Galerijā "Istaba" atklās Alises Mediņas gleznu izstādi "Mīlestība" • IR.lv

Galerijā “Istaba” atklās Alises Mediņas gleznu izstādi “Mīlestība”

38
NULL

Viens no mākslinieces iedvesmas avotiem ir senu atklātnīšu kolekcija no Parīzes

Trešdien, 8.aprīlī plkst.18 galerijā “Istaba” tiks atklāta Alises Mediņas gleznu izstāde “Mīlestība”, raksta aģentūra LETA. 

Izstāde runā par zuduša laika nezūdošo mīlestību un apvieno darbu sēriju, kurus savstarpēji vieno vēlme mākslīgi radīt ticamu stāstu par kādu sen piedzīvotu mīlestību. Katra būtne ilgojas būt mīlēta un piedzīvot mīlestību, tāpēc šis stāsts ir personisks katram, ļaujot uzjundīt un ilustrēt atmiņas, sapņus, domas, cerības, norāda izstādes organizatori. 

Viens no mākslinieces iedvesmas avotiem šai izstādei ir Parīzē iegūtā senu atklātnīšu kolekcija, kur redzami mīlnieki sēpijas toņos dažādos rakursos un situācijās. Tādā veidā mākslinieces rokās ir nonākušas kādas nezināmas mīlestības atmiņas. “Nereti paust prieku, pateicību, atzinību ir kaut kā neērti, turpretī kritika un neapmierinātība dabiski izlaužas vārdu plūdos. Izstāde man nozīmē pateikt “paldies” tiem, kuru mīlestība radīja mani, un tiem, kuri ļauj sajust, ka tieku mīlēta šodien. Manuprāt, mīlestība kā fenomens ir pelnījusi, ka tai tiktu veltīta izstāde. Un mana personīgā, pozitīvā pieredze jau vairāku paaudžu griezumā ļauj man par šo tēmu runāt bez smeldzes. Domāju, lai lieku reizi izskan vārds “mīlestība” kā antonīms vārdam “vientulība”, kas lielā mērā raksturo mūsdienu cilvēka konstanto stāvokli,” norāda Mediņa. 

Izstāde būs apskatāma līdz 2.maijam.  Vairāk informācijas galerijas feisbuka lapā

Mediņa beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu. Latvijas Mākslas akadēmijā viņa ieguvusi maģistra grādu glezniecībā. Māksliniece stažējusies Porto Universitātes Mākslas fakultātē. Izstādēs viņa piedalās kopš 2004.gada.

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu