Ārstu streika laikā darbosies interaktīva karte par primārās veselības aprūpes saņemšanu • IR.lv

Ārstu streika laikā darbosies interaktīva karte par primārās veselības aprūpes saņemšanu

21
Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide (no kreisās), advokāte Solvita Olsena un ģimenes ārste Ilona Timčenko piedalās preses konferencē.

Kartē būs redzamas visas ārstniecības iestādes, kur var vērsties pēc primārās veselības aprūpes pakalpojuma

Ģimenes ārstu streika laikā Nacionālā veselības dienesta (NVD) mājaslapā darbosies īpaša interaktīva karte par primārās veselības aprūpes saņemšanas iespējām pacientiem, piektdien pastāstīja veselības ministre Anda Čakša.

Čakša skaidroja, ka no pirmdienas plkst.12 primārā veselības aprūpe tiks nodrošināta slimnīcās, veselības centros, poliklīnikās, kā arī citās veselības aprūpes iestādēs, tostarp tajās ģimenes ārstu praksēs, kas streikā nepiedalīsies.

Īpašā kartē būs redzamas visas ārstniecības iestādes, kur var vērsties pēc primārās veselības aprūpes pakalpojuma, tāpat visu diennakti darbosies arī konsultatīvais tālrunis. Karti iespējams apskatīt portālā. Savukārt detalizētu informāciju par medicīniskās palīdzības saņemšanu protesta laikā iespējams iegūt VM mājaslapā.

Veselības ministrijā skaidroja, ka streika laikā pacientiem varēt tikt atvērtas darba nespējas lapas – ministrija ir izstrādājusi risinājumu arī tam, kā rīkoties situācijā, ja nepieciešams darba nespējas lapu aizvērt. Taču ministrija aicina ģimenes ārstus, kas nākamajā nedēļā piedalīsies streikā, aizvērt darba nespējas lapas tiem pacientiem, kuriem tās jaunnedēļ vairs nebūs nepieciešamas. Taču slēgt darba nespējas lapu varēs arī dežūrārsts.

Pacientiem būs nodrošināta arī pieeja medikamentiem, kā arī jaundzimušajiem un maziem bērniem būs pieejama nepieciešamā un plānotā vakcinācija. Ja vecākiem būs nepieciešama ārsta zīme bērnu nosūtīšanai uz nometni, arī to varēs saņemt pie dežūrārstiem.

NVD mājaslapā izveidotajā vietnē būs atrodama informācija par vietām, kur saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību, kā arī dati par pakalpojumu sniedzējiem. Streika laikā tiks izveidoti arī jauni dežūrārstu punkti.

Papildu NVD sagatavojusi informatīvo materiālu ārstniecības iestādēm, skaidrojot, kā rīkoties katrā situācijā.

Neskatoties uz to, ka līdz streikam atlikušas vien dažas dienas, VM joprojām nav pilnīgas informācijas, cik daudz ģimenes ārstu piedalīsies streikā, un, kā teica Čakša, tas, visticamāk, būs zināms vien pirmdien. Ministrijā sola interaktīvo karti pastāvīgi papildināt atbilstoši jaunākajai informācijai.

 

Komentāri (21)

traductrice 30.06.2017. 16.41

Kamēr Veselības ministrijai ir skaidra vīzija, kādai jāizskatās Stradiņu jaunajai ēkai, bet nav ideju, kas tajā strādās, tikmēr laikam nekādas nodokļu reformas nelīdzēs.

+5
0
Atbildēt

1

    basta > traductrice 01.07.2017. 13.52

    to traductrice

    Kas tajā strādās, ja prokremliskie izdzimteņi un kaku stumdītāji VM budžeta līdzekļus atdeva saviem saviem saimniekiem – čekistiem?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

fretka 30.06.2017. 16.24

.

Ģimenes ārstu streika laikā Nacionālā veselības dienesta (NVD) mājaslapā darbosies īpaša interaktīva karte par primārās veselības aprūpes saņemšanas iespējām pacientiem

——-

Jau darbojas. Apskatīju to karti.

https://vmnvd.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=ad577fc52d4a44ae93c02c3b8e26b177

Pagaidām var secināt, ka vislielākās iespējas streika laikā saņemt medicīnisko palīdzību būs Rīgā (protams, jo tur dzīvo “īpašie” cilvēki), Liepājā un – kas to būtu domājis! – Latgalē.

Toties Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē tiks streikots uz pilnu klapi. Gan jau letiņi piecietīs?

+2
-1
Atbildēt

0

dzeris49 01.07.2017. 10.11

VM sen ir Celtniecības ministrija, jo tur var vairāk nozagt.

Savulaik Priekules slimnīcas vadītāja Ešenvalde izteicās – ja Igaunijā vai Lietuvā būtu tāda medicīna, kā Latvijā, tad tur visus politiķus izmestu ārā vienā momentā( tur medicīna slimniekiem praktiski bezmaksas, jo ir sistēma, kura Latvijā nav, jo tad nevarēs zagt).

Nu latvju tautai patīk būt par cietējiem, raudāt, emigrēt, mirt, ja tev nav par ko apmaksāt ārstēšanu, tikai ne reāli protestēt, domāt un izdarīt secinājumus.

Arī tagad “latvju tauta” vaino ārstus, nevis korumpētos politiķus un ierēdņus.

Un “latvju politiķiem” to tikai vajag, tiem tā tauta pie vienas vietas ( atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas politiķiem), jo tur tā “tauta” par sevi ņirgāties neļauj.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu