Dailes teātrī Rēzijas Kalniņas iestudējuma "Liec Dievam pasmieties" pirmizrāde • IR.lv

Dailes teātrī Rēzijas Kalniņas iestudējuma “Liec Dievam pasmieties” pirmizrāde

25
Foto Jānis Deinats, Fotocentrs

Stāsts par ģimeni, kuru attiecības atklāj ne tikai viņu sapņus un plānus, bet arī spriedzi un vilšanos

Ceturtdien, 30.martā Dailes teātra Mazajā zālē notiks režisores Rēzijas Kalniņas iestudētās Šona Grenana komēdijas “Liec Dievam pasmieties” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA.

Izrāde ir par kādu ģimeni, kuras iekšējā dzīve un attiecības atklāj ne tikai viņu sapņus un plānus, bet arī spriedzi un vilšanos. Gan vecāki, gan viņu trīs bērni pieredz savu nenovēršamo pārtapšanu – bērni kļūst pieauguši, vecāki noveco. Lai ko viņi būtu iecerējuši, bieži vien tas aizved viņus negaidītos, pārsteidzošos virzienos. 

Izrādes veidotāji atgādina amerikāņu kino režisora Vudija Allena teikto: “Ja gribi sasmīdināt Dievu, pastāsti viņam par saviem plāniem”. 

Lomas izrādē atveido Indra Briķe (Ruta), Pēteris Liepiņš (Viljams), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Magdalēna), Lauris Dzelzītis (Ričards) un Gints Andžāns (Toms). 

Režisore Kalniņa radošajā komandā strādā kopā ar scenogrāfi Madaru Līviņu-Aišpuri, kostīmu mākslinieci Bertu Vilipsoni, mūzikas konsultantu Aināru Rubiķi, kustību konsultanti Lindu Kalniņu, video mākslinieci Lauru Rožkalni-Ozolu un gaismu mākslinieci Jūliju Bondarenko. Lugu no angļu valodas tulkojusi Dana Kalniņa-Zaķe.

Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu