Foto: latviešu karavīri vērtē britu bruņutehniku • IR.lv

Foto: latviešu karavīri vērtē britu bruņutehniku

25
Ādažu poligonā demonstrē britu bruņutehniku. Foto: Gints Ivuškāns, F64.

Aizsardzības ministrija valdībai lūgs papildu finansējumu bruņumašīnu iegādei

Ādažu poligonā piektdien Lielbritānijas speciālisti Latvijas armijas pārstāvjiem un medijiem demonstrēja bruņutehniku, kuru Latvija plāno iegādāties, vēsta aģentūra LETA. Plānots iegādāties 120 bruņotas kāpurķēžu platformas – vieglos tankus “Scimitar”, bruņutransportierus “Spartan” un evakuācijas transportu “Samson”, medicīnas bruņutransportieri “Samaritan”.

Aizsardzības ministrija (AM) maija beigās vērsīsies valdībā, lūdzot finansējumu mazlietotas bruņutehnikas iegādei no Lielbritānijas, prezentācijas laikā paziņoja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Sākotnējās izmaksas ir aptuveni 70 miljoni eiro. Vienas bruņumašīnas izmaksas ir aptuveni 500 000 eiro. Summā ietilptu gan bruņutehnikas iegāde, gan modernizācija. Papildu līdzekļi būs vajadzīgi infrastruktūras izveidei un apmācībai.

CVRT kāpurķēžu bruņutehnika ir Latvijas apstākļiem piemērota kaujas tehnika ar ļoti augstu mobilitāti, kas neprasa attīstīt smagnēju inženiertehnisko bāzi kaujas mobilitātes nodrošināšanai. Tehnika var pārvietoties pa visiem Latvijā pieejamiem koplietošanas ceļiem, tiltiem, grāvju pārvadiem, kā arī ārpus ceļu tīkla – visur, kur nav purva. Tehnikas svars ir 8-10 tonnu robežās atkarībā no modifikācijas un bruņu līmeņa. Tehnika ir viegli transportējama gan pa dzelzceļu, gan jūru, gan ar gaisa transportu. Zināms, ka vieglie strēlnieku ieroči šīm mašīnām ir nekaitīgi.

Daļa naudas AM jau ir piešķirta. Kājnieku brigādes mehanizācijas projekta īstenošanai šogad ir piešķirti 1,79 miljoni eiro, 2015.gadā – 12,27 miljoni eiro un 2016.gadā – 16,29 miljoni eiro. Par atlikušās naudas piešķiršanu būs jālemj valdībai.

Komentāri (25)

Ludmila 04.05.2014. 12.44

nule

zaļie cilvēciņi nav iekšēji nemieri .

Tas ,ka pasule izliekas nesaprotam kas tie tādi zaļie cilvēcīņi ir cits stāsts

+5
0
Atbildēt

0

jmaklakovs 04.05.2014. 12.55

Un kā ietves atjaunošana Kuldīgā palīdzēs pret “zaļajiem cilvēciņiem” Daugavpilī?

+4
-1
Atbildēt

0

ivetao2007 05.05.2014. 21.59

IGAUŅI NO SOMIEM IEGĀDĀJĀS SISU KAUJAS RATUS. TIE NE TIK VAR TIKT PĀRI PURVAN, BET ARĪ PĀRI EZERAM, UPEI. Tajā viata līdz 14 apbruņotiem karavōriem un + īsts lielgabals. Sisu esot pasaules vieni no labākajiem kaujasratiem. Bet latviešiem jau nevajaga labākos.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu