Septiņiem “Bolotnajas lietā” apsūdzētajiem piespriež reālus cietumsodus • IR.lv

Septiņiem “Bolotnajas lietā” apsūdzētajiem piespriež reālus cietumsodus

22
Aiztur Bolotnajas lietā apsūdzēto atbalstītājus pie Maskavas tiesas. Foto: AFP/LETA

Maskavā par “Bolotnaja lietā” apsūdzēto atbalstīšanu pie tiesas aizturēti ap 100 cilvēku

Maskavas tiesa pirmdien septiņiem no astoņiem apsūdzētajiem tā saucamajā Bolotnajas lietā piesprieda reālus cietumsodus no divarpus līdz četriem gadiem, ziņo BBC.

Viena no apsūdzētajām – Aleksandra Duhaņina – saņēma nosacītu sodu.

Pats garākais cietumsods piespriests Sergejam Krivovam – četri gadi vispārējā režīma kolonijā.

Jau pagājušajā nedēļā – 21.februārī – tiesa atzina apsūdzētos par vainīgiem masu nekārtībās Bolotnajas laukumā 2012.gada 6.maijā pirms Vladimira Putina inaugurācijas prezidenta amatā.

Vienlaikus pie tiesas ēkas pirmdien aizturēti vairāk nekā 100 cilvēku, kuri bija ieradušies atbalstīt apsūdzētos. Aizturēto vidū ir arī Aleksejs Navaļnijs, Nadežda Mitjuškina un Vladimirs Akimenkovs.

Tikmēr apsūdzēto advokāti ir paziņojuši, ka pārsūdzēs piespriesto sodu.

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvju organizācija “Amnesty International” sešus no astoņiem šajā lietā apsūdzētajiem pasludinājusi par sirdsapziņas cietumniekiem un aicinājusi Krieviju atcelt apsūdzētajiem izvirzītās apsūdzības par masu nemieriem.

 

Komentāri (22)

ligakalnina 24.02.2014. 12.57

Pēc Ukrainas Putina režīma paranoja būs desmitkāšojusies, visus, kas vēl nav pilnībā nozombēti no TV propagandas, un kuri uzrāda kaut mazākas domāšanas un neatkarīgas spriestspējas pazīmes, mēģinās iebāzt aiz restēm, lai nevienam pat prātā neienāktu apšaubīt Galvenā Auna rīcību, un nesekot tur, kur šis Galvenais Auns viņus ved.

Par paranoju liecina pat milzīgais dažādu bruņotu klaunu un pat, gandrīz vai, tanku klātbūtne pie tās tiesas, kur šos cilvēkus tiesāja, absolūta režīma paranoja kopā ar milzīgām bailēm no visa, kas vēl saglabājis godu, cieņu, un neatkarīgu domāšanu.

+6
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 24.02.2014. 13.17

ar pipkām pipkot meitenes! kazaku stilā!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu