Rīgas Krievu teātrī pirmizrāde "Veļas mazgātava - Trešās un Ozolu ielas krustojumā" • IR.lv

Rīgas Krievu teātrī pirmizrāde “Veļas mazgātava – Trešās un Ozolu ielas krustojumā”

27
Izrādes režisors Mihails Gruzdovs. Foto Emīls Desjatņikovs, F64

Divu sieviešu satikšanās un stāsti. Režisors Mihails Gruzdovs, aktrises – Jekaterina Frolova un Natālija Živeca

Piektdien, 13,martā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Mazajā zālē pirmizrāde Māršas Normenas lugai “Veļas mazgātava – Trešās un Ozolu ielas krustojumā”, raksta aģentūra LETA. Izrādes režisors Mihails Gruzdovs, spēlē aktrises Jekaterina Frolova un Natālija Živeca. 

“Lugas sižets ir interesants. Divas sievietes, kurām ir atšķirīgi likteņi, naktī satiekas uz ielas, un sākas viņu saruna. Diena ir diena, un nakts ir nakts. Dienā mēs varam sēdēt un bezatbildīgi pļāpāt, bet naktī var notikt dažādi likteņa pavērsieni,” stāstīja režisors Gruzdovs. 

Uz skatuves izrādē kāps aktrises Jekaterina Frolova un Natālija Živeca. Kā pastāstīja Frolova, izrādes žanrs ir sarežģīts, jo nozīmīgs ir otrais plāns. “Ceru, ka mums izdosies to parādīt. Mazā zāle prasa lielu atklātību,” par izrādes darbu pastāstīja aktrise. Natālija Živeca uzsvēra, ka mākslinieka Andra Freiberga veidotās dekorācijas palīdz iejusties lomā un parādīt stāstu tā, lai tas būtu saistošs skatītājiem. “Mēs katrs zinām, kas ir vientulība – katrs to pārdzīvojam,” stāstīja aktrise. 

Mārša Normena ir mūsdienu amerikāņu dramaturģe, rakstniece, scenāriste un neskaitāmu balvu īpašniece. Viņa apbalvota ar Pulicera un Tonija balvām. 

Izrādi “Veļas mazgātava – Trešās un Ozolu ielas krustojumā” varēs noskatīties arī rīt, 14.martā, un parīt, 15.martā.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu