Piektdien Rīgā uzstāsies grupa "The Crimson ProjeKCt" • IR.lv

Piektdien Rīgā uzstāsies grupa “The Crimson ProjeKCt”

19
Grupas publicitātes foto

Apvienībā turpina spēlēt trīs mūziķi no leģendārā “King Crimson”

Piektdien, 4.aprīlī Rīgas Kongresu namā plkst.20 uzstāsies britu progresīvā roka pionieru “King Crimson” repertuāra pārņēmēji un izpildītāji “The Crimson ProjeKCt”, raksta aģentūra LETA.

Šajā apvienībā turpina spēlēt trīs mūziķi no “King Crimson” – Adrians Beljū un Tonijs Levins, kas “King Crimson” sāka spēlēt 1981.gadā kopā ar tās līderi Robertu Fripu un Bilu Brufordu, un Pets Masteloto, kurš viņiem pievienojās 1994.gadā. Pēdējo reizi mūziķi visi kopā uzstājās 2008.gadā tūrē Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), bet Eiropā viņi nav koncertējuši kopš 2003.gada. 2003.gadā tūres “The Power To Believe Tour” laikā “King Crimson” pilnā sastāvā, ieskaitot Fripu, sniedza vienīgo koncertu Rīgā. Vēlāk Frips savu darbību grupā pārtrauca. Toties Beljū 2006.gadā izveidoja projektu “The Adrian Belew Power Trio”, kurā viņam pievienojās basģitāriste Jūlija Slika un bundzinieks Tobiass Ralfs, bet 2009.gadā Levins un Mastelotto kopā ar komponistu Markusu Reiteru izveidoja trio “Stick Men”. 

2011.gada augustā Beljū, Levins un Masteloto sarīkoja semināru, kurā abi trio apvienojās “King Crimson” repertuāra izpildīšanai. Sākumā Levins piedāvāja nosaukt to par “ProjeKct Krimson”, bet Frips piedāvāja nosaukumu “The Crimson ProjeKCt”, kas arī tika pieņemts. Jau rudenī abi trio sniedza kopīgu koncertturneju pa ASV un Kanādu. Patlaban grupa regulāri koncertē visā pasaulē. 

Biļetes cena 28 – 70 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu