Krievijas tiesa Ukrainas lidotājai ieslodzījumu pagarina līdz novembrim • IR.lv

Krievijas tiesa Ukrainas lidotājai ieslodzījumu pagarina līdz novembrim

20
Nadežda Savčenko šogad martā tiesas sēdē. Foto: EPA/LETA

ASV un Ukraina aicina atbrīvot Krievijā turētos Ukrainas ķīlniekus

Ukrainas Ārlietu ministrija, kā arī ASV aicinājušas Krieviju nekavējoties atbrīvot visus Ukrainas ķīlniekus un arī ieslodzījumā turēto lidotāju Nadeždu Savčenko, vēsta Ukrainas mediji. Krievijas izmeklēšanas iestādes otrdien nolēma Savčenko uz pusgadu – līdz 13.novembrim – pagarināt izmeklēšanas termiņu.

„Tāds Krievijas varas iestāžu solis ir ārpus elementāras morāles, humānisma un taisnīguma rāmjiem. Tas kārtējo reizi apliecina tikai to, ka pret Nadeždu trūkst jebkādu pierādījumu absurdajiem un nepamatotajiem apvainojumiem,” teikts Ukrainas ārlietu resora paziņojumā.

Ukrainas Ārlietu ministrija piebilst, ka Krievija nemitīgi pierāda savu nespēju pildīt uzņemtās saistības pēc Minskas vienošanās un nodrošināt ķīlnieku apmaiņu pēc principa „visus pret visiem”, kā arī ignorē daudzkārtējus starptautiskās sabiedrības aicinājumus atbrīvot Savčenko un citus ķīlniekus.

Tiek arī atgādināts, ka Savčenko ir starptautiskā imunitāte kā Ukrainas deputātei un pārstāvei ES Parlamentārajā asamblejā, ko Krievija neievēro.

Kā zināms, Savčenko Krievijas kaujinieki nolaupīja un izveda uz Krieviju pērnā gada jūnijā. Kopš tā laika viņa tiek turēta ieslodzījumā Krievijas cietumā un tiek vainota šīs valsts žurnālistu nogalināšanā. Savčenko pieteica badastreiku.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu