Miris pazīstamais britu aktieris un kinorežisors Ričards Atenboro • IR.lv

Miris pazīstamais britu aktieris un kinorežisors Ričards Atenboro

32
Aktieris un režisors Ričards Atenboro. Foto: AFP/LETA

Atenboro bija viena no pasaules kino lielākajām personībām

Lielbritānijas kinorežisors un aktieris Ričards Atenboro pēc sešus gadu desmitus ilgas karjeras ir miris 90 gadu vecumā, ziņo pasaules mediji. Atenboro režisētās filmas saņēmušas pašu prestižāko starptautisko festivālu balvas.

Pazīstamais režisors mira svētdien, 24.augustā. „Ričards Atenboro bija viena no pasaules kino lielākajām personībām,” teicis Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Vairāk nekā 60 gadu Atenboro bija viens no izcilākajiem Lielbirtānijas kino pārstāvjiem. Viņš darbojies gan kā aktieris, gan režisors un producents.

Kinofilmās viņš iemiesojis vairāk nekā 70 tēlu, tai skaitā filmās „Doktors Dūlitls”, par ko 1968.gadā saņēmis „Zelta globusa” balvu par labāko otrā plāna lomu, „Hamlets” un „Juras laikmeta parks”. Pazīstami ir viņa režijas darbi filmās „Kordebalets”, „Čaplins” un „Gandijs”. Pēdējā filma par Indijas brīvības cīnītāju Gandiju kopumā saņēma astoņas Oskara balvas, tai skaitā arī par režisora darbu.

1967.gadā Atenboro saņēma Britu impērijas komandoru ordeni, bet 1976.gadā viņš tika iecelts bruņinieku kārtā. 1993.gadā Atenboro līdz mūža galam tika piešķirts lorda tituls.

Savukārt kopš 2008.gada Atenboro bija futbola kluba „Čelsija” prezidents. Kā zināms, šis futbola klubs pieder Krievijas miljardierim Romānam Abramovičam.

 

Komentāri (32)

Nauris Sadovskis 25.08.2014. 09.36

Atenboro”Kordebalets” bijis viens no maniem spēcīgākajiems kino iespaidiem. Miers viņa pīšļiem!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu