Sestdien Jelgavā deju ansambļa "Dzintariņš" 60.jubilejas ieskaņas koncerts • IR.lv

Sestdien Jelgavā deju ansambļa “Dzintariņš” 60.jubilejas ieskaņas koncerts

22

Lielais jubilejas koncerts notiks 18.martā Nacionālajā operā 

Sestdien, 1.martā, plkst.16 Jelgavas kultūras namā norisināsies Latvijas bērnu tautas deju ansambļa “Dzintariņš” 60.dzimšanas dienas ieskaņu koncerts, raksta aģentūra LETA. 

“Jelgava “Dzintariņa” dejotājiem ir mīļa pilsēta, jo tajā savu mājvietu radis viens no mūsu labākajiem draugiem – tautas deju kolektīvs “Vēja zirdziņš”. Tā būs patīkama satikšanās ne tikai ar bijušajiem un esošajiem “Dzintariņa” audzēkņiem, bet arī ar Jelgavas dejotājiem,” stāsta kolektīva mākslinieciskā vadītāja Olga Freiberga, kura ir vairākkārtēja Vispārējo, kā arī Skolēnu dziesmu un deju svētku virsvadītāja. 

Jelgavas koncertā uz vienas skatuves sadancosies esošie un arī bijušie kolektīva dejotāji. Koncerta programmā būs tautas deju ansambļa dibinātājas Zinaīdas Zeltmates, kā arī Ulda Žagatas, Ritas Spalvas, Jāņa Purviņa, Olgas Freibergas, Vladimira Dondukova, Sanitas Misikas, Guntas Rudenes un citu autoru veidotās dejas. 

Savukārt 18.martā plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā gaidāms “Dzintariņa” 60 gadu jubilejas koncerts. 

Tautas deju kolektīva “Dzintariņš” pirmsākumi meklējami 1953.gadā, kad Poligrāfiķu kluba bērnu deju pulciņa vadītāja, deju pedagoģe Zeltmate kopā ar saviem mazajiem dejotājiem pārcēlās uz tagadējās Mazās ģildes telpām, kur “Dzintariņa” dalībnieki dejo arī patlaban. Regulāri koncerti Zeltmates vadībā padarīja “Dzintariņu” par vienu no zināmākajiem bērnu tautas deju ansambļiem Latvijā. Arī pēdējos desmit gados “Dzintariņa” dejotāji piedalījušies neskaitāmos festivālos Vācijā, Francijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Austrijā, Lielbritānijā, Čehijā, Ungārijā, Krievijā, Ukrainā, Slovākijā, Itālijā, Spānijā, Japānā, Meksikā, un no daudziem mājās atvestas godalgas. 

Tagad bijušās mākslinieciskās vadītājas iesākto darbu turpina viņas meita Freiberga, kurai palīdz divas kādreizējās kolektīva dejotājas – Misika un Rudene.

Vairāk informācijas deju kolektīva mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu