Āboltiņa pēc vēlēšanām nejūtas kā zaudētāja • IR.lv

Āboltiņa pēc vēlēšanām nejūtas kā zaudētāja

33
Solvita Āboltiņa. Foto: Evija Trifanova, LETA

„Vienotības” līdere pārdomā savu nākotni politikā

“Vienotības” priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa solījusi partijai padomāt par savu nākotni politikā, bet vispirms nepieciešams pabeigt jaunās valdības izveidi.

“Es neesmu apvainojusies, politiķis nedrīkst apvainoties ne uz ko, politiķim ir jāstrādā,” sacīja Āboltiņa, komentējot vēlēšanu rezultātus. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka nejūtas kā zaudētāja, jo vēlētāji balsojuši par pašreizējo koalīciju, turklāt viņas plusu un svītrojumu bilance ir pozitīva, vēsta LETA.

Taujāta par savu nākotni, Āboltiņa atbildēja, ka apsolījusi savai organizācijai par to padomāt. Viņa skaidroja, ka uzreiz pēc vēlēšanām, svētdien, bija sasaukusi “Vienotības” valdes sēdi, kurā jautāja, vai nepieciešams sasaukt ārkārtas partijas kongresu. Valde kategoriski noraidījusi iespēju, ka būtu sasaucams ārkārtas kongress, vai to, ka Āboltiņa varētu atkāpties no partijas vadītājas amata vai nekandidēt uz to.

Politiķe arī uzsvēra, ka viņas pienākums ir “novest šo procesu līdz galam” – izveidot koalīciju un jaunu valdību.

Ziņas par “Vienotības” krīzi vai nāvi ir stipri pāragras, sacīja partijas Āboltiņa. Ir lietas, par kurām nevis runā, bet risina, turklāt jebkura problēma ir risināma ar konkrētiem darbiem, uzsver Āboltiņa. Viņa norāda, ka pirms nedēļas visi vēl satraucās, kāda būs jaunā Saeima un koalīcija, kas varētu vadīt valsti nākamos četrus gadus, bet pārējās problēmas ir ļoti vienkāršas un risināmas, klāstīja politiķe.

Taujāta par iespēju ieņemt kādus amatus, Āboltiņa atkārtoti uzsvēra, ka ir pārdomu procesā. Kad būs kāds rezultāts, tad par to vispirms tiks informēti partijas biedri un tad mediji, piebilda politiķe.

No “Vienotības” Kurzemes apgabalā Saeimas deputāta mandātus varētu iegūt trīs kandidāti. Āboltiņa saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem ieņem ceturto vietu “Vienotības” sarakstā – viņa no vēlēšanu biļeteniem svītrota 6289 reizes, bet saņēmusi arī 6540 plusus.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu