Pirmdien Nacionālajā teātrī notiks tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" koncerts • IR.lv

Pirmdien Nacionālajā teātrī notiks tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” koncerts

29
"Zelta sietiņš" uzstāšanās laikā. Foto Ieva Lūka, LETA

Būs iespēja redzēt “zelta” deju izlasi – skaistāko un labāko, kas ticis dejots

Pirmdien, 7. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” koncerts “Zelta sietiņa zelta graudi”, raksta aģentūra LETA. Koncertprogrammā skatītājiem būs iespēja redzēt “zelta” deju izlasi – skaistāko un labāko, kas dejots Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kopš to pastāvēšanas. 

Daudzi “Zelta sietiņa” pedagogi, paši izaugot ansambļa dejotāju rindās un vēlāk savu mūžu veltot dejas mākslai, radījuši ap pussimtu oriģināldeju un deju uzvedumu, kas iestudēti skolēnu deju svētkos jau pirms 50 gadiem un joprojām ir daudzu kolektīvu repertuārā. 

Koncerts iecerēts kā retrospektīvs ceļojums skolēnu deju svētku repertuārā, sākot no pirmsākumiem līdz pat mūsdienu – jaunākajām, pēdējos gados tapušām – dejām. Nosaukums aizgūts no Aivas Birbeles iznākušās grāmatas “Zelta sietiņa zelta graudi”, kas krāsaini un saistoši atspoguļo tautas deju ansambļa dzīvi un darbu sešu gadu desmitu garumā. Koncerta režisors ir Kārlis Anitens, savukārt koncerta mākslinieciskā vadītāja – Baiba Šteina. 

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu