''Milžu cīņā'' zviedru hokejisti pārspēj mūsējos • IR.lv

”Milžu cīņā” zviedru hokejisti pārspēj mūsējos

25
Lauris Dārziņš spēlē pret Zviedriju guva vienīgos vārtus mūsu izlases labā. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas izlase demonstrēja ātru un aizrautīgu spēli arī mačā ar mājniekiem

Šodien Latvijas hokeja valstsvienība ar graujošu rezultātu 1:8 (0:1, 1:3, 0:4) Pasaules čempionāta finālturnīra spēlē piekāpās Zviedrijas izlasei. Spēles komentētāji TV translācijā uzsvēra, ka šī bija īsta ”milžu cīņa”, jo savā starpā spēkojās turnīra ”lielākās” komandas. Zviedrijas hokejistu vidējais auguma garums ir 186,9 cm, Latvijas izlasei – 186,04 cm.

Līdz otrās trešdaļas vidum cīņa ritēja līdzīgi, taču mūsu sportisti nespēja tik labi izmantot iespējas un iedabūt ripu vārtos. Zviedri vairākus vārtus guva vairākumā. To izmantoja arī Latvijas hokejists Lauris Dārziņš, kurš vārtu priekšā veikli uzķēra vārtsarga atsisto ripu. Vienus vārtus zviedri guva ar soda metienu, pārspējot Edgaru Masaļski, bet otru soda metienu Masaļskis noķēra. Trešajā trešdaļā latviešu treneri vairāk iespēlēja jaunos hokejistus, domājot pār tālākajiem mačiem.

Latvijas vienībā labākais mača spēlētājs bija uzbrucējs Lauris Dārziņš, kas šajā turnīrā guvis pirmos vārtus. Zviedriem labākais bija Luī Eriksons. Latvijas izlasei pēc čehu vienības ir otrs labākais spēļu apmeklējums, rāda čempionāta statistika. Latviešu līdzjutējus par aktīvo atbalstu savējiem uzslavējis arī Kanādas līderis Sidnijs Krosbijs.

Pirms divām dienām mūsu izlase otrajā Pasaules čempionāta finālturnīra spēlē ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) piekāpās mājiniecei Čehijai, vēsta aģentūra LETA. Latvijas izlases labā vārtus guva kapteinis Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs. Čehu rindās izcēlās Mihals Jordans, Jans Kovāržs, leģendārais Jaromirs Jāgrs un Jakubs Vorāčeks.

Pirmie Latvijas izlases vārti spēlē ar čehiem netika ieskaitīti, jo brīdi pirms tam Guntis Galviņš bija izpildījis spēka paņēmienu pret Jakubu Klepišu un noguldījis pretinieku uz ledus, tādēļ spēle tika pārtraukta pirms metiena. Tiesneša svilpi gan spēlētāji daudzo čehu līdzjutēju radītā trokšņa dēļ nedzirdēja.

Kopumā Latvijas hokejisti demonstrēja ātru un aizrautīgu hokeju, cienīgi spēkojoties ar čempionāta mājniekiem. Mūsu komandā par šī mača labāko spēlētāju nosauca vārtsargu Edgaru Masaļski, čehiem – leģendāro Jaromiru Jāgru. Viņam ir jau 43 gadi, taču joprojām turpina spēlēt NHL. Spēles laikā meistaram ik pa laikam palīdz ar masāžu.

Nākamā spēle mūsējiem paredzēta 6.maijā ar Šveici, 8.maijā – ar Vāciju.

Komentāri (25)

klans 04.05.2015. 23.12

Grūti spēlēt bez trenera.

+3
-1
Atbildēt

0

klusais 04.05.2015. 19.53

Kur bija “Milžu cīņa ” ?

+1
0
Atbildēt

0

StopPutinRegime 04.05.2015. 21.48

Putina režīms izdevis pavēli savos finansētos mēdijos: Russia Today, Sputnik, Rossija24, Pravda, Life News (krievu plaģiāts) sniegt pasaulei līdzīgi kā Ukrainas tematā – alternatīvu versiju, ka Krievija vinēja ASV ar rezultātu 9:0.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu