Pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatētas piecas Krievijas armijas lidmašīnas • IR.lv

Pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatētas piecas Krievijas armijas lidmašīnas

32
NATO iznīcinātāji Foto: Ieva Čīka, LETA

Pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas identificēti četri iznīcinātāji un transportlidmašīna

ASV patruļlidmašīnas šodien virs Baltijas jūras pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas konstatējušas piecas Krievijas armijas lidmašīnas, aģentūra LETA uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Patruļlidmašīnas “F-15C” veica kaujas lidojumu, lai pie Latvijas teritoriālās ūdeņu ārējās robežas identificētu neatpazīstamus gaisa kuģus. Vairākas lidmašīnas lidoja virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem bez iepriekš iesniegta lidojuma plāna, un nedarbojās automātiskais atbildētājs. Civilās gaisa satiksmes dispečeriem neizdevās nodibināt ar lidaparātiem radio sakarus, tāpēc informācija tika nodota militārajai gaisa telpas kontrolei.

ASV patruļlidmašīnas identificēja piecas Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas – transportlidmašīnu “An-12”, divus iznīcinātājus “Su-24 un divus iznīcinātājus “Su-27”.

Jau ziņots, ka ASV patruļlidmašīnas pēdējo reizi Krievijas armijas lidmašīnas piefiksēja 6. un 7.februārī. Toreiz virs Baltijas jūras pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatētas Krievijas armijas radioelektroniskās izlūkošanas lidmašīnas “Il-20”.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas armijas lidaparāti Latvijas tuvumā visbiežāk tika manīti pērn vasarā un rudenī. Bija reizes, kad vienlaikus pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem tika konstatētas astoņas Krievijas armijas lidmašīnas.

NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm kopš 3.janvāra patrulē ASV patruļlidmašīnas.

 

Komentāri (32)

silvija_vitina 21.02.2014. 17.26

Tās noteikti bija miera dūjas. ločmelis vnk. ceļ paniku.

+13
0
Atbildēt

1

Alise 22.02.2014. 10.12

Bet vispār es par Krieviju brīnos. Mums tak būs vēlēšanas šogad, bet šie veic savus draudu lidojumus Ukrainas notikumu laikā. Tā viņi latviešu elektorātu nepiesaistīs SC-am, tikai atbaidīs.

Un arī Ušakovs aizvakar ar saviem debilajiem tvītiem Ukrainas kontekstā kārtējo reizi parādīja, kas viņš ir.

+2
0
Atbildēt

1

    Ieva Aile > Alise 22.02.2014. 13.19

    Tātad tas tāpēc,lai mēs vēl cītīgāk pildītu ES regulas un piedalītos miera misijās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Inese Birzniece 22.02.2014. 14.45

es.Viesturs. Nu un ko tik traki pats esi sacepies? Kāda bāba uzokstīja baumu un vesels bars idiņu paniko. Paķer gāzmasku un palien zem gultas.

+1
0
Atbildēt

2

    Udo > Inese Birzniece 22.02.2014. 17.05

    Neesmu es nekāds sacepums, un nekāda paranoja man arī nav. Bet mūsdienās, kad vara ir tam, kam ir informācija, vienkārši nav īpaši prātīgi nemēģināt uzzināt kaut ko vēl. It īpaši cēloņus dažādām parādībām, piemēram, šiem Krievijas militāro lidmašīnu lidojumiem.

    Bet nu to ieskaidrot cilvēkam, kurš pat neizmanto komatus, laikam man nesanāks.

    Un vispār – Krievija jau nekad neko sliktu Latvijai nav darījusi! Paši labprātīgi pievienojāmies PSRS. Un cūkgaļu jau arī mēs paši nesen izlēmām vairs neeksportēt uz Krieviju.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > Inese Birzniece 22.02.2014. 22.13

    Atvainojos IR komentētāju biedrībai; naivi pieļāvu, ka esViesturs ir cilvēks.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu