Otrdien "Arēnā Rīga" uzstāsies grupa "Nine Inch Nails" • IR.lv

Otrdien “Arēnā Rīga” uzstāsies grupa “Nine Inch Nails”

15
Grupas publicitātes foto

Iespaidīgs, hipermodernā tehnokrātiskā stilā noformēts mūzikas šovs

Šovakar, 6.maijā “Arēnā Rīga” ar savu vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies industriālās mūzikas pionieri “Nine Inch Nails”, raksta aģentūra LETA.

“Nine Inch Nails” uz Latviju brauc ar iespaidīgu mūzikas šovu, kas noformēts hipermodernā tehnokrātiskā stilā. Grupas dalībnieku kustības iedarbinās gaismas un vizuālos efektus, tādējādi skatuve kļūs par grupas un tās mūzikas vizuālo papildinājumu. Grupas “Nine Inch Nails” koncertu iesildīs “new-wave” un sintīpopa mākslinieks “Cold Cave”. 

“Nine Inch Nails”, kuru izveidojis tās vienīgais oficiālais dalībnieks Trents Reznors, pēc piecu gadu klusēšanas šogad izdeva albumu “Hesitation Marks”, kuru augstu novērtēja mūzikas kritiķi, dēvējot to par Reznora nozīmīgāko māksliniecisko pieteikumu kopš 90.gadiem. Videoklipu jaunā albuma tituldziesmai “Came Back Hounted” režisējis Deivids Linčs, ar kuru Reznors sāka sadarbību, uzrakstot mūziku filmai “Ceļš uz nekurieni”. 

“Nine Inch Nails” debitēja 1989.gadā ar singlu “Down In It”, nākamo 20 gadu laikā uzkrājot hitu kolekciju, sākot no “Head Like a Hole”, “Closer” un “Hurt”, kuru neilgi pirms savas nāves ierakstīja arī Džonijs Kešs, līdz pat “The Hand That Feeds”, “Only”, “Survivalism”, kā arī daudziem citiem skaņdarbiem. Grupas albumi “Broken”, “The Downward Spiral”, “White Teeth” un platīna statusu ieguvušais 1989.gada albums “Pretty Hate Machine” ir bijuši nozīmīgi digitālo ierakstu attīstībā. Grupas darbības laikā “Nine Inch Nails” ieguvuši “Grammy” apbalvojumus par kompozīcijām “Wish” un “Happiness in Slavery”, kā arī pārdevuši vairāk nekā 30 miljonus albumu visā pasaulē. 

Reznors ar savu izpratni par “noise” un “drone” un elektroniskās skaņas vietu mūzikā ir palīdzējis veidot arī citu mākslinieku stilu. Reznora mūzika ir palīdzējusi veidoties Merlina Mensona savdabīgajai mūzikai. Reznors ir ietekmējis arī grupas “Filter” daiļradi, jo tās vokālists Ričards Patriks pirms tam bija “Nine Inch Nails” tūres ģitārists. Ilgstoši darbojoties filmu mūzikas jomā, Reznors kopā ar Atiku Rosu ieguvis “Oskara” balvas par mūziku tādām lielbudžeta filmām kā “Sociālais tīkls” un “Meitene ar pūķa tetovējumu”.

Biļetes cena 41 – 53 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu