Rīgas Krievu teātris atklāj sezonu ar džeza komēdiju "Hanuma" • IR.lv

Rīgas Krievu teātris atklāj sezonu ar džeza komēdiju “Hanuma”

24
Izrādes plaktāts

Pārpratumu pilnajā izrādē galveno lomu spēlē Veronika Plotņikova, piedalās “Xylem trio”

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris sestdien, 27.septembrī plkst.19 atklāj 132.sezonu ar džeza komēdiju “Hanuma” Allas Sigalovas režijā, raksta aģentūra LETA. Izrāde “Hanuma” veidota pēc gruzīnu rakstnieka Avksentija Cagareli lugas, kuru krievu valodā pārcēluši  Vladimirs Konstantinovs un Boriss Racers. Tā stāsta par to, kā ar mīlestību, apņēmību un pārgalvību var sasniegt visus mērķus un pārvarēt visus šķēršļus, lai iegūtu laimi.

Kāds izputējis kņazs vēlas sakārtot savas finansiālās lietas, veiksmīgi apprecoties. Tāpēc viņš nolīgst slavenu saprecinātāju Hanumu, kas veikli sameklē kņazam līgavu. Taču arī starp savedējām pastāv konkurence! Kāda cita grasās apprecināt kņazu ar meiteni, kuru atradusi pati un kuru mīl kņaza brāļa dēls. Bet vai tad Hanuma var pieļaut to, ka izšķir jaunos mīlniekus, un to, ka pati zaudētu sāncensei?  Tā sākas intriga, kurā ir gan amizanti notikumi, gan negaidīti pavērsieni, gan valdzinošas viltības.

Izrādē skan pazīstamā gruzīnu komponistan Gijas Kančeli mūzika – “Xylem trio” muzikālajā apdarē un izpildījumā (Oskars Petrauskis – saksofoni, duduks, Raimonds Petrauskis – taustiņinstrumenti, Rihards Zaļupe – marimba, sitamie instrumenti.)

Režisori Sigalovu izrādei “Hanuma” iedvesmojusi mūzika un iespēja strādāt ar jau pazīstamiem kolēģiem. “Es vēlējos strādāt ar izrādes mūziku un māksliniekiem Giju Kančelli un Georgiju Meshišvili,” savu motivāciju veidot izrādi preses konferencē atklāja režisore. Galveno lomu spēlēs Veronika Plotņikova. Izrādē piedalās arī Natālija Živeca, Jakovs Rafalsons, Maksims Busels, Tatjana Lukašenkova, Vadims Grosmans, Jevgeņijs Korņevs, Jūlija Berngardte, Aleksejs Korgins, Olga Ņikuļina u.c. 

Izrādes komponists ir Gija Kančelli, bet scenogrāfijas un kostīmu mākslinieks Mshišvili. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu