Pērn Latviju atstāja 213 patvēruma statusu saņēmušas personas • IR.lv

Pērn Latviju atstāja 213 patvēruma statusu saņēmušas personas

156
Patvēruma centrs "Mucenieki". Foto: Ints Kalniņš, REUTERS/LETA.

Lielākoties pērn šīs personas ir devušās prom uz Vāciju.

Pagājušajā gadā Latviju kopumā atstāja 213 patvēruma statusu saņēmušas personas, šodien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā pauda Sabiedrības integrācijas fonda pārstāve.

Viņa gan piebilda, ka patlaban viņai nav precīzas informācijas par to, cik liels skaits no šiem cilvēkiem Latvijā ieradušies saistībā ar Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmu.

Lielākoties pērn šīs personas ir devušās prom uz Vāciju.

Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāve Olga Dabiža klātesošajiem arī pastāstīja par kaimiņvalstu pieredzi šajā jautājumā, norādot, ka, piemēram, Lietuvā patlaban uzturas 17 pārvietotās personas, savukārt no Igaunijas patlaban neviena pārvietotā persona neesot devusies prom.

Viņa paskaidroja, ka Lietuvā situācija ir tāda, ka cilvēks var strādāt kādās noteiktās sfērās arī bez lietuviešu valodas zināšanām. Par Igauniju un patvēruma meklētāju darba iespējām viņai informācijas nebija, bet Dabiža norādīja, ka uz vietas esošās pārvietotās personas intensīvi apgūstot igauņu valodu.

Deputāti un klātesošie daudz diskutēja tieši par mājokļa un darba problēmām, kas rodas patvēruma meklētājiem, ierodoties Latvijā. Valsts robežsardzes Atgriešanas un patvēruma meklētāju lietu nodaļas vadītājs Mareks Hoņavko skaidroja, ka, sākot pārrunas ar cilvēkiem par pārvietošanu uz Latviju, viņus gan sākotnēji interesē tieši tas, kur viņi dzīvos, kādi ir izmitināšanas apstākļi, savukārt jautājumi par darbu netiek uzdoti uzreiz.

Tāpat Hoņavko pauda, ka apgalvojumam, ka viņiem netiek sniegta vispusīga informācija par darba un dzīvošanas iespējām, nevar piekrist.

Dabiža norādīja, ka patlaban attiecībā uz Patvēruma meklētāju uzņemšanas centru “Mucenieki” problēma ir tāda, ka pēc statusa saņemšanas personām vajadzētu pamest centru un sākt sociālekonomiski integrēties sabiedrībā, tomēr šis process patlaban ir apgrūtināts.

Deputātiem bija interese, kas notiek ar uz Latviju pārvietotajiem cilvēkiem pēc statusa iegūšanas un “Mucenieku” pamešanas. Deputāts Anrijs Matīss (V) pauda, ka patvēruma meklētājos tiek ieguldīts liels darbs un līdzekļi aprūpē, medicīnā, izglītībā, tomēr viņi tik un tā valsti pamet, gan nekritizējot dienestu darbu.

Dabiža sacīja, ka problēma ir arī tajā, ka pat gadījumā, ja cilvēkam ir attiecīgā izglītība, tad bieži vien viņam nav konkrēto dokumentu, kas to pierādītu. Cilvēks nevarēs strādāt savā profesijā arī tāpēc, ka nav valodas zināšanu, viņa skaidroja.

Integrācijas fonda pārstāve pauda, ka ir pozitīvi piemēri attiecībā uz nodarbinātību, tomēr pieredze liecina, ka vēl vismaz pēc gada cilvēki nav spējīgi būt patstāvīgi un viņiem ir jāpalīdz.

Sēdē izskanēja, ka daudzas uz Latviju pārvietotās personas pamet valsti, jo citās valstīs dzīvo un strādā viņu pārējie ģimenes locekļi, ar kuriem viņi vēlas uzturēties.

Dabiža deputātiem arī norādīja uz grozījumiem Patvēruma likumā, kas patlaban tiek skatīti Saeimā. Tie paredz sasaistīt pabalsta saņemšanu ar nodarbinātības pasākumiem vai valodas apguvi – ja bēglis vai alternatīvo statusu saņēmusī persona nestrādā, tad pabalsts tiks izmaksāts tikai tad, ja šis cilvēks būs reģistrējies Nodarbinātības valsts aģentūrā, viņam būs bezdarbnieka statuss un viņš pildīs bezdarbnieka pienākumus. Tāpat nestrādājošs patvēruma meklētājs pabalstu varēs turpināt saņemt, ja cita starpā iesaistīsies valsts valodas apguves programmās.

Savukārt, ja bēglis vai persona ar alternatīvo statusu strādās, tad pabalstu maksās ne ilgāk par trīs mēnešiem kopš darba ņēmēja vai pašnodarbinātā statusa iegūšanas. Katram patvēruma statusu saņēmušajam ārvalstniekam Latvija mēnesī maksā 139 eiro pabalstu, kā arī 97 eiro par katru nākamo ģimenes locekli.

Komentāri (156)

Es 23.02.2017. 12.42

*

Nu, kartona brašuļi!

Iegeiziet jautrības virpuli!

Izklājiet tumšās dvēseles

Kā netīras kartona kastītes…

Es

+11
-3
Atbildēt

5

puika 23.02.2017. 15.34

Vēl viens raksts par zviedru panākumiem Āfrikas destabilizēšanā

http://www.breitbart.com/london/2017/02/10/sweden-orphanage-morocco-minor-migrants/

+9
-3
Atbildēt

5

    Baiba. > puika 24.02.2017. 15.54

    >robotron

    Tas varētu būt nožēlojams skats kā viens sagrabējis večuks, izbijušais cietumnieks, klīst pa Vecrīgas ielām, saucot to par tusēšanos. Priecājieties, ka tādi bomzīši nevienu neinteresē, ne ielasmeitas, ne huligānus.

    Tā jau domāju, Jūsu žargons nāk no cietumnieka skarbās pieredzes. Citi cenšas aizmirst pagātnes melnās dienas, bet Jums gremdēties atmiņās sagādā baudu. Vai Krievijas specdienesti Jūs savaņģoja pēc cietuma?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    robotron > puika 24.02.2017. 13.01

    Baiba

    Latvijā visbīstamākais rajons ar lielāko noziedzības procentu ir Vecrīga.

    Nav tik traki, es katru nedēļas nogali tusējos Vecrīgā un nekad vēl neesmu ticis cietušā statusā. Protams es nepakļaujos jūsu, mauku, vilinājumiem ieiet krogā, kur par glāzi vīna paprasa 30 eiro.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    robotron > puika 25.02.2017. 18.24

    Baiba

    Nekad tev, smirdīgai nodzītai čekas mauķelei tāds “sagrabējis večuks”, kā es, nepievērsīs uzmanību, mani interesē sievietes tikai reproduktīvā vecumā. tev pidaraskai vispār nav vērtības, mēsls tu esi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba. > puika 23.02.2017. 19.47

    Cik veikli fretka nomainīja sava komentāra atrašanās vietu! Mans komentārs bija domāts viņam.

    Atvainojos par kļūdu ne savas vainas dēļ. Nē, tomēr mana vaina, nenorādīju kam tas bija adresēts.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Baiba. > puika 23.02.2017. 18.58

    Latvijā visbīstamākais rajons ar lielāko noziedzības procentu ir Vecrīga. Un Latgale. Vecrīgā pie vainas imigranti? Latgalē arī?

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

beta 23.02.2017. 14.32

> fretka, andrejs, Ēriks

Puiši, jums nav apnicis barot troļļus? Jebšu paši tādi esat?

Jūsu dialogi ar troļļiem pat nav smieklīgi, par neko citu nerunājot… sorry…

+5
-1
Atbildēt

53

    andrejs > beta 23.02.2017. 21.02

    Es naivs -cik mīļi…

    Vairāk nekā 20 gadus esmu bijis uzņēmējdarbībā, ja neskaita 8 gadus puslegālā (patiesībā absolūti nelegālā) biznesā krievu laikos. Ne velti mājās joprojām lpsr kriminālkodekss ar visiem komentāriem. Varu pateikt, ka darbības apjomi bija tādi, ka par tiem varēja dabūt augstāko.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 23.02.2017. 18.14

    beta

    Valdis ir gotiņtēvs! Tā ir viena un tā pati persona.

    Vai ta mūsu zemē idiotu nepietiek?

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 23.02.2017. 19.11

    Baiba

    kļūst par izsmiekla objektiem

    ——–

    Kāpēc jūs neuztrauc centrum vai makčupikču pieklājīgie komenti? Šajā gadījumā no jums nekad neesmu sagaidījis kaut mazāko reakciju…

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 23.02.2017. 21.13

    cik Latvijas teritorijā dzīvojošo, devās begļu gaitās Pirmā Pasaules kara laikā?

    ————–

    Eksaminators atradies…

    Mans vectēvs darbojās Bēgļu komitejā, bija viens no V.Olava palīgiem. Vēlāk bija zzs biedrs un labi pazina K.Ulmani. Ieņēma augstus amatus valsts pārvaldē

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    beta > beta 23.02.2017. 20.01

    > andrejs

    Nepatīk man tik ad hominem runas stils, bet par cik Tu mani esi nokaitinājis kopā ar troļļiem piedrazojot telpu, teikšu, ka atiecībā Tevi nekļūdījos. Teicu, ka esi vai nu jauns, vai dzīvē panaivs, kas galīgi nav saistīti lielumi :) Ja neesi jauns, tad ir otrs variants… :) Tikai panaivs cilvēks ļaujas sevi tik prasti čakarēt, diemžēl…

    Miervaldis, Valdis un gotiņtēvs ir viens un tas pats cilvis, bet, ja Tev labāk patīk cita kombinācija, OK! labāk mēģini atturēties no telpas piesārņošanas.

    Diez vai Baiba ir zanE, jo vecā Gingema zanE ar mani diez vai runātu, ja runātu, tad tikai kaut ko pretīgu savā demagoģiski liekulīgajā stilā. Saku diez vai, jo par Baibu neko nezinu, par zani gan ļoti daudz. Zane ir sava veida ūnikums, otru tik nepatīkamu personāžu nav nācies sastapt. Pat gotiņtēvam vairāk krietnuma kā zanei…

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > beta 23.02.2017. 19.53

    Kās tā par garu cedeli,kādiem mērķiem tā domāta?

    robotronam ir saturs+lamas,centrumam ir tikai lamas,konkurence tiešām nekāda dižā nesanāk.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 06.55

    beta

    Valdis ir gotiņtēvs! Tā ir viena un tā pati persona.

    Nu nē, defektīvo uz pasaules ir daudz vairāk, kā varētu likties.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 23.02.2017. 18.59

    to beta

    Paldies par komplimentu…

    Lai gan runājot par mani Tu šauj garām.

    Decembrī TE parādījās miervaldis (alias GT).Uzreiz teicu ka būs sūdi, jo viņš ir netā plaši pazīstams kā dežūrējošs brīvprātīgs trollis – agrāk Dienā ar niku galvas dakteris vai narkologs. SPēj piesārņot jebkuru diskusiju, runā dikti pareizi, bet ātri sāk nervozēt un apsaukāt visus “oponentus”. tagad dienā.lv ir retāk, jo pēc jaunās portāla versijas ieviešanas tur ir ļoti maz rakstītāju un nav ar ko “diskutēt”. Irsī īsā laikā paspēja nosaukt par idiotiem, meļiem, debīldspameriem gandrīz visus komentētājus. Viņa dēļ portālu pameta liela daļa rakstītāju. Vēlāk par rupjību tika nobanots.

    Tad parādījās Valdis. Nu tik pareizs tik godīgs un pieklājīgs. Varētu būt IR darbinieks, ar domu satīrīt teritoriju… :)

    Kad atkal parādījaas miervaldis ar jauno niku GT, Valdis izlikās, ka tas ir pilnīgi cits personāžs.

    GT lamājas mazāk, bet var just, ka viņam ir grūti.

    Bet tie ir divi dažādi cilvēki.

    Drīzāk baiba ir tā pati zane… :)

    Nu un kas ir zane, Tu jau zini…

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Andrejs > beta 23.02.2017. 23.41

    Baibas salīdzinošo vērtējumu “Centrum” un “robotron” komentāriem paralēlajā IR zarā (“Lembergs utt.”) laikam nesagaidīšu. :)

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 23.02.2017. 17.01

    Betai

    Tev taisnība, lai Valdis gaida savu diskusiju biedru GT

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 07.13

    Baiba

    Nejauki tas izskatījās, ja vīrieši uzbrūk sievietēm un tās te ir mazākumā.

    Gandrīz vispār nav. Praktiski vienas čekas mauķeles palikušas. Portālā dežūrējojās pidrillas: centrum, pikaso un kimsk parūpējās.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    beta > beta 23.02.2017. 20.06

    > Baiba

    Var jau parunāt arī ne par raksta tēmu, kas tur slikts? Slikti, ka piedrazo telpu ar pilnīgu bezjēgu, kur ne domas, ne idejas, ne kaut vai interesanta notikuma.

    lno zinu jau sen. Neatkāpšos no tā, ka prātīgs vīrs, kaut bieži domājam dažādi. Nav zemisks, kas manā vērtējumā būtiski.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    edge_indran > beta 23.02.2017. 15.13

    ———–beta:”…Puiši, jums nav apnicis barot troļļus?”

    ========================================================================================

    Vai tik nesāk īstenoties viens no 90. gados iecerētajiem biznesa modeļiem – Latvija “kā tilts” ? Skat, par ko šodien tiek ziņots:

    “Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uz Latviju no Grieķijas pārvietotas 19 personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā deviņi nepilngadīgi bērni, portālu “Delfi” informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.”

    http://freshtraveldestinations.com/wp-content/uploads/2013/12/Vasco-da-Gama-Bridge-Lisbon-Portugal-01.jpg

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/uz-latviju-parvesti-19-begli-no-sirijas.d?id=48548261

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    beta > beta 23.02.2017. 18.26

    > Baiba

    lno un andrejs ir divi dažādi cilvēki. Andrejs ir vai nu jauns vai dzīvē panaivs. lno ir gudrs ūpis :)

    Te ir troļļi ar vairākiem (ja ne desmit) kontiem katrs, no kuriem tad devīgi sev dala plusus, pārējiem mīnusus, par kuriem te nez kāpēc tauta šūmējas. Tāpēc vienmēr saku, tiklīdz rakstā ir kāds no troļļiem, tā vērtēšnai nav nekādas nozīmes.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    beta > beta 23.02.2017. 17.37

    > andrejs

    Valdis ir gotiņtēvs! Tā ir viena un tā pati persona. Viņu, pirmkārt, nodod idiota aktivitāte visas dienas garumā… un vēl lērums citu pazīmju.

    Šis personāžs te nav tāpat vien, viņam vajag, atvaino(!), derīgos idiotus, lai tie palīdz pietaisīt diskusiju telpu. Un kā izrādās, tādi atrodas… :)

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    beta > beta 23.02.2017. 22.27

    > Baiba

    Mans komentārs bija andrejam. Ja godīgi, man vienalga, ko par mani domā. Bet ar zanI gan iepazīsies, ja te iegriezīsies, biežāk. :) Neaprunāju, bet saku, ko domāju un kā redzu lietas. Pie tam esmu ļooti nepolitkorekta… :)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 12.49

    andrejs

    Nepārspīlē! Es parasti mēnesī nopelnīju vairāk, bet uz “augstāko” tas tāpat nevilka.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 14.45

    andrejs

    jo strādāju rūpn. par padomju inž., bērni ar bija jāaudzina.

    Bērni un inženiera darbs nevar būt kā attaisnojums naudas nepelnīšanai.

    10 000 gadā varēja nopelnīt ar tulpju sīpoliem un nekāda krimināla.

    Es tirgoju valūtu un dārgmetālus un tādi kropļi kā Aivars Grigulis un Imants Spuļģis pārpūlējās cenšoties dabūt mani aiz restēm.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 24.02.2017. 15.04

    Netaisos ar tevi diskutēt. Ne velti fretka tevi uzskata par provokatoru. Tā ka ej ar mieru… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 15.25

    andrejs

    “Provokatoru”, tas jāsaprot, ka es kādu provocēju. Vai es tevi esmu aicinājis apmeklēt pedofīlu vai teroristu saitus? Vai cenšoties aizvainot mani, uzskati, ka esi par kapeiku labāks par Pidarasu parķijas fanotājiem?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 24.02.2017. 14.05

    Robotron

    Lielos apmēros – virs 10 000.man tam būtu vajadzīgi 2 arpus gadi. Intereses pēc parēķināju, ka mūsu grupas (7 cilvēki) ienākumi desmit gados varētu pārsniegt pusmiljonu rubuļu. Viens otrs no mums ar to nodarbojās 15 un vairāk gadus, es tur biju jauniņais un darbojos vismazāk, jo strādāju rūpn. par padomju inž., bērni ar bija jāaudzina. Citi vispār neko nedarīja, darba grāmatiņa bija izīrēta ITR, kuri oficiāli nedrīkstēja strādāt 2 darbavietās.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 13.07

    Centrum

    Vai domā to bomzi, kuru zanE ievilka gultā? Beidz!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 24.02.2017. 11.10

    To robotron

    Jā 83. plus 89., 93., 109, pēc izvēles.

    Katru gadu ietirgoju 4 taukšķus, aptuveni. It kā nav daudz, bet ja pareizina….Turklāt mums elementāri varēja piepīt “grupu”. Dažas lietas darījām kopā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 18.42

    andrejs

    Nekad nevienam darbaruksim neesmu izteicis pārmetumus, bet vai tad valūtas spekulanta bērni noteikti ir sliktāki par inženiera bērniem? Ja esi izaudzinājis bērnus, kuri balso par Dombrovski, Kamparu, Zatļeru un Pabriku, i’m so sorry.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > beta 23.02.2017. 23.28

    ———–andrejs:”…Mans vectēvs darbojās Bēgļu komitejā, bija viens no V.Olava palīgiem.”

    =========================================================================================

    Noder atcerēties, kāpēc daudzi kungi varēja tā darboties:

    ” Krievijas valdība latviešu bēgļu uzturēšanas projektā investēja kopumā 25 miljonus zelta rubļu – ļoti lielu naudu. ”

    Vēsturnieks, Latvijas Valsts arhīva līdzstrādnieks JĀNIS ŠILIŅŠ

    http://100gade.true.lv/files/logo2.png

    http://www.la.lv/revolucija-atnak-kad-neviens-negaida/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Centrum > beta 24.02.2017. 09.59

    Izskatās,zanE brūtgānu betai nocēlusi.Pamestas sievietes tādu apvainojumu neaizmirst līdz kapa malai.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 24.02.2017. 07.10

    andrejs

    Varu pateikt, ka darbības apjomi bija tādi, ka par tiem varēja dabūt augstāko.

    Vai LPSR kriminālkodeksa 83. pants?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 24.02.2017. 15.35

    Bērni un inženiera darbs

    —–

    Es tā nedomāju. Vismaz mani bērni izauguši par krietniem cilvēkiem – neviens neuzskata komunistu un krievmīli Lembergu par pieminēšanas vērtu cilvēku.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 18.16

    Ui, ku’labi pateikts, robotron! :)))))))

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 24.02.2017. 10.51

    Maču-pikču

    Atvainojos, ka pieminēju Jūs kopā ar centrum. Jūs tiešām neesat rupjš

    Runājot par pārējo Jūsu komentu…

    Vai latviešu mežabrāļi bija bandīti, vai Astra un Rožkalns bija valsts nodevēji.

    Kā jūs domaajat, vai visus latviešus, kas uzpirka ziedus un 8.martā tirgojās pa visu Krieviju nevajadzētu tiesāt un tad atbrīvot no kriminālatbildības sakarā ar noilgumu??? :)

    P.S. Kaut kur lasīju, ka Lasmane Doroņina meloja čekistiem, lai nenodotu visus biedrus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    beta > beta 23.02.2017. 23.39

    >Baiba

    Baiba, jau teicu, ka neciešu meļus un demagogus. Zani par tādu uzskatu un ne ar vienu šai sakarā kašķēties netaisos. Vienkārši tāds ir mans viedoklis. Vai varam par zanI vairs nerunāt, lai viņai labi klājas? :)

    Baiba ir labs teiciens – lieli prāti apspriež idejas, vidēji – notikumus, mazi – cilvēkus. Protams, ka nevar cerēt īpašnieku nemīlētā portālā atrast cilvēkus, kas gatavi runāt par idejām, bet par notikumiem vismaz varētu… Bet, nē. Lielākai daļai ir vēlme runāt tikai vienam par otru, apsaukāties un pie mazākās iespējas apvainoties… Lai Tev jauka nedēļas nogale! :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 20.20

    Raugiet, beta,

    nosaukt kādu par idiotu 17:37 ir ļoti cienījama attieksme… Ļoti! :))) Un tā neapšaubāmi grezno krietnu kartona patriotu(i), kurš norāda vietu tādam, kura viedoklis nesakrīt ar paša. Cik tālo no Jums līdz robotronam? Solis, divi…?

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Baiba. > beta 23.02.2017. 23.13

    >beta

    Mans nodoms nebija Jūs aizvainot. Lasu Jūsu komentārus un biju pārsteigta par Jūsu aso reakciju. Mūsu domas atšķiras, Jums nepatīk Zane, par cienīgu uzskatāt lno. Mans redzējums ir pilnīgi pretējs, jo esmu izbaudījusi uz savas ādas lno necienīgo izturēšanos. Tā te kaut kāda apsēstība, ja kādam līdzīgas domas ar Zani, tas automātiski tiek ieskaitīts ienaidniekos, pret kuriem var izturēties rupji.

    Mēs esam šajā vietnē palikuši tik maz, bet šļakstināmies ar žulti un mēģinām cits citu iznīcināt. Kāpēc?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 18.07

    Baiba,

    paldies Jums par atzinību!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > beta 23.02.2017. 18.01

    >beta

    Jūs vērīga komentētāja, Jums neliekas, ka lno un andrejs arī ir viena persona?

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    Baiba. > beta 23.02.2017. 21.36

    >beta

    No maniem iekopētajiem komentāriem Jūs redzat, ka cenšos aizstāvēt tos, kuriem uzbrūk ad hominem, uzskatu to par ļoti nekorektu rīcību. Nejauki tas izskatījās, ja vīrieši uzbrūk sievietēm un tās te ir mazākumā, taču Jūsu rakstītais par Zani izklausījās vēl nejaukāk. Nezinu, kādas Jūsu attiecības, vai bijāt tuvas draudzenes vai kolēģes, bet aizmuguriski aplikt arī bijušu draudzeni, tas neko labu par Jums neliecina. Tā nav mana darīšana, bet rakstītais daudz atklāj par rakstītāja personību un viņa rakstura iezīmēm. Esmu nedaudz vīlusies.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 21.09

    Nu, tad lai kuplinātu jūsu zināšanas par Latvijas vēsturi:

    WWI laikā Latvijas teritoriju piespiedu vai brīprātīgā kārtā pameta gandrīz 1 miljons iedzīvotāju. Ernests Birznieks Upītis kas ir autors, piemēram “Pelēkā akmens stāsti”, savas bēgļa gaitas pavadīja Baku starp musulmaņiem, kā to viegli noprast.

    Vai kāds no jums te zina, kaut pāris slavenu latviešu, kuri devās bēgļu gaitās pēc 1905. gada revolūcijas? Variet kādu nosaukt? Jeb tikai lielīties ar lpsr kriminālkodeksu mājās?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 20.44

    Un tagad par bēgļiem…

    Kurš no jums zina, cik (vismaz aptuveni) Latvijas teritorijā dzīvojošo, devās begļu gaitās Pirmā Pasaules kara laikā? Nu, patrioti! Parādiet savas zināšanas par Dzimtenes vēsturi!

    Vai kāds var man atbildēt, kur savas begļa dienas aizvadīja E. Birznieks Upītis? Kādai reliģijai piederīgi cilvēki tur mitinājās? Vai kāds vispār zina, kas ir E. Birznieks Upītis? Nu, patrioti?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 21.16

    andrej

    Nu, tad jau vectēvs saprata, ko nozīmē būt bēglim, jādomā. Vai sanāca vēl sastapt viņu dzīvu?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 14.59

    *

    Lai katris stāv uz sevis

    Un pats par sevi zin, –

    Nekā tu neesi devis,

    Kad ņēmējs tevi min.

    Rainis

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 20.10

    beta

    Un cik daudz dziļu domu ir Jūsu rakstītajā? Cik jaunu notikumu? Vismaz, vai gripa bija smaga?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 15.18

    *

    Ko tu, nemīļotais,

    Sēdies līdzi laimīgajiem ļaudīm?

    Tāļāk projām aizcel

    Savu solīti uz ēnas pusi.

    Rainis

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    beta > beta 23.02.2017. 20.12

    > andrejs

    Tu jautāji Baibai : Kāpēc jūs neuztrauc centrum vai makčupikču pieklājīgie komenti? Šajā gadījumā no jums nekad neesmu sagaidījis kaut mazāko reakciju…

    ————–

    Atbildēšu, ja drīkst, Baibas vietā. Jābūt derīgajam idiotam, lai strīdētos ar troļļiem.Ja Tu ar viņiem ņemies, tad negaidi no citiem, ka Tevi aizstāvēs… kaut kā tā…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba. > beta 23.02.2017. 19.41

    >andrejam

    Kāpēc Jums tik ļoti gribas melot? Kāpēc nacionāļi melošanu un apmelošanu pieņēmuši par savu firmas zīmi? Jums kauna nemaz nav?

    Atgādināšu Jums:

    >Miervaldis

    Ko Jūs ar savu komentāru pierādījāt? Esat psihiski nelīdzsvarots un neaudzināts rupeklis. Ne Jums zināšanu, ne darba, ne uzkrājumu, tikai iedomas un sapņi par gaisa pilīm.

    Turpiniet ķengāties, lai pierādītu manu vārdu patiesumu, bet Jūs neesat cieņas vērts, lai ar Jums diskutētu.

    >kimsk

    Sievieti histēriķi noraksturojāt un sniedzāt vērtīgus padomus. Lūdzu, tikpat izsmeļošu vērtējumu un lietderīgus padomus dodiet arī par šeit rakstošajiem īpatņiem vīriešiem. Nediskriminējiet viņus.

    >otra puse

    atrium ir Krievijas vēstniecības un tēva Lemberga radīts kopprojekts. Tas pats deģenerālis ar desmit nicname, lai radītu iespaidu par tautu, kas atbalsta sarkanzaļos zemniekus. Tēlo aprobežotu nacionāli, lai citi domā, ka tādi ir visi nacionāli noskaņotie cilvēki.

    >atrium

    Regulāri mainot nicname mēģiniet radīt iespaidu, ka Latvija pilna tādu plānprātiņu kā Jūs? Tādā gadījumā Jūs pieļaujat milzīgu kļūdu, domājot, ka Jums kāds noticēs. Jūsu uzdevums graut nacionāļu prestižu, lai vēlētājs nobalsotu par Jūsu maizes tēva Lemberga sarkanzaļajiem zemniekiem. Krievijas vēstniecības un sarkano zemnieku kopprojekts Jūsu personā ir izgāzies.

    >lno

    Gribējāt apkaunot Skaisli, bet apkaunojāt sevi. Tieši uz acīm iegāzāties vislielākajā dubļu pančkā. Jums nevajadzētu vienam iet ārā uz ielas, jo nespējat izvērtēt situāciju.

    >eiserts

    Mēģinot aizskart sieviešu kārtas komentētājas Jūs kompensējat savus mazvērtības kompleksus? Jūs šeit neesat vienīgais, bet tas nevairo ne Jūsu drosmi, ne vīrišķību. Izskatās nožēlojami.

    >Skaisle

    (Par robotronu) Pēc slimnieka viņš neizskatās. Pēc provokatora gan. Ja te atrodas normāli latviešu vīrieši kas tādam nevar muti aizbāzt, sanāk, ka viņi to atbalsta. Kādreiz pavēroju kā viņam pseidopatrioti liek plusiņus, laikam tādi paši deģenerāti, tikai paši baidās tikpat rupji izteikties.

    Nav saprotams, kāpēc ir.lv vietnes administrators un redakcija pieļauj vietnes pārvēršanu par šmucspaini. Man N.Ločmeles vietā būtu kauns.

    >Skaisle

    Kāpēc Jūs reaģējat uz deģenerātu sevis apliecināšanās mēģinājumiem? Normāliem cilvēkiem nav jāvārtās pa viņu mēsliem. Viņi aizskarot citus tādā veidā pašapmierinās. Ignorējiet un liedziet viņiem to baudu.

    Andrej, atbildēju arī Jums:

    >andrejs

    Jūs sen beidzāt palīgskolu, ja nespējat pareizi uzrakstīt manu vārdu?

    Arī loģiskā domāšana Jums klibo. Saviesīgu izklaides pasākumu jaukt ar valsts protokolā paredzētiem amatpersonas pienākumiem, spēj tikai palīgskolas absolvents.

    Pietiks vai vajag vēl? Tagad varat nocitēt savu attieksmi pret rupeklībām, kuras tiek veltītas citiem komentētājiem, īpaši sievietēm.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    maču-pikču > beta 23.02.2017. 22.50

    Pateicoties andrejam, pārlasīju savus komentārus. Atliek pievienoties Baibai, Andrej, Jūs esat melis.

    Kā Jums tas izdodas, tik veikli melot, ar tādu pārliecību un nekaunību, nebaidoties, ka tiksiet pieķerts? Ikvienam ir pieejams komentētāja profils ar komentāriem, par kādu rupjību no manas puses runājat? Kā vecā parunā – andreja meliem īsas kājas.

    Par nekaunību, laikam, nebūtu jābrīnās. Nupat atzināties, ka esat krimināls elements pēc padomjlaiku kriminālkodeksa statusa un savus tikumus saglabājis līdz mūsdienām. Tā kādreiz gadās, ja neapjēdz ar ko vēlas palepoties.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > beta 23.02.2017. 19.44

    >andrejam

    Neesmu pamanījusi, ka maču-pikču būtu lietojis kādas rupeklības. Centrum neaizstāvu, bet viņš robotrona rupeklībām nav konkurents.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 18.14

    beta,

    rau, kur Jums viens uzdevums no “idiota”, lai variet pierādīt, ka esat īsta patriote, nevis šada tāda.

    Kas kopīgs ir ierakumiem Daugavmalā ar šīm rindām:

    Latvei vārtu atslēdziņa,

    Daugaviņas sargātāja.

    sveši ļaudis vārtus lauza

    Jūrā krita atslēdziņa.

    Rains

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 17.42

    *

    Beta, augšā tai lidmašīnā

    Nevieb lūpas par mani smīnā,

    Lai tev vēsta mazs smaidošs foto –

    Manu dzīvi velk auzu motors.

    Betiņ, tici tam sudraba pakavam,

    Mazāk tici tam sporta loto,

    Smaidi blakus man ratos vai ragavās,

    Visi apskaudīs tādu foto.

    J. Peters (modificēts)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 17.05

    *

    Kur ir tev tava dziļā mīla?

    Vīla.

    Kur viss, kas bij tev dārgs un svēts?

    Tika lēts.

    Kur tavi dārzi ar ziedošo daili?

    Stāv kaili.

    Rainis

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > beta 23.02.2017. 18.43

    >beta

    Nē, andrejs ir pensionārs, pats komentāros tā rakstījis. Abiem ar lno pārsteidzoši vienādi izteikumi, kas absolūti nav saistīti ar raksta tēmu. Jūsu aizrādījums par dīvaino humoru, kas viņiem liekas asprātīgi, bija īsti vietā. Žēl noskatīties, ka tieši nacionāli noskaņotie kļūst par izsmiekla objektiem un paši to nejūt.

    Uzskatu, komentāriem vērtēšana ar plusiem un mīnusiem ir lieka. Neatceros, kurš jau kādreiz rakstīja, ka vajadzētu tos noņemt, tas vairotu saturīgāku diskusiju, būtu jāaizstāv un jāpamato savs viedoklis un es tam piekrītu.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > beta 23.02.2017. 18.34

    beta

    Un te atbilde uz jautājumu, kuru patriotam tā kā būtu jāzina:

    J. Raiņa “Daugavas” pirmais izdevums parādījās 1919. g. septembra mēnesī, īsi pirms Bermonta uzbrukuma Rīgai; šo izdevumu izpirka divās nedēļās. Daudziem karavīriem, gan tieši frontē, gan atpūtas brīžos tuvākā aizmugurē, varēja redzēt rokās “Daugavu”, kur tie smēlās sajūsmu: sakarā ar to daži karavadoņi bija izteikušies, ka Raiņa “Daugava” atsvērusi veselu pulku…

    Kartona patrioti :((((((((((

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > beta 23.02.2017. 18.54

    >beta

    Vēl piebilde, nezinu par kontiem, cik to kuram. Zinu, ka tviterī bieži ir atsauces uz ir.lv rakstiem. Atceros, cik daudz bija komentētāju vietnes pirmsākumos, kuri vairs ar viedokļiem nedalās. Domāju, viņi izmanto doto vērtēšanas iespēju pieplusot vai nomīnusot kāda viedokli. Esmu pamanījusi tviterī aicinājumus NA atbalstītājiem iesaistīties. Gan jau arī Vienotības atbalstītāji dara tāpat. Tās te ir 2 karojošās nometnes, kaut gan nesaprotu, kāda tam jēga.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu