Mājīgs ēdiens līdzņemšanai • IR.lv

Mājīgs ēdiens līdzņemšanai

Ieva Kalēja

Dāvja virtuve Nometņu ielā 7

Klusajam centram ir Antonijas ielas luksuss, Vecrīgai Kaļķu un Grēcinieku ielas tūristu ēdinātavas, bet stilīgās Pārdaugavas restorānu rajons un kulināro piedzīvojumu epicentrs ir Meža un Nometņu ielas stūris. Te nekad nejauši neiemaldīsies kāds ārzemnieks, bet savējie spēj uzturēt veselu restorānu rindu. Tā sākas ar Street Pizza un Street Burgers neogotiskas dzīvokļu mājas parādes galā, turpinās ar japāņu izakaya grilbāru Ze Sukin San un omulīgo Cepienu, bet tālāk ļauj izvēlēties starp divām konditorejām — Kūkdariem un Ciemakukuli, puķaini mājīgo restorānu Fazenda un vēl vairākām funkcionālām ēstuvēm. Šai daudzveidībai šovasar nolēma pievienoties Dāvis Auškāps, pazīstamā Lāčplēša ielas Teātra bāra izveidotājs un citu restorānu īpašnieks. Viņa jaunākais projekts ir Dāvja virtuve. Sākumā Dāvis to bija iecerējis pārsvarā kā pasākumu un kulinārijas darbnīcu rīkošanas vietu, taču pandēmija ieviesusi savas korekcijas, pulcēšanās slēgtās telpās vismaz uz laiku nav pieļaujama. 

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu