Kamerons un Putins atjaunos sadarbību Sīrijas krīzes noregulējumā • IR.lv

Kamerons un Putins atjaunos sadarbību Sīrijas krīzes noregulējumā

23
Britu premjerministrs Deivids Kamerons Rīgā Austrumu partnerības samita laikā. Foto: AFP/LETA

Par situāciju Ukrainā abu valstu līderiem joprojām bijuši krasi atšķirīgi skatījumi

Lielbritānija un Krievija atjaunos drošības ekspertu sadarbību Sīrijas krīzes noregulējumā, vēsta BBC. Par to pirmdien telefonsarunā vienojušies britu premjerministrs Deivids Kamerons un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Turklāt Kamerons apstiprinājis savu pozīciju – Sīrijas prezidenta Bašara al Asada līdzdalība šajos centienos nav iespējama, vēsta Dw.de.

Telefonsarunā abu valstu vadītāji apsprieduši iespēju atjaunot Krievijas un britu drošības padomnieku sadarbību. Kā tiek ziņots, Putins piezvanījis Kameronam, lai apsveiktu viņu ar uzvaru maijā notikušajās vispārējās vēlēšanās.

Kamerons ar Putinu runājuši pusstundu, sarunas galvenās tēmas bija Sīrija un Ukraina. „Abu valstu līderi vienojās, ka jāpalīdz rast iespēju atrisināt militāro konfliktu Sīrijā, un „Islāma valsts” ietekmes paplašināšanās apturēšana ir gan Krievijas, gan Lielbritānijas interesēs,” teikts Lielbritānijas premjerministra preses dienesta paziņojumā.

Abu valstu vadītāji vienojušies, ka abu pušu drošības speciālisti satiksies, lai atjaunotu sarunas par Sīrijas konflikta noregulējumu. Kamerons ar Putinu vienojušies, ka Sīrijas konflikta atrisināšanai jāturpina dialogs ar Sīrijas mēreno opozīciju.

Savukārt par situāciju Ukrainā britu premjerministrs teica, ka abiem līderiem joprojām bijis krasi atšķirīgs skatījums par Krievijas lomu Ukrainas militārajā konfliktā. Šajā jautājumā galvenā prioritāte, pēc Lielbritānijas teiktā, ir vispārēja Minskas vienošanās īstenošana. Kā zināms, šogad februārī Minskā tika pieņemts Austrumukrainas karadarbības mierīga noregulējuma plāns, ko neievēro prokrieviskie separātisti.

Sarunu noslēdzot, Kamerons norādījis, ka Lielbritānija un Krievija sekmīgi sadarbojušās Irānas kodolprogrammas problēmas risinājumā, un izteicis cerību, ka arī turpmāk Lielbritānija un Krievija spēs sadarboties kopīgu jautājumu risināšanā.

 

Komentāri (23)

v_rostins 26.05.2015. 08.45

Vai Kameroms ir idiots, vai tikai izliekas. Sīrijas un daudzas citas krīzes šobrīd tiek risinātas Austrumukrainā. Jo vairāk krievu žmuriku to atstās, jo vājāki kļūs al-Qaedas un IGIL spēki. Šī problēma atrisināsies tikai kompleksā ar fašistisko izdzimteņu, Bidlostānas, problēmu.

+3
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 26.05.2015. 11.31

v_rostins Vai Kameroms ir idiots, vai tikai izliekas.

=========

rostinjs visādi IR!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu