Pirmdien atklās izstādi "Rudens 2014. Melnie suņi" • IR.lv

Pirmdien atklās izstādi “Rudens 2014. Melnie suņi”

26
Izstādes publicitātes attēls

Mākslinieku savienības 39.ikgadējā izstāde apskatāma LMS galerijā un radošajā mītnē “Kombināts Māksla”

Pirmdien, 15.decembrī plkst.17 Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā, kas atrodas Rīgā, 11.novembra krastmalā 35, un plkst.20 LMS radošajā mītnē “Kombināts Māksla”, Gaujas ielā 5, tiks atklāta savienības 39.ikgadējā vizuālās mākslas izstāde “Rudens 2014. Melnie suņi”, raksta aģentūra LETA. Izstādes “Rudens 2014. Melnie suņi” mērķis ir veicināt jaunradi un atspoguļot mākslas tendences Latvijā, apkopojot vienotā ekspozīcijā profesionālo Latvijas mākslinieku un mākslas augstskolas studentu pēdējo trīs gadu laikā radītos mākslas darbus. 

Šogad LMS izstādes tēma ir “Melnie suņi”, kas aicinājusi māksliniekus aizdomāties par cilvēku garīgajām mokām un par to, cik stiprus vai vājus tās mūs padara. Tēma ir kā parafrāze par šo laikmetu, kad vājums sacenšas ar mākslas vitalitāti un spēku. Izstādē būs iespēja apskatīt vairāk nekā 100 darbus glezniecībā, tēlniecībā, fotomākslā, instalācijās un citos mākslas veidos, kurus radījuši 77 autori. 

Izstādei iesniegtos darbus izvērtējusi profesionālu mākslinieku un mākslas zinātnieku žūrija, kurā darbojās Igors Dobičins, Diāna Laguna, Uldis Pētersons, Iveta Feldmane, Diāna Kaijaka un Liene Grīnhofa. Izstādes “Rudens 2014. Melnie suņi” žūrija, izvērtējot visus iesniegtos darbus, noteikusi arī LMS balvas ieguvēju, kuram tiks dota iespēja rīkot personālizstādi LMS galerijā 2015.gadā. Uzvarētāja vārds tiks paziņots izstādes atklāšanas laikā. 

Izstādē “Rudens 2014. Melnie suņi” tiks piedāvātas biedrības “Gaismas stars” studijas “Sava istaba” aktivitātes. Šī studija, kuru vada gleznotāja Katrīna Gaile, ir mākslas projekts, kas dod iespēju jebkuram interesantam, jo īpaši cilvēkiem ar garīgās veselības problēmām, izpaust sevi, kopā gleznojot, zīmējot un veidojot. Paredzēts, ka izstādes “Rudens 2014. Melnie suņi” norises laikā notiks informatīvi radoša diskusija par garīgās veselības un mākslas mijiedarbību, kā arī studijas “Sava istaba” un Baldones mākslas skolas radošā darbnīca LMS galerijā. 

LMS radošajā mītnē “Kombināts Māksla” izstādes atklāšanas laikā uzstāsies tenors Kalvis Jenčs, DJ “Krii” un apvienība DJ “Ēdelveiss&DJ afterx”. Izstāde “Rudens 2014. Melnie suņi” būs apskatāma līdz nākamā gada 6.februārim. Vairāk informācijas LMS mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu