Trešdien Latvijā viesosies poļu laikmetīgās mūzikas duets "Duo TWOgether" • IR.lv

Trešdien Latvijā viesosies poļu laikmetīgās mūzikas duets “Duo TWOgether”

31
Festivāla "Latvijas jaunās mūzikas dienas" plakāts

Koncerts notiek festivāla “Latvijas jaunās mūzikas dienas” ietvaros 

Latvijas jaunās mūzikas dienu laikā – šovakar, 26.martā plkst.19 – Spīķeru koncertzālē koncertu sniegs poļu laikmetīgās mūzikas duets “Duo TWOgether”, raksta aģentūra LETA.

Rīgā poļu mūziķi solās spēlēt gan poļu Hannas Kulenti, Pjotra Tabakerņika, Aleksandra Novaka, Mikolaja Makusjaka, gan soma Jukas Tiensū un arī latvietes Annas Veismanes skaņdarbus. Viņiem koncertā pievienosies arī čellists Ēriks Kiršfelds un koncertmeistare Herta Hansena, kas sniegs Maijas Einfeldes sonātes čellam un klavierēm pirmatskaņojumu. 

“Duo TWOgether” jeb čellistes Magdalenas Bojanovičas un akordeonista Maceja Frackeviča kopdarbu raksturo ļoti dzīvīgs mūzikas lasījums, atskaņojuma spontanitāte apvienojumā ar tēlainības precizitāti. Abi jaunie mūziķi ir ar izcilību absolvējuši Varšavas Friderika Šopēna mūzikas akadēmiju. 2012.gadā klajā laists viņu pirmais CD “Satin”, kas 2013.gadā ieguva ne tikai Polijas lielākā nedēļas žurnāla “Polityka” gada balvu kultūrā “Paszport”, bet arī Polijas Kultūras ministrijas “Jaunās Polijas stipendiju”. Divus gadus pēc kārtas viņi ir aicināti piedalīties festivālā “Varšavas rudens” (2012, 2013), tāpat muzicējuši Francijā, Čehijā, Lietuvā un ASV, piedalījušies un uzvarējuši daudzos kamermūzikas konkursos. 

Patlaban “Duo TWOgether” tiek dēvēts par poļu laikmetīgās mūzikas cerību, un duets tiek augustu vērtēts ne vien Polijā, bet arī starptautiski. Poļu mūziķu dalība Jaunās mūzikas dienās būs atbildes vizīte latviešu mūziķu dalībai pagājušā gadā ievērojamākā Polijas laikmetīgās mūzikas festivālā “Varšavas rudens”, kad koncertā Mazovijas kultūras centrā muzicēja Egīls Šēfers, Toms Ostrovskis un Spīķeru kvartets, atskaņojot Maijas Einfeldes, Santas Ratnieces, Mārītes Dombrovskas, Pētera Plakida, Imanta Zemzara un Ērika Ešenvalda mūziku. 

Koncerts notiek festivāla “Latvijas jaunās mūzikas dienas” ietvaros. Festivāls notiks līdz 3.aprīlim.

Vairāk informācijas Latvijas komponistu savienības mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu