Eksperti: “Malaysia Airlines” lidmašīna tika notriekta (papild.) • IR.lv

Eksperti: “Malaysia Airlines” lidmašīna tika notriekta (papild.)

50
Malaizijas lainera lidojuma maršruts. Foto no BBC

Mediji: Malaizijas lidmašīnu notrieca Krievijas karavīri

Starpziņojumā, ar ko otrdien klajā nāca Nīderlandes eksperti par jūlija vidū notriektās “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīnas katastrofas iemesliem, secināts, ka lidmašīna gaisā sadalījās gabalos pēc ārēju priekšmetu iedarbības. Tādējādi var secināt, ka lidmašīna tika notriekta, ziņo BBC.

Otrdien publicētais izmeklēšanas komisijas ziņojums norāda, ka lidmašīna bijusi tehniskā kārtībā, nekādu problēmu lidojuma laikā tai nebija. Pēc ekspertu teiktā, uz lidmašīnu no ārpuses iedarbojies “liels daudzums spēcīgas enerģijas objektu”.

Pēc tā, kādi izskatās lidmašīnas bojājumi, var secināt, ka lidmašīna gaisā sadalījusies gabalos. Visi 298 cilvēki, kuri atradās lainerī, ir gājuši bojā.

Malaizijas lidmašīna tikusi notriekta ar “zeme-gaiss” sistēmas raķeti, uzreiz pēc Nīderlandes izmeklēšanas komisijas ekspertu secinājumu publiskošanas paziņojis Malaizijas premjerministrs Nadžibs Tuns Razaks.

Publicētajā ekspertu ziņojumā nav teikts, kurš vainojams uzbrukumā lidmašīnai, jo tas nav bijis Nīderlandes ekspertu komisijas uzdevums.

Mediji: Malaizijas lidmašīnu notrieca Krievijas karavīri

Malaizijas lidmašīnu notrieca Krievijas armijas zenītraķešu komplekss „Buk”, kuru vadīja Krievijas karavīri. Par to BBC pastāstījuši aculiecinieki, kuri šo armijas mašīnu fiksējuši katastrofas rajonā.

Kā vēsta BBC raidījums „Panorama”, trīs aculiecinieki – tuvējo apdzīvoto vietu iedzīvotāji, kas nav savstarpēji pazīstami, – BBC žurnālistiem snieguši vienādas liecības. Viens no aculieciniekiem redzējis, kā „Buk” atvests un izcelts no pārvadāšanas treilera pilsētiņas Sņežnoje rajonā dažas stundas pirms katastrofas.

Aculiecinieki arī stāstījuši, ka zenītraķešu kompleksu vadījuši profesionāli karavīri, kas nav bijuši tērpti Ukrainas armijas formās, kuru, starp citu, nēsājot arī daudzi separātisti. Turklāt šiem karavīriem bijis „tīrs krievu akcents”, teicis aculiecinieks.

Kā zināms, Malaizijas laineris ar 298 cilvēkiem 17.jūlijā lidoja no Amsterdamas uz Kualalumpuru. To Doņeckas apgabalā pie Grabovas ciemata notrieca, pēc iepriekšējām ziņām, prokrieviskie separātisti. Visi cilvēki, kas bija lidmašīnā, gāja bojā.

Tagad Nīderlandes eksperti gatavojas publicēt pirmo pārskatu par lidmašīnas katastrofas iemesliem. Nīderlandes lidojumu drošības komisija koordinē šīs traģēdijas starptautisko izmeklēšanu.

Izmeklētāji savus secinājumus balstījuši gan uz lidmašīnas „melnās kastes” informāciju, gan no kosmosa uzņemtajām fotogrāfijām notikuma vietā, jo traģēdijas izmeklēšanu un pierādījumu vākšanu Austrumukrainā kavēja separātisti un tur notiekošā karadarbība.

Šis nebūs galīgais ziņojums par traģēdijas iemesliem, taču publiskotiem secinājumiem būs liela nozīme, jo tie būs pirmie pēc notikušā. Traģēdijas izmeklēšanas grupa galīgo pārskatu cer publicēt gada laikā. Atbildes uz jautājumiem gaida arī bojāgājušo tuvinieki. Tomēr tas nenosauks traģēdijas vaininiekus, ziņo BBC.

Dokumenta sagatavošanā piedalās eksperti no Lielbritānijas, Vācijas, Austrālijas, Malaizijas, ASV, Ukrainas un Krievijas.

Patlaban no bojāgājušajiem ir identificēti 193 cilvēki. Otrdien, 9.septembrī, Kualalumpurā tika nogādātas Malaizijas pilsoņu mirstīgās atliekas.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (50)

ligakalnina 09.09.2014. 09.50

http://www.bbc.com/news/world-europe-29119024.

Bet, kas ir nav iemesls papildus sankcijām, kur pierādījumi, ka Putinam ar to kāds sakars?

Katrs taču var nopirkt buku veikalā, nozagt, un izšaut, joka pēc.

+17
0
Atbildēt

2

    ligakalnina > ligakalnina 09.09.2014. 12.28

    http://www.echo.msk.ru/blog/piontkovsky_a/1396074-echo/ – šo Piankovska blogu iesaku izlasīt

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 09.09.2014. 11.59

    Nu pilnīgi nekādi pierādījumi neliks atzīt krieviem savu vainu.

    Putins jau sen ir paziņojis, ka krievi nekad un nekur nav bijuši vainīgi un tādi tie nebūs arī turpmākos simt gadus vismaz, jo vienkārši tāda ir krievu mentalitāte- nebūt un neatzīt acīmredzamu un uz pierādījumiem balstītu vainu!

    ne jau par velti tika bloķēta pieeja pierādījumiem! tas vispār bija pasaulei kaut kas neredzēts un nepiedzīvots, kas notika ar lidmašinas katastrofas vietas un peirādījumu saņemšanu. Vai kaut kas tāds vēl ir bijis pat civilizācijas laikmetā, ja nu vienīgi akmenslaikmetā, bet tad jau lidmašinas nelidoja. krievi dzīvo vēl joprojām akmens laikmetā, vismaz apziņas un kultūras līmenī.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Alise 09.09.2014. 09.56

Krievi tāpat pateiks, ka tie bija cilvēki atvaļinājumā, kas iesēdās teroristu ukraiņiem atņemtajā bukā un pēc teroristu norādēm šāva un kļūdījās, jo teroristi iedeva nepareizas koordinātas, bet Krievijai ar to nav nekāda sakara.

+15
0
Atbildēt

5

    Ieva Aile > Alise 10.09.2014. 00.35

    Nu,bet kāpēc krieviem jāievēro kaut kādas stulbas robežas,kuras nezin kāpēc kāds savilcis,ja tur dzīvo krievi?

    https://www.youtube.com/watch?v=4osHGKamgXs

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 09.09.2014. 12.57

    Viedokli, tā ir, bet vai domājat, ka KiseļovTV spriež par modeļiem un vai tie var būt Ukrainas? Tak nē. Tur dzen propagandu, ka tanki ir atņemti un tos izmanto, sīkāk neiedziļinoties – kādi tanki, cik, vai tādi Ukrainai bija utt. Dzen propagandu piedāvājot minimālu loģisko saiti – Ukrainas armijai ir tanki, tātad Ukrainā tanki ir, ir kur tiem rasties, un tos separātisti atņēma un tagad šauj ar tiem ukraiņu fašistus.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > Alise 09.09.2014. 12.40

    Ir tanki kurus tie “seperātisti” paziņo kā Ukrainai atņemtus – taču lieta tāda, ka tādi modeļi nemaz nav Ukrainas armijā un ekskluzīvi tikai Krievijas bruņojumam.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 09.09.2014. 10.55

    Cik saprotu, saskaņā ar KiseļovTV un Krievijas oficiālo info, Ukrainā nav Krievijas karaspēka un Krievijas tehnikas. Teroristi to visu ir atņēmuši Ukrainas armijai. It īpaši sākumā Krievija precīzi tā arī rīkojās – kā kaut kādā kaujā teroristu rokās nonāca kāds tanks, bruņumašīna vai cita tehnikas vienība, pat nedarbojošās, kas atstāta pamestā karabāzē, tā tūlīt Krievija par to izbazūnēja pa TV un pa kluso veda iekšā attiecīgās tehnikas vienības, tipa, dabūja teroristi pāris bruņumašīnas, tā krievi uzreiz iekšā veselu baru savējās.

    Ar buku bija tieši šis scenārijs – pirms lidmašīnas notriekšanas kaut kādā kauju rezultātā ukraiņiem atkāpjoties atstātajā bāzē bija pāris nedarbojošies buki. Tā uzreiz tas tika paziņots, ka tādi iegūti, tipa esot teroristi salabojuši utt. Un Krievija uzreiz ieveda savējos pāris, viens no kuriem bija tas, kurš notrieca Malaizijas lidmašīnu. Tāda tā shēma apmēram – visa tehnika atņemta cīņās Ukrainas armijai.

    Bet tagad jau tik daudz kauju bijušas, tik daudz tehnika bijusi iesaistīta, ka nu jau vairs nav jāskaita, ved tik iekšā un saka, ka tas viss atņemts Ukrainas armijai. Un par lielo kaujas tehnikas skaitu, kas piedalās kaujās, KiseļovTV jau neziņo. KiseļovTV sniegumā tas viss ir neliels iekšējs konflikts ar nedaudz bruņutehnikas piedalīšanos.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Ivars Ozols > Alise 09.09.2014. 10.41

    Es līdz šim neesmu sapratis, kādus argumentus Kiseļ-TV lieto, lai attaisnotu Krievijas bruņoto spēku tanku atrašanos Ukrainas teritorijā. Ukraiņu separātisti ielauzās Krievijas armijas bāzēs, piešķīla 2 vadiņus un aizstūrēja pāri robežai atpakaļ uz Ukrainu?

    Vai atrada noparkotus šosejas malā ar atslēgām uz kāpurķēdēm?

    Varbūt viņi vispār ar tādiem niekiem, kā pamatojumu, kāpēc iebrukt kaimiņvalstīs nenodarbojas.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu