Trešdien Mazajā Ģildē uzstāsies baroka mūzikas ansamblis „Musica Antiqua Roma" un vijolnieks Rikardo Minazi • IR.lv

Trešdien Mazajā Ģildē uzstāsies baroka mūzikas ansamblis „Musica Antiqua Roma” un vijolnieks Rikardo Minazi

22
Vijolnieks Rikardo Minazi. Publicitātes attēls

Baha kamermūzikas festivāla koncerts 

Trešdien, 30.novembrī plkst. 19 Mazajā ģildē Baha kamermūzikas festivāls ielūdz uz itāļu vijolnieka Rikardo Minazi (Riccardo Minasi) un baroka ansambļa „Musica Antiqua Roma” koncertu, kurš sola izsmalcinātu un temperamentīgu itāļu baroka mūzikas vakaru. 

Ansambļa „Musica Antiqua Roma” dibinātājs un vadītājs Rikardo Minazi ir pasaulē atzīts mūziķis, kurš savu talantu īstenojis daudzpusīgi – mūziķis uzstājas gan kā izcils baroka vijoles solists, gan kā koncertmeistars, spēlējot ar daudziem ietekmīgiem orķestriem, piemēram, Žordi Savala Les Concerts Des Nations. R. Minazi strādājis kā diriģents ar tādiem respektabliem, turklāt viņš ir bijis pedagogs un sniedzis meistarklases Džuljarda mūzika skolā ASV, Autrālijā, Taivānā. 

Mūziķis Baha festivālā viesosies jau otro reizi un šoreiz – kopā ar savu kolektīvu „Musica Antiqua Roma” septiņu mūziķu sastāvā. Ansamblis dibināts 2007. gadā, un tas pulcē jaunos solistus, kamermūzikas un orķestra māksliniekus. Kolektīvs piedalījies neskaitāmos mūzikas festivālos Eiropā. Ierakstu kompānija “Deutsche Harmonia Mundi” izdevusi divus ansambļa ierakstus ar F. M. Veračīni un G. F. Hendeļa sonātēm. Savukārt kompānijas “Passacaille” apgādā tapis albums “Korelli mantojums”(“Corelli’s legacy”). L

Baha kamermūzikas festivālā „Musica Antiqua Roma” klausītājiem piedāvās Antonio Vivaldi vojoļkoncertus, kā arī itāļu baroka komponistu Dž. A. Brešanello un B. Gallupi mūziku.  

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu