Pirmdien operā Starptautiskā Baltijas baleta festivāla galā koncerts • IR.lv

Pirmdien operā Starptautiskā Baltijas baleta festivāla galā koncerts

26
Publicitātes foto

Koncerts būs klasiskās un laikmetīgās dejas noskaņās 

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) šovakar, 14.aprīlī notiks 19.Starptautiskais Baltijas baleta festivāla galā koncerts, raksta aģentūra LETA. Galā koncerts klasiskās un laikmetīgās dejas noskaņās LNO pulcēs starptautisko baleta konkursu laureātus un pasaules deju kompāniju vadošos solistus. 

Jau ziņots, ka Starptautiskajā Baltijas baleta festivālā šogad būs pārstāvēti dažādi mākslas veidi. Šogad programma būs gara, bet dažāda – paralēli deju uzvedumiem notiks meistarklases, izstādes atklāšana un kino seansi. Barselonas flamenko deju kompānijas “Jesus Carmona&Cia” uzstāšanos varēs vērot 28.aprīlī Ventspils Teātra namā “Jūras vārti”, 29.aprīlī Rīgas Kongresu namā un 30.aprīlī Latgales vēstniecībā “Gors”. 

18.aprīlī Rīgas Kongresu namā plānota Dānijas Deju teātra pasaules pirmizrāde “Melnais dimants” Tima Raštona horeogrāfijā. Dānijas Dejas teātris, kas dibināts 1981.gadā, ir lielākais laikmetīgās dejas teātris Dānijā. Kopš 2001.gada Raštons ir tā mākslinieciskais direktors un veiksmīgi turpina īstenot kompānijas uzsākto virzību – apvienot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo deju. 

Paralēli deju uzvedumiem notiks meistarklases. 23.aprīlī Mencendorfa namā tiks atklās Rīgas un Sanktpēterburgas mākslinieku darbu izstāde “Dārgumi. Veltījums Dž. Balančinam”. 

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls “No klasiskas līdz avangardam” ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu. 

Biļetes cena 9 – 55 eiro.  Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu