Šovakar operā tikšanās ar jauniestudējuma "Rienci. Triumfs un sakāve" veidotājiem • IR.lv

Šovakar operā tikšanās ar jauniestudējuma “Rienci. Triumfs un sakāve” veidotājiem

36
Izrādes publicitātes attēls. Foto no LNO mājas lapas

Biļetes cenā iekļauts arī operas ģenerālmēģinājuma apmeklējums 15. janvārī

Šovakar Latvijas Nacionālajā operā notiks pasākums “Sarunas pirms pirmizrādes”, kas veltīts operas jauniestudējumam – Riharda Vāgnera opusam tēlos “Rienci. Triumfs un sakāve”. Tā būs tikšanās ar iestudējuma radošo grupu, muzikāli priekšnesumi, lekcija. Biļetes cenā iekļauts operas ģenerālmēģinājuma apmeklējums 15. janvārī plkst.18.

Biļetes cena 9.96 eiro. Biļetes var iegādāties tikai LNO kasēs, Aspazijas bulvārī 3.

Šogad Rīga ir kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu un LNO atklās kultūras notikumiem bagāto gadu ar Vāgnera operas jauniestudējumu. Savu trešo operu “Rienci” Vāgners sāka sacerēt tieši Rīgā, un ar šo darbu sākās komponista pasaules slava, tādēļ oriģināliestudējumam “Rienci. Triumfs un sakāve” Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā ir dziļi simboliska nozīme, raksta aģentūra LETA.

Izrādē skanēs ne tikai mūzika no operas “Rienci”, bet arī jaunā latviešu skaņu mākslinieka Johansona elektroniskā mūzika. Šo iestudējumu veidos radošā apvienība “Hotel Pro Forma”, kas Latvijas skatītājiem pazīstama ar multimediālajām izrādēm “Operācija: Orfejs” un “Kara daba”. Galvenās lomas atveidos starptautisks izcilu solistu ansamblis, kā arī pasaulē visatzītākais Rienci lomas izpildītājs tenors Torstens Kerls. Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents būs LNO galvenais viesdiriģents Modests Pitrens. 

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas pasākums – Vāgnera opuss tēlos “Rienci. Triumfs un sakāve” – notiks 17.janvārī. Šajā sezonā izrāde būs skatāma 19.janvārī, kad notiks iestudējuma pirmizrāde, 21.janvārī, kā arī Rīgas Operas festivāla laikā 3.jūnijā un 15.jūnijā.

Vairāk informācijas operas mājas lapā

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu