Rīgā notiks izcilā pianista Dmitrija Baškirova atklātās meistarklases • IR.lv

Rīgā notiks izcilā pianista Dmitrija Baškirova atklātās meistarklases

41
NULL

Pazīstamā pianista Dmitrija Baškirova meistarklases Rīgā notiks Latvijas Valsts Mūzikas akadēmijā.

Tās notiks 22., 23. un 24. jūlijā no plkst. 10 līdz plkst. 15 Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē (Rīgā, K. Barona ielā 1).

Sajūsmināts par Latvijas jaunajiem mūziķiem, maestro Dmitrijs Baškirovs Rīgā atgriežas jau piekto reizi. Lai meistarklases būtu interesantas ne tikai profesoram, bet arī klausītājiem, meistarklašu aktīvos dalībniekus iepriekš atlasīja Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedra. Pie ekskluzīvās iespējas absolūti bez maksas konsultēties un rādīt savu klavierspēles prasmi pasaules mēroga profesoram šoreiz tikuši astoņi jaunie pianisti no Latvijas un no Krievijas.

Piedāvātās meistarklases ir atklātas un bez maksas pieejamas arī ikvienam interesentam.

Dmitrijs Baškirovs ir Karalienes Sofijas augstākās mūzikas skolas (Escuela Superior de Música Reina Sofía – Madride, Spānija) profesors kopš 1991.gada. Daudzu patlaban globāli slavenu pianistu skolotājs, un viņu vidū ir arī mūsu Vestards Šimkus.

Baškirovs bieži vada starptautiskas meistarklases Parīzes Nacionālajā konservatorijā, Zalcburgas Mozarteum vasaras skolā, Sanktpēterburgas Mūzikas namā un Savonlinnā (Somija). Strauju ievērību guvušais Maskavas konservatorijas audzēknis kļuva par tās mācībspēku jau 1957.gadā, kopš 1977.gada ir Konservatorijas profesors. Dmitrijs Baškirovs ir arī Šanhajas konservatorijas (Ķīna) Goda profesors un Žana Sibēliusa Akadēmijas (Somija) Goda doktors, daudzu klavierspēles konkursu žūrijas loceklis.

 

Komentāri (41)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu