Vācija: Ukrainas krīzes sarunās Berlīnē panākts neliels progress • IR.lv

Vācija: Ukrainas krīzes sarunās Berlīnē panākts neliels progress

21
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs (no labās),Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins un Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss. Foto: EPA/LETA

Ukrainas ārlietu ministrs: Ukraina sarunās nav pārkāpusi savu “sarkano līniju”

Berlīnē svētdien aizvadītajās Vācijas, Ukrainas, Krievijas un Francijas ārlietu ministru sarunās panākts neliels progress, kaut arī sarunu gaita bijusi sarežģīta, pavēstīja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

“Sarežģītas sarunas, bet es domāju un ceru, ka mēs panācām kādu progresu noteiktos punktos,” Vācijas ārlietu ministrs raksturoja piecas stundas ilgušās sarunas ar saviem kolēģiem – Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, Ukrainas ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu un Francijas ārlietu ministru Lorānu Fabiusu, ziņo LETA/AFP.

“Neskatoties uz sarežģīto gaisotni, mēs panācām nelielu progresu,” aģentūrai AFP apstiprināja avots Francijas diplomātiskajās aprindās.

Neviena no pusēm neizpauda, par ko izdevies vienoties.

Sarunu dalībnieki sniegs ziņojumu savām valdībām un “pirmdien vai otrdien mēs nolemsim, kādā formā varam atsākt sarunas”, sacīja Šteinmeiers.

Kā vēsta aģentūra „Reuters”, Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs sarunu vietu Berlīnē pametis, nesarunājoties ar medijiem.

Savukārt Ukrainas ārlietu ministrs Kļimkins sociālajā tīklā Twitter pēc sarunām ierakstījis: „Piecas stundas sarežģītu sarunu. Taču, laikam, lai izkustētos no vietas, vajadzīgs daudzreiz pa piecām stundām.”

Ukrainas ministrs norādījis, ka „nav vietas kompromisam tur, kur valstij jāpārkāpj sava „sarkanā līnija”. Ukraina to nepārkāpa.”

 

Komentāri (21)

dro 18.08.2014. 13.25

Vācietis māna publiku, iespējams arī pats sevi:)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu