"Spēlmaņu nakts" galveno balvu saņem režisora Seņkova izrāde "Ezeriņš" • IR.lv

“Spēlmaņu nakts” galveno balvu saņem režisora Seņkova izrāde “Ezeriņš”

30
Režisors Elmārs Seņkovs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Par gada izrādi atzīta režisora Vladislava Nastavševa izrāde “Peldošie – ceļojošie” Jaunajā Rīgas teātrī

“Spēlmaņu nakts” galveno balvu svētdienas vakarā saņēma režisora Elmāra Seņkova izrāde “Ezeriņš”, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienībā.

Nozīmīgāko iestudējumu vidū balvu nominācijā “Gada lielās formas izrāde” saņēmusi režisora Vladislava Nastavševa izrāde “Peldošie – ceļojošie” Jaunajā Rīgas teātrī (JRT). Par Gada mazās formas izrādi atzīta Seņkova izrāde “Ezeriņš” Latvijas Nacionālajā teātrī (LNO). Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem ir režisora Georgija Surkova izrāde “Viss ir viņa” Daugavpils teātrī. Nominācijā “Gada sasniegums laikmetīgajā dejā” uzvaru izcīnījusi horeogrāfes Olgas Žitluhinas izrāde “Ārā”.

Gada režisora gods ticis Seņkovam par izrādēm “Ezeriņš” Nacionālajā teātrī un “Vasarnieki” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Kā Gada aktrise godināta Agnese Jēkabsone par Edītes Piafas tēlojumu izrādē “Piafa” Liepājas teātrī, savukārt par Gada aktieri kļuvis Dainis Grūbe kā Bens izrādē “Izraidītie” un Song Lilinga izrādē “M. Butterfly” Dailes teātrī.

Balvu kā Gada aktrise otrā plāna lomā saņēmusi Anete Berķe par Katju izrādē “Pieci vakari” un Annu Bāliki izrādē “Sasodītais sarkanais mēness” Liepājas teātrī, savukārt ar balvu kā Gada aktieris otrā plāna lomā godināts Gints Andžāns par Ediju izrādē “Izraidītie”, Laimi izrādē “Prezentācija” un Filipu izrādē “Šeipings” Dailes teātrī.

Kā Gada debija vai jaunais skatuves mākslinieks triumfējis Intars Rešetins par debiju režijā izrādē “Nakts vēl nav galā” Dailes teātrī.

Par Gada scenogrāfu atzīts Gints Gabrāns par darbu laikmetīgās dejas izrādē “Ārā”. Gada gaismu vai video mākslinieka nominācijā uzvaru izcīnījis Oskars Pauliņš par gaismām izrādē “Ezeriņš”. Nominācijā “Gada kostīmu vai grima mākslinieks” uzvaru guvusi Monika Pormale par kostīmiem izrādē “Peldošie – ceļojošie” JRT.

Par Gada kustību mākslinieci atzīta Liene Grava par darbu izrādēs “Piafa” un “Sasodītais sarkanais mēness” Liepājas teātrī.

Savukārt “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā “Gada sasniegums baleta mākslā” saņēmis Sergejs Neikšins par lomām izrādēs “Gulbju ezers”, “Bajadēra”, “Žizele” un “Trīs tikšanās” LNO.

Kā Gada mūzikas autors godināts Edgars Mākens par mūziku izrādēs “Vasarnieki” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, “Sarkangalvīte un vilks” un “Ezeriņš” Nacionālajā teātrī. Par Gada sasniegumu oriģināldramaturģijā atzīts Sergeja Timofejeva darbs izrādē “Mihails un Mihails spēlē šahu” Latvijas Nacionālajā operā (LNO).

“Spēlmaņu nakts” balvu par mūža ieguldījumu saņēmis scenogrāfs Andris Freibergs un kostīmu māksliniece Večella Varslavāne.

Skatītāju simpātiju balvu kā Gada izrāde saņēmusi režisores Lauras Grozas-Ķiberes “Piafa” Liepājas teātrī. Skatītāji par Gada aktieri atzinuši Dailes teātra aktieri Grūbi, bet Gada aktrises godu atvēlējuši Liepājas teātra aktrisei Jēkabsonei.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu