"Vienotība" par Rīgas mēra kandidātu izvirza Vilni Ķirsi • IR.lv

“Vienotība” par Rīgas mēra kandidātu izvirza Vilni Ķirsi

63
Vilnis Ķirsis. Foto: Ieva Makare, LETA

Piebalgs neredz iespēju piesaistīt “Vienotībai” daudz jaunu ziedojumu, cer uz biedru naudu

Rīgas domes “Vienotības” frakcija par mēra kandidātu nākamā gada pašvaldību vēlēšanās izvirzīs Saeimas deputātu Vilni Ķirsi un veidos atklāto sarakstu, kurā aicinās pieteikties dažādu nozaru profesionāļus, preses konferencē paziņoja partijas valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs, vēsta aģentūra LETA.

Kā skaidroja Piebalgs, vēlēšanās, ieklausoties sabiedrības vēlmēs, partija ies ar atklāto sarakstu, piesaistot gan nevalstisko organizāciju un biedrību pārstāvjus, gan dažādu nozaru profesionāļus. Tā būtu vieglāk vadīt domi, jo tajā būtu cilvēki, kuri katrs ir speciālists kādā no nozarēm, domā politiķi.

Mēra kandidāts tika izvēlēts, ieklausoties partijas Rīgas nodaļas biedru vēlmēs, kuri gandrīz vienbalsīgi kā mēra kandidātu atbalstīja Ķirsi. Piebalgs arī norādīja, ka Ķirsis ir jauns un ambiciozs un ir gatavs pielikt spēkus, lai “Vienotība” gūtu panākumus. Piebalgs uzsvēra, ka partija vēlas vēlēšanās sasniegt vismaz iepriekšējo pašvaldību vēlēšanu rezultātus, tas ir, iegūt vismaz 14-15% vēlētāju balsis.

“Vienotība” ir vienojusies ar nacionālo apvienību “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK un Zaļo un zemnieku savienību konsultēties gan priekšvēlēšanu procesā, gan pēc vēlēšanām sadarboties Rīgas domē.

Ķirsis preses konferencē pastāstīja, ka šobrīd ir skumji, ka cilvēki bēg no Rīgas gan tāpēc, ka vienkārši nevēlas te dzīvot, gan tāpēc, ka nevar atļauties dārgo dzīvi galvaspilsētā. Tāpat viņš norādīja, ka patlaban Rīgā uzņēmējiem ir apgrūtināta darba uzsākšana galvaspilsētā, jo šībrīža dome nav ieinteresēta uzņēmējdarbību pilsētā attīstīt. Viņš uzsvēra, ka šobrīd Rīgā notiek kaut kāda attīstība nevis tāpēc, ka tā tiktu mērķtiecīgi veicināta, bet gan tāpēc, ka galvaspilsētai ir dabīgas priekšrocības.

Ķirsis uzsvēra, ka, viņam vadot Rīgas domi, 2021.gadā Rīgā cilvēki varētu atrast labi apmaksātu darbu, ar kuru varētu nosegt dzīvošanas izmaksas, un pašvaldība nebūtu pasīvs spēlētājs, kurš tikai noskatās. Tāpat “Vienotība” plāno aktīvi iesaistīties darbā, lai Rīgai piesaistītu dažādus investorus, jo šobrīd Rīgas domes vadība nedara neko, lai palīdzētu investoriem sākt darbu Rīgā. Kā piemēru viņš minēja, ka Investīciju padome Rīgā pēdējo reizi sasaukta 2011.gadā.

Ķirsis norādīja, ka plāno samazināt bērnudārzu rindas, nodrošināt, lai ielas galvaspilsētā tiktu remontētas mērķtiecīgi un plānveidā. Turklāt padarīt galvaspilsētas iedzīvotāju komunālos maksājumus lētākus, lai Rīga vairs nebūtu dārgākā galvaspilsēta Baltijā. Ar precīzākām idejām un programmu partija plāno iepazīstināt nākamā gada sākumā.

Ķirsis pastāstīja, ka šobrīd “Vienotības” sarakstā esot zināms tikai pirmais numurs, tāpēc arī nav zināms, vai un kuri šībrīža Rīgas domes deputāti tajā startēs. Partijas biedri arī šobrīd nevarēja nosaukt, cik liela daļa no kandidātiem būs pieredzējuši politiķi un kāda daļa – rīdzinieki, kuri nav partijas biedri.

Jautāts, vai viņš būs gatavs strādāt arī opozīcijā, Ķirsis atbildēja, ka šobrīd skatās uz pozitīvo iznākumu, ka varēs strādāt kā Rīgas mērs, bet ir gatavs strādāt un cīnīties, lai uzlabotu Rīgu. Viņš arī pastāstīja, ka apzinās, ka darbs Rīgas domes opozīcijā ir grūts, bet, ja “Vienotība” nokļūs pozīcijā, viņi nebūs atriebīgi pret saviem opozīcijas biedriem.

Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma” vēstīja, ka nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā no “Vienotības” saraksta ar otro numuru varētu startēt pašreizējais domnieks Olafs Pulks, ar trešo – deputāte Baiba Brigmane. Savukārt Rīgas domes deputāte Sarmīte Ēlerte, kura iepriekšējās pašvaldības vēlēšanās bija partijas mēra amata kandidāte, nākamā gada vēlēšanās vairs nepiedalīšoties.

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmuma apturēt valsts finansējumu “Vienotībai” varēs redzēt to, cik paši partijas biedri gribēs palīdzēt savai partijai, maksājot biedru naudas, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka vadītājs Andris Piebalgs. Stājoties spēkā tiesas spriedumam par sodu partijai “Vienotība” saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem, KNAB nolēmis partijai pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu.

Politiķis norādīja, ka partijai ziedo tie cilvēki, kuri to ierasti dara. Piebalgs nesaskata lielākas iespējas attiecībā uz ziedotājiem, jo “Vienotība” nav absolūtas varas partija, tāpēc viņš neredzot iemeslu, kāpēc kāds īpaši steigtos ziedot šim politiskajam spēkam. Viņš skaidroja, ka biedru naudā partija iegūst gadā aptuveni 50 000 eiro.

Piebalgs piebilda, ka “Vienotība” nav jauna partija, tā ir cilvēkiem zināma, politisko spēku pārstāv ministri valdībā un politiķi parlamentā. “Vienotība” nepazūd no politiskās telpas, neraugoties uz valsts finansējuma apturēšanu, ir pārliecināts Piebalgs. Vienlaikus viņš atzina, ka no valsts līdzekļiem finansēti trīs reģionālie biroji – Liepājā, Jelgavā un Cēsīs. Finansējuma apturēšana ietekmēs šo jautājumu, kā arī vairākas citas lietas.

Kā liecina informācija KNAB mājaslapā, “Vienotībai” šogad ziedoti 135 257 eiro, pērn – 221 201 eiro, bet 2014.gadā, kad notika Saeimas vēlēšanas, – 1,09 miljoni eiro. Savukārt biedru naudās un iestāšanās naudā šogad partija saņēmusi 80 055 eiro, pērn – 67 150 eiro, bet 2014.gadā – 145 128 eiro.

Likums nosaka, ka biedru naudas un iestāšanās naudas lielums un tās maksāšanas kārtība tiek reglamentēta attiecīgās politiskās organizācijas statūtos. “Vienotības” statūtos teikts, ka biedra nauda maksājama katru mēnesi vismaz 1% apmērā no mēneša ienākumiem, norādot to biedra kandidāta anketā un ieskaitot to partijas kontā vai iemaksājot partijas kasē ne vēlāk kā nākamajā mēnesī. Atbilstoši biedra rakstveida iesniegumam valde uz noteiktu laiku biedra naudas apmēru var samazināt vai atbrīvot no biedru naudas maksāšanas.

Komentāri (63)

Ozols 11.11.2016. 14.09

Kas būs pirmie numuru NA un ZZS?

Tiešām iepriekšējās vēlēšanas neko neiemācīja, ka katrs iet ar savu sarakstu?

Ķirsim – veiksmi, uz mutes kritis nav, komuņagos iekšā ar nav bijis, jaunās paaudzes politiķis.

+9
-2
Atbildēt

7

    atrium > Ozols 11.11.2016. 14.15

    Ozols

    komuņagos iekšā ar nav bijis, jaunās paaudzes politiķis.

    Ieliec veselu ābolu puvušo kastē un paskaties pārvērtības pēc nedēļas! Ieliec smuku gaišmatainu baltu izcelsmes zēnu čigānu taborā un tas kļūs par īstāko čigānu, zaglīgu narkomānu un pilnu galvu utīm.

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    atrium > Ozols 11.11.2016. 21.04

    Austras koks

    Patiesībā, ja koalīcija varētu vienoties viens otru neapkarot

    Liels puika, bet tādu huiņu nes! Vienoties, iespējami, varētu NA un ZZS, bet ne ar Vienotību, kas sen jau nav suverēna savos lēmumos. Tās saimņieks noteikti darīs visu, lai Rīgā tiktu saglabāta čekistu, komuņjagu, sātanistu, staļinistu, rusistu un krievu armijnieku – deģenerātu vara, bet citās pašvaldībās tā vēl pieaugtu.

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    atrium > Ozols 11.11.2016. 20.55

    lno

    beta. Ja negrib vienoties vismaz par kopīgu, partijām nepiederošu mēra kandidātu

    Šodien radio dzirdēju Kažoku, kura teica, ka ja RD opozīcija nevēlas mēra amatā nomainīt Ušakovu pret Vienotības mēri, tad grib, lai Ušakovs paliktu amatā. Tā apmēram.

    Vai vienu mēri, kolorado lenteni, nomainot ar citu, kuram tas pac saimņieks, kaut kas mainīsies?

    Atkārtošos: Ja NA veidos kopisku sarakstu ar Vienotību, nevienam nacionālpatriotam nav cerību iekļūt RD, jo tā elektorāts pilnībā novērsīsies.

    Domāju, tāda bija Vienotības Lubjankas saimņieku iecere, kad tur izdomāja par kopisku sarakstu.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    beta > Ozols 11.11.2016. 14.29

    > Ozols

    Kas tās par mūžīgām muļķībām ar kopīgajiem sarkstiem? Kurš teicis, ka trīs nabagi kopā ir viens bagātais? :)

    Ja NA apvienosies ar V, tad nekādā gadījumā par tādu cūkēdienu nebalsošu.

    V aprija Pilsonisko savienību un Jauno laiku, tas V palīdzēja kādu laiku peldēt pa ūdens virsu.

    Kad kuņģis atkal prasīja savu, V jau aprija zatleriešus (Ķirsis viens no kauliņiem, kas vēl pie dzīvības), daudz tas viņiem palīdzēja?

    Tagad atkal deretu kādam izsūt spēkus, lai paildzinātu eksistenci, davai apvienosimies?!

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Ozols 11.11.2016. 17.39

    Ozols: “Kas būs pirmie numuru NA un ZZS?”

    ————-

    Būtu jau labi uzzināt. ZZS varētu Truksni izvirzīt :) Bet ja nopietni, nez kādēļ man tāds iekšēja nojauta, ka ZZS varētu izvirzīt Tavaru (zaļās daļas vadītāju), jo – ir no zaļajiem (pilsētā labāk kotēsies kā zemnieks), nav nekādās skaļās šmucēs sasmērējies (par skeletiem skapjos nezinu) un kas galvenais – ir jaunās paaudzes politiķis. Kaut atpazīstamības ziņā ar nav masās dikti pazīstams, tomēr par Ķirsi varētu būt vairāk zināms. NA arī varētu izvirzīt kādu jaunās paaudzes politiķi, piem., Kolu.

    Patiesībā, ja koalīcija varētu vienoties viens otru neapkarot, tad tādam jauniešu (salīdzinoši, protams) trio – Ķirsis, Tavars, Kols – varbūt nemaz nebūtu ne vainas.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    beta > Ozols 11.11.2016. 15.08

    > lno

    Vienoties par kopīgu pie partijām nepiedeošu mēru, ir pavisam kas cits kā weidot kopīgu srakstu. Bet nevienosies, jo intereses nesakrīt. Kam valsts, kam paša kabata…

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > Ozols 11.11.2016. 14.48

    beta. Ja negrib vienoties vismaz par kopīgu, partijām nepiederošu mēra kandidātu, tad par Ušakova padzīšanu var nesapņot, par to varēsim pārliecināties lau nākamgad:)

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

LoveLove 11.11.2016. 11.08

Nepazīstu Vilni Ķirsi, bet, ja viņa partijas biedri ir izvirzījuši viņu šim amatam, zināms potenciāls viņam ir. Ļausim viņam to parādīt, dosim viņam iespēju. Protams, diez vai viņs spēs spēkoties popularitatē un populismā ar Ušakovu vai finanšu iespējās ar Ameriku. BET – to, kuram mēs ticam un kuru mēs vēlamies ievēlēt, mēs varam izlemt paši. Latvijas vēlētājs ir pietiekami spriestspējīgs un atbildīgs, ja nolemj rīkoties, proti, piedalīties vēlēšanās. Tāpēc galvenais šajās vēlēšanās ir piedalīties, pirms tan domājot, vērtējot un tad rīkojoties.

+12
-5
Atbildēt

3

    atrium > LoveLove 11.11.2016. 11.41

    Skaisle

    Vienkārša aritmētika šeit nestrādā. Ja NA apvienotos ar Vienotības prokremlisko kleptokrātiju un sodomiju, nacionālpatrioti vispār neaizietu uz vēlēšanām, tas pats būtu arī ar ievērojamu daļu ZZS atbalstītāju.

    Saprotu, ka NKVDešņiku pēctecis, WWII noziegumu mantinieks, neostaļiniskais ekstrēmists, Ušakovs, tev mīļš, tāpēc arī tik absurds piedāvājums, NA un ZZS uzkārt sev dzirnakmeni kaklā.

    Vienotība, pievienojoties Zatļera, čekas savāktai spitālīgo, varzai, drīz jau būs nobraukusi līdz Zatļera saskaņiešu 1,5%.

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    Anonīms > LoveLove 11.11.2016. 11.42

    ak atrium – nu žēl, ka ar tevi tā

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > LoveLove 11.11.2016. 11.29

    es domāju, ka vienīgā cerība uzvarēt Ušakovu būtu bijusi , ja latviešu partijas apvienotos

    Bet – tā acīmredzot ir utopija un mūsu pašu apliecinājums savai nespejai – tātad Riga paliks krieviska un putiniska un mēs pie tā esam vainīgāki kā mūsu līdzpilsoņi krievvalodīgie

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

zanE. 11.11.2016. 12.01

…jautri noraudzīties, kā vislielāko sašutumu un vilšanos izrāda īstlatviešu atbalstītāji – eh, Vienotība neriktīgo kandidātu izvirzījusi, nepareizo stratēģiju izstrādājusi Rīgas “atgūšanai”, ne tas Lāčplēsis, ne īstais Rembo, kas Ušakovu sakaus…pag, bet ko tad īstlatvieši paši?…par ko tas lielais kreņķis?…nu, Vienotība – muļķīši, kas nekā nejēdz…tas tak labi – paver ceļu īstlatviešiem sakaut Nilu vienos vārtos un Vienotība pa kājām nemaisīsies….kur tad bruņinieki, kam atliks tikai pirkstu pakustināt un Rīga būs “atkal mūsu”?….ne-a, nekā!…čusssss…lielais kreņķis par Vienotību…lai Vienotība iet un uzvar, tad jau īstlatvieši arī būs klāt, rociņas pasildīt pie slavas lauriem…

…kas tad Jūs īsti biedē?…ka būs jāsastrādājas ar Ušakovu vai…paši nespēsiet to uzvarēt un izskatīsities pēc nīkuļiem?…tagad nīkulību var norakstīt uz Vienotību, kad tās nebūs – uz ko tad visus s**us grūdīsiet?…nuja, traki pavisam!…

+13
-10
Atbildēt

9

    atrium > zanE. 11.11.2016. 14.31

    lno

    Ja Pīlēns peld pa straumi, tad ko lai saka par NA Rasnaču, Bērziņu?

    Rasnača un Bērziņa kungi ir konsekventi un cik Tavs guru, čekas paskvilu skribents, Ozoliņš, melnus to mālēja LC, tik pat melnus mālē tagad, LC ideoloģisko un intelektuālo mantinieku, Vienotības laikā.

    0
    -16
    Atbildēt

    0

    atrium > zanE. 11.11.2016. 13.23

    lno

    Bijušais TP biedrs, Pīlēns, lieliski peld pa straumi.

    +1
    -14
    Atbildēt

    0

    atrium > zanE. 11.11.2016. 12.19

    zanE …

    jautri noraudzīties, kā vislielāko sašutumu un vilšanos izrāda īstlatviešu atbalstītāji – eh

    Tas nav sašutums, bet fakta konstatācija. Principā jau nav nemaz būtiski, ko agonējošā sodomītu un zagļu varza bīda par mēri, tas var ietekmēt tikai procentu daļas vēlētāju.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    Austras koks > zanE. 11.11.2016. 12.34

    lno, cik esmu sekojis līdz lietām, Pīlēns liekas sakarīgs cilvēks. Bet kādēļ jums ir doma, ka Pīlēns būtu ar mieru atiet no biznesa lietām un pievērsties politikai? Ir tāda info bijusi vai kādas indikācijas? Varbūt esmu palaidis garām? Vai arī runa ir par citu Pīlēnu?

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 11.11.2016. 12.24

    zanE. Tev tās actiņas jau tā sagājušas šreijā, ka pat savu degungalu vairs nesaskati. NA atšķirībā no JL/V vēl nekad SC nav prezentējusi kā vēlamāko partneri:) Ja valdošā koalīcija vēlētos atgūt Rīgu, tad uzrunātu U. Pīlēnu kā kopīgu kandidātu Rīgas mēra amatam.

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 11.11.2016. 19.04

    Optiskais Tēmeklis. Ak, ja vari, piedodi! Kā es uzdrīkstējos kaut ko rakstīt bez saskaņošanas ar pašu OT! Varbūt vajadzēja ieteikt Mamīkinu?:):):)

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 11.11.2016. 14.10

    atrium. Pīlēns bija viens no TP MP kandidātiem, viens no pirmajiem kritizēja TP kursu. Ja Pīlēns peld pa straumi, tad ko lai saka par NA Rasnaču, Bērziņu?, citus pasaudzēšu:) Pīlēns ir profesionālis, kurš to apstiprinājis ar darbiem.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 11.11.2016. 12.59

    Austras koks. Pīlēnu minēju kā izcilu iespējamu kandidātu, par viņa nodomiem neko nezinu.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > zanE. 11.11.2016. 16.57

    Nu i asprāši apbrīnojamie. Vējoni liek par prezidentu, – viss kārtībā. Bet Pīlēnam jāglābj vārguļi, ejot par miesta pagastveci, sargājot nodevējus no populistiska kaķkopja? Lomu devēji, dalītāji. Ibio.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu