Kinoteātrī "K.Suns" sāksies Frankofono filmu festivāls • IR.lv

Kinoteātrī “K.Suns” sāksies Frankofono filmu festivāls

28
Festivālu ceturtdien atklās dokumentālā filma "Ageriha"

Festivāls ilgs līdz 23.martam, varēs iepazīt šveiciešu, grieķu, franču un beļģu režisoru darbus

Šovakar, 20.martā plkst.17.45 ar Šveices režisores Stefānijas Argerihas filmas “Ageriha” seansu kinoteātrī “K.Suns” sāksies Frankofono filmu festivāls, raksta aģentūra LETA. Filmu par pianistiem Martu Argerihu un Stefanu Kovaceviču, divām izcilām klasiskās mūzikas personībām ir veidojusi viņu meita Stefānija Argeriha. Filma ir intīms ģimenes portrets, kurā meita risina savas attiecības ar māti, kas iecelta gandrīz dievietes kārtā. Kā mūsdienās apvienot bērnu audzināšanu un karjeru, partnerattiecības un personisko attīstību? Tas ir ceļojums Argerihu ģimenes matriarhātā. 

Toties plkst.20 skatītājiem tiks piedāvāta Grieķijas režisora Mihaela Kakojaņa kinolente “Ķiršu dārzs”, kuras darbība norisināsies 20.gadsimta un 21.gadsimta mijā. 

Frankofono filmu festivāls kinoteātrī “K.Suns” ilgs līdz 23.martam, vakara seansos piedāvājot iepazīt šveiciešu, grieķu, franču un beļģu režisoru sniegumu. 

21.martā plkst.18 kinoteātrī tiks rādīta franču režisora Fransuā Ozona filma “8 sievietes”, plkst.20 būs skatāma čehu režisora Filipa Renča filma “Romāns sievietēm”, 

22.martā plkst.18 Šveices režisore Žaklīna Vēve piedāvās kinolenti “Kinoteātra “Kapitolijs” mazā dāma”, bet plkst.20 franču režisors Filips Legē iepazīstinās ar darbu “Sievietes no sestā stāva”. 

Festivāla noslēguma dienā, 23.martā, plkst.18 būs skatāma beļģu režisora Buli Lanera filma “Eldorado”. 

Toties no 23.marta līdz 25.martam “K.Sunī” norisināsies Afrikāņu filmu festivāls, piedāvājot Čadas, Senegālas, Beninas, Kamerūnas, Gabonas, Nigēras, Mali un Burkinafaso kino. Gan Frankofono filmu, gan Āfrikāņu filmu festivālā ieeja būs ar ieejas kartēm, ko bez maksas iespējams saņemt kinoteātra kasē. Kā ziņots, līdz 31.martam Latvijā notiek ikgadējās Frankofonijas dienas, kas šogad veltītas frankofonai sievietei.

Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu