Igaunijā "Pavasara vētras" manevros piedalīsies vairāk sabiedroto vienību • IR.lv

Igaunijā “Pavasara vētras” manevros piedalīsies vairāk sabiedroto vienību

15
Foto: LETA/EPA

Manevri sāksies 5.maijā

Igaunijas Aizsardzības spēku lielākajos ikgadējos manevros “Pavasara vētra” Ukrainas krīzes dēļ šogad piedalīsies lielāks skaits sabiedroto valstu vienību, nekā ierasts, ziņo sabiedriskā raidorganizācija ERR/LETA.

Pagaidām gan zināms, ka manevros noteikti piedalīsies NATO dalībvalstu gaisa spēki, kamēr citu ieroču šķiru vienību piedalīšanās vēl nav apstiprināta.

Manevri, kas apvienos gan jūras, gan sauszemes operācijas, sāksies 5.maijā.

“Ieradīsies citu valstu lidmašīnas, helikopteri un armijas. Savi manevri būs karaflotei. Galīgais saraksts ar tiem, kas piedalīsies, vēl gaidāms saistībā ar krīzi, un plānošana joprojām turpinās,” pavēstījis Aizsardzības spēku štāba priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Ēro Rebo.

“Postimees Online” ziņo, ka “Pavasara vētra 2014”, kas notiek jau 12.reizi, šogad tiek rīkota Veru, Valgas, Tartu, Viljandu un Pelvas apriņķī, un manevri ilgs līdz 23.maijam.

Manevros kā atbalsta infrastruktūra tiks izmantota Emari gaisa spēku bāze, Tartu Aizsardzības spēku mācību bāzes simulāciju centrs un Rietumu aizsardzības apgabala štābs Eametsā.

Saskaņā ar plānu “Pavasara vētrā 2014” piedalīsies gandrīz 6000 karavīru, tostarp vienības no ASV, Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Lietuvas un Latvijas.

 

Komentāri (15)

Nika 28.03.2014. 19.31

Taisniba :) Nevajag viniem pieverst uzmanibu. Kaitinat un provocet ir vienigais ko vini ir spejigi. Mes jau 23 gadus vinus ignorejam un tas darbojas diezgan labi.

Varbut gruti tam noticet, bet pienaks diena, kad sovoki bus izmirusi suga. Un ta diena vairs nav aiz taliem kalniem :))

+4
0
Atbildēt

0

marchaeva 30.03.2014. 17.26

Šādus manevrus tagad – līdz Krievija aiziet no Krimas un kompensē Ukrainai radītos Krimas aneksijas nidarītos zaudējumus – vajag veikt pastāvīgi, līdz Latvijas un Lietuvas, un Igaunijas aizsardzības budžeti sasniedz 3-4 % no IKP un vismaz 100 tūkst. vīru. Tikai tā var kareivīgo kaimiņvalsti nolikt pie vietas, IMHO.

+1
0
Atbildēt

0

marchaeva 30.03.2014. 17.31

Būt gataviem stundai X!

Tieši tā Šveice, ar gatavību karot, noturējās pret Hitlera Vāciju, Somija, gan esot gatava un karojot, pret PSRS pirms 2. pasaules kara, bet Sudeti un Dancinga/Gdaņska tika Hitleriskās Vācijas anektēta, bet Krimu nupat anektēja Krievija.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu