Politologs: Ērtākajā pozīcijā pašlaik ir Nacionālā apvienība • IR.lv

Politologs: Ērtākajā pozīcijā pašlaik ir Nacionālā apvienība

106
Ivars Ījabs. Foto: Ieva Lūka, LETA

ZZS ir atbildīgākā un riskantākā pozīcijā; neizslēdz valdības maiņu līdz Saeimas vēlēšanām

Starp Latvijas politiskajiem spēkiem visērtāk pašlaik jūtas Nacionālā apvienība, bet krietni atbildīgākā un riskantākā pozīcijā ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Tā intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Universitātes asociētais profesors politologs Ivars Ījabs, citē sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Nacionālā apvienība jūtas ērti politikā, jo tai ir sava tēma – latvietība, ko šis politiskais spēks “monopolizējis uz mūžīgiem laikiem”. Turklāt koalīcijas partneri pieņēmuši šādu situāciju, sacīja Ījabs. Ņemot vērā notiekošo austrumu virzienā, šāda situācija vēl tik ātri nebeigšoties.

Savukārt ZZS, uzņemoties valdības vadīšanu, nonākusi krietni atbildīgākā pozīcijā, kas ir arī krietni riskantāka. Tagad redzams, ka viņi nav tik vienoti kā likās iepriekš, taču būtiski, ka šie politiķi to nenes uz ātru. “Tur tāpat ir diezgan sīva cīņa,” piebilda politologs.

Vērtējot premjerministra Māra Kučinska (ZZS) popularitāti, Ījabs norādīja – ja viņš turpinās strādāt tā kā tagad, viņš būs spēcīgs kandidāts nākamās valdības veidošanai, neatkarīgi no tā, vai tā tiek veidota pirms vai pēc 2018.gada novembra. Politologs neizslēdza, ka valdība varētu mainīties vēl pirms Saeimas vēlēšanām.

Komentāri (106)

DD1 08.09.2016. 10.26

Tā arī nesapratu, vai politologs domā, ka valdība varētu mainīties vēl pirms Saeimas vēlēšanām vai ka Kučinskis būs spēcīgs kandidāts nākamās valdības veidošanai. Liekas, ka tie ir savstarpēji izslēdzoši apgalvojumi. Pareģo kā meteorologs: laiks būs saulains, bet iespējams lietus un krusa.

+17
0
Atbildēt

0

zanE 08.09.2016. 10.30

– “Vērtējot premjerministra Māra Kučinska (ZZS) popularitāti, Ījabs norādīja – ja viņš turpinās strādāt tā kā tagad, viņš būs spēcīgs kandidāts nākamās valdības veidošanai […]”

…hmmm…nevajag tik agrā rīta stundā uz studiju aicināt politologus, pirms tie vēl nav pamodušies un…prāts “ieskrējies”….

+16
-7
Atbildēt

0

dzeris49 08.09.2016. 13.46

Skatos, mums politiskie komentētāji viens gudrāks par otru, pareizāk sakot, visi vai nu āmuri, vai nopirkti.

Kučinskim spoža nākotne, vai kā tur tas Ījabs pateica?

Vienīgais, kas Kučinskim “spožs”, tā ir pagātne, jebkurā normālā valstī viņš kā politiķis sen būtu sapuvis miskastē, kaut, muļķuzemei, iespējams, viņš der, jo primitīvāks, blēdīgāks, utt., jo šeit nākotne spožāka, tur Ijabam taisnība.

Kas attiecas uz NA – bezsmadzeņu un bezprincipu populisti, kas spekulē sava polibiznesa intersēs uz vissvētākajām jūtām, vienmēr būs labākā pozīcijā.

It sevišķi, ņemot vērā, ka mūsu vēlētāju vairākumam ar to politisko domāšanu arī ir problēmas, vairākums tālāk par saukļiem ar to savu vienu politisko rievu neaizdomājas.

+13
-5
Atbildēt

10

    Skumjais Bruņinieks > dzeris49 08.09.2016. 15.25

    Uz dzeris

    Un ko Ījambs nepareizu pateica..?

    Sliktās domās par Kučinski esat Jūs un vēl saujiņa sorosīdu. Vsjo

    Ījabs savu slēdzienu izdarīja, ņemot vērā, ka vairums valstī ir cērpjami aitas un auni. Lembergs lielākajai daļai sabiedrības ir OK, nu un kāpēc Kučinskis nevar būt labs..?

    Vienotībai un Āboltiņai ar Kučinski arī

    vienmēr ir bijis labais. Kučinskis, Vējonis un pārējie ir tautā cienīti cilvēki. Galvenais – neeksperimentē ar valsti(piedodiet, Lembergu) un ir lojāli sistēmai.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > dzeris49 08.09.2016. 16.41

    uz dzeris

    .. kas ir, dzeris, mīlestība uz Vienotību Jums saprātu ir atņēmusi, ka nespējat sarkasmu atpazīt..?

    Starp citu, runājot “lemberga mēlē”, es izsaku aitu un aunu kopējo vairākumviedokli.

    Es Vienotības apstulbinātos iedalu trijās grupās:

    1. zaņuks, klusais un pārējie – Vienotības spectroļļi, kuri ķer no visa tā arī materiālu labumu,

    2. Dzeris49 un domubiedri – spriestspējīgi nolemtie – kas, iemesti Vienotības mēslu bedrē, vemdami balso par partiju, kas viņus pašus neciena un spļauj “džeriem” virsū,

    Maču pikču un pārējie – optimistiskie ortodoksāļi, kas aplieti ar Vienotības sūdiem, saprotoši aplaizās un noskaita Lebedas dzejolīti “Degot sveca gaismu dod”.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 08.09.2016. 16.35

    Domājat,ka šīs primitīvās ķengas par NA nostrādās?

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 08.09.2016. 18.33

    Beidzot zanE ar SB atraduši kaut ko kopīgu – abus piesmējuši mīļotie, lai gan daudz vairāk abus vieno fanātiska uzticība mīļotajām partijām, no kurām viena jau mēsl…, pardon, smilšu kalniņā, otra pirms aiziešanas mūžībā dod pēdējos norādījumus saviem atbalstītājiem…

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 08.09.2016. 18.49

    to lno

    Vai kāds ir vainīgs šo abu izbijušo mīlnieku problēmās? Vai arī viņi paši līdz tam nonāca braukdami no viena grāvja otrā?

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > dzeris49 08.09.2016. 17.43

    uz zanE

    Zanīt, Jūs Āboltiņas sveces gaismas sargātāja, es taču Jūs zinu ilgu laiku. Bijām “družkas”, ja tā var teikt. Pazīstu Jūs kā ļoti gudru, saprātīgu, zinošu, informētu un spriestspējīgu būtni, kas vienmēr ir kritiski izturējusies pret politiķiem

    Zinot visu Vienotības “darbu” bagāžu, redzot visas Āboltiņas pārvērtības un atkalatgriešanos, redzot to, ka Vienotība ir piesmējusi visus savas agrākos, godīgās politikas standartus, redzot, ka tā ir kļuvusi par parastu Lemberga sistēmas partiju, vienlaicīgi atceroties, ka agrāk, Jūs zanE vienmēr aizstāvējāt godīgu, caurspīdīgu politiku(no kuras Vienotībā nav ne smakas tagad), bet tagad neadekvāti cenšaties notušēt jebkuru Vienotības un Āboltiņas acīmredzamu nelietību, var izdarīt secinājumu:

    1. Vai nu esat debila

    2. Vai nu super naiva un nezinoša

    3. Vai nu materiāli ( vai dēļ kāda amata vai pakalpojuma) ieinteresēta.

    Pirmos divus punktus neizskatīs pat NAšisti..nu kas tad atliek, zanīt..?

    Loģika ir visvarena.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE > dzeris49 08.09.2016. 18.03

    …Skumjā Izskata Bruņiniek…eh, tādu slavas dziesmu nodziedāji, gandrīz vai sagribējās atgriezties uz tā skārda jumta – zvaigznēs lūkoties, kā kādreiz aicināji…

    …bet…kas tev deva – Tevi pievīlušas ne tikai sievietes, bet…arī loģika…

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE > dzeris49 08.09.2016. 17.08

    …Skumjais Bruņiniek…tas nav godīgi!…kāpēc Tu visu laiku slēp uz kurieni man tie Vienotības materiālie labumi tiek pārskaitīti – no Tevis teiktā, tur, droši vien, krietna čupiņa sakrājusies, bet es to pat nezinu…Tu – Vienotības kasieris, būdams lietas kursā – nelietīgi klusē!?!…fui!…mudīgi stāsti!…gribu uz Karību salām, man Tavs sarkanais mocītis šķiet jau par prastu…

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.09.2016. 15.39

    S.B. – kas ir, Lembergs tevi no Zatlera pārpircis, tagad veido pozitīvo Lemberga PR, ka jau sāc muldēt Lemberga mēlē par “sorozīdiem”, un kad sāksi NATO saukt par okupantiem?

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 08.09.2016. 15.20

    > dzeris49

    Par Kučinski: “jebkurā normālā valstī viņš kā politiķis sen būtu sapuvis miskastē, kaut, muļķuzemei, iespējams, viņš der, jo primitīvāks, blēdīgāks”

    Principā Jums piekrītu, tikai ceru, ka nepaliksim muļķu zeme vienmēr, jo domājošo vēlētāju loks kļūs aktīvāks un skaitliski lielāks un nepieļaus, ka pār viņiem valda iznireļi, mazizglītoti komformisti un korumpanti.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu