Austrija un Šveice iesaldē Janukoviča un vēl 17 bijušo Ukrainas amatpersonu aktīvus • IR.lv

Austrija un Šveice iesaldē Janukoviča un vēl 17 bijušo Ukrainas amatpersonu aktīvus

23
Viktors Janukovičs preses konferencē Krievijā. Foto: AFP/LETA

Ukraina sāk Janukoviča izdošanas procedūru

Austrija un Šveice iesaldējušas aktīvus gāztajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam un vēl 17 bijušajām amatpersonām, kuras tiek turētas aizdomās par cilvēktiesību pārkāpšanu un saistību ar korupciju.

Austrija, kura pretojusies Eiropas centieniem palielināt caurskatāmību banku sektorā, Kijevā tikusi uzskatīta par finansiāli drošu patvērumu ar Janukoviču saistītajiem oligarhiem, ziņo LETA/AFP/UNIAN.

Austrijas Ārlietu ministrija norādījusi, ka aktīvu iesaldēšana ir sākotnējs drošības pasākums, līdz tiks īstenotas sankcijas, ko apņēmusies piemērot Eiropas Savienība (ES).

Austrijā iesaldēti Janukoviča, viņa dēla Oleksandra Janukoviča, bijušā premjerministra Mikolas Azarova, viņa vietnieka Sergeja Arbuzova, kā arī citu bijušo amatpersonu līdzekļi.

Savukārt Šveicē iesaldēti Janukoviča, viņa dēla, kā arī Arbuzova, Azarova un citu bijušo amatpersonu līdzekļi.

Kā jau vēstīts, ES ārlietu ministri 20.februārī vienojās noteikt sankcijas pret tiem ukraiņiem, kas atbildīgi par cilvēktiesību pārkāpumiem un vardarbību Ukrainā, paredzot viņiem ieceļošanas aizliegumu un finanšu līdzekļu iesaldēšanu.

Tikmēr Ukrainas Ģenerālprokuratūra piektdien sākusi oficiālu gāztā prezidenta Viktora Janukoviča izdošanas procedūru, apstiprinoties ziņām, ka viņš atrodas Krievijā.

“Ukrainas pilsoņa Viktora Janukoviča sarīkotā preses konference Rostovā pie Donas ir oficiāli apstiprināts fakts par viņa atrašanos Krievijas Federācijas teritorijā. Tāpēc Ģenerālprokuratūra pēc vēršanās pie Maskavas gaida drīzākajā laikā saņemt pozitīvu atbildi no Krievijas Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūras,” teikts Ukrainas Ģenerālprokuratūras preses dienesta paziņojumā.

To, ka Janukovičs un bijušais iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko ir izsludināti starptautiskajā meklēšanā, trešdien paziņoja ģenerālprokurors Oļegs Mahņickis.

Janukovičs un Zaharčenko ir aizdomās turamie lietā par cilvēku masu slepkavību, kas pastrādāta grupā, sacīja ģenerālprokurors.

 

Komentāri (23)

Þanis Bezmers 01.03.2014. 12.05

Redzēju sapnī, ka Viķja atgriežas Kijevā jāšus uz šķībača tanka un atliek atpakaļ Valsts kasē nofenderēto naudu. Kremļa Dzīves Priekšnieks viņu pavada ar vārdiem – Vitja, tu mani uzmeti. Tajā vietā, lai noliktu man priekšā Ukrainu uz šķīvīša ar zeltītu maliņu, tu, padla, stūķēji visu sev kabatā. Tagad tālāk tiec galā pats.

+3
0
Atbildēt

1

    austrisv > Þanis Bezmers 01.03.2014. 14.05

    Janukovičš draņķis ar visu savu oligarhu mafiju zadzis un naudu slēpis arī Lihtenšteinā, kas jau nu ir īsta zagtās naudas paradīze. Domāju, ka mūsmāju oligarhi arī tur slēpj savu naudu. Šitie jau nav labāki, kaut vai tas pats Lavents, K&K un lembis un šķēle un gan jau vēl vesels bars. Nebija jau brīnums arī mums, ka 2009. gadā valsts kase pēc Godmaņvaldības dzīrēm pie Parekss bija tukša, bet mūsu ingunai nekas te nebija sakāms, tāpat kā tiesībsargājošajiem iestādījumiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu