Uz dziesmas viļņa • IR.lv

Uz dziesmas viļņa

4
Britu a cappella ansamblis The King’s Singers.

Ko redzēt un dzirdēt Pasaules koru olimpiādes laikā? Vaicājām cilvēkiem, kuri paši ir ierauti balsu un dziesmu virpulī, kas valdīs Rīgā

Līdz nākamās nedēļas beigām Rīgu pieskandinās Pasaules koru olimpiāde. Rīgas slavenākajās koncertzālēs sacentīsies 460 koru no 73 valstīm. Galvaspilsētas parkus pieskandinās sadraudzības koncerti. Arēnā Rīga uzstāsies spožākās kormūzikas zvaigznes, bet svētdienas lielkoncerts Mežaparka estrādē pulcinās visus dalībniekus.

Līga Liedskalniņa, dzied sieviešu korī Ausma

Pasaules koru olimpiādes lielkoncerts. 13.jūlijā plkst.21 Mežaparkā.
Koncertā iesaistīti visi kori, kas piedalās olimpiādē. Pasākumā būs krāšņa programma, kas ietvers gan latviešu skaņdarbus un tautasdziesmas, gan opermūziku un gospeļus.

Meistarklases. 10.-18.jūlijā Rīgas Latviešu biedrības namā.
«Tā ir necerēta izdevība!» saka Līga. Meistarklases var apmeklēt ikviens – gan tie, kuri vēlas gūt profesionālo izaugsmi pasaulē atzītu mākslinieku vadībā, gan tie, kuri ar dziedāšanu ir uz «jūs», jo programmā paredzētas arī meistarklases, kuras neprasa priekšzināšanas. Maksa par nodarbību – no 7 līdz 15 eiro, kas, pēc Līgas domām, ir sviestmaizes cenā. Meistarklases pasniegs pasaules klases mākslinieki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu