Ukrainā notriektā bezpilota lidmašīna pieder Krievijas Aizsardzības ministrijai • IR.lv

Ukrainā notriektā bezpilota lidmašīna pieder Krievijas Aizsardzības ministrijai

29
Ukrainā notriektais bezpilota lidaparāts. Foto no UNIAN

Uz notriektā lidaparāta atradās krava ar nezināmu ķīmisku vielu

Ukrainā notriektais bezpilota lidaparāts pieder Krievijas Aizsardzības ministrijai, kuru tā izmantojusi izlūkošanai, lai vadītu kaujas darbību, piektdien ziņo Ukrainas aģentūra UNIAN.

Ukrainas spēki trešdien pretterorisma operācijas laikā valsts dienvidaustrumos virs viena no kontrolpunktiem notriekuši Krievijā ražotu bezpilota lidaparātu, ziņo Aizsardzības ministrija.

“Rezultātā aparāts tika sagrābts. No tā noņemta krava. Iegūtā informācija tiek analizēta. Bez degvielas tajā atradās kapsula ar kodīgu nezināma ķīmiska sastāva vielu, kas nodota izpētei,” teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija norādīja, ka lidaparātā tika atrastas detaļas ar marķējumu, kas liecina par to izgatavošanu Krievijā. “Zināms, ka šobrīd Krievijā liela uzmanība tiek pievērsta bezpilota lidaparātu izstrādei un pielietošanai,” paziņoja ministrija.

Patlaban Ukrainas speciālisti veic aparāta tehniskās un ķīmiskās ekspertīzes.

Pēc tam, kad speciālisti izpētījuši notriekto lidaparātu, konstatēts, ka tas ir viens no Krievijā ražotās no sērijas „Orlan-10″ lidaparātiem, kas aprīkots ar piezemēšanās izpletni.

Bezpilota lidaparātu „Orlan-10″ sērija ir viena gaisa izlūkošanas kompleksa sastāvdaļām. Šos lidaparātus Krievijas valsts struktūras izmanto kā izlūklidmašīnas, kuras spēj izveidot apvidus karti 3D formātā un vadīt kaujas darbību. Atkarībā no lidaparāta modifikācijas, uz tā var atrasties gan siltumnesēja noteikšanas ierīce, gan fotokamera, gan videokamera vai raidītājs un retranslators.

Bezpilota lidaparāts „Orlan-10″ ir daudzfunkcionāls lidaparāts, kas domāts objektu novērošanai grūti sasniedzamās vietās, arī meklēšanas operācijās un remontdarbos. Šo lidaparātu izstrādājuši Krievijas uzņēmuma „Speciālais tehnoloģijas centrs” darbinieki.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu