Mihaela Šūmahera stāvoklis pēc kritiena slēpojot ir kritisks (papild.) • IR.lv

Mihaela Šūmahera stāvoklis pēc kritiena slēpojot ir kritisks (papild.)

6
Autobraucējs Mihaels Šūmahers. Foto: EPA/LETA

Leģendārais autobraucējs guvis nopietnu smadzeņu traumu

Leģendārais Pirmās formulas (F-1) pilots vācietis Mihaels Šūmahers svētdien pēc kritiena slēpojot guvis “nopietnu smadzeņu traumu”, vēsta raidorganizācija BBC. Patlaban sportists slimnīcā atrodas ārstu raisītā mākslīgā komas stāvoklī, ziņo “Spiegel.de“.

Pēc apsekojuma pirmdien Grenobles slimnīcas ārsti apstiprinājuši, ka Šūmahera veselības stāvoklis pēc kritiena slēpojot ir kritisks. Slavenais sportists joprojām atrodas komā, un šādā stāvoklī viņš tiks uzturēts vēl kādu laiku.

Šūmahers kritienu piedzīvoja Francijas kūrortā Meribelā, turklāt šajā apvidū viņam pieder arī īpašums. Šūmahers slēpoja kopā ar dēlu, vēsta LETA.

Grenoblens slimnīcas profesors Žans Fransuā Pajē atklāja, ka vēl nav zināms, kad Šūmahers atveseļosies. “Varam teikt, ka viņš cīnās par savu dzīvību, šobrīd viņa situācija ir ļoti nopietna. Ir grūti kaut ko prognozēt, bet mēs strādājam nepārtraukti.” Profesors uzskata, ja Šūmahers slēpošanas laikā nebūtu nēsājis ķiveri, iznākums būtu bijis letāls.

Tāpat Pajē teica, ka, visticamākais, Šūmaheram nebūs nepieciešama otra operācija.

Kā vietējai radio stacijai pastāstījis viens no Meribelas kūrorta pārstāvjiem, 44 gadus vecais Šūmahers kritis un galvu atsitis pret akmeni, taču viņš bija nodrošinājies ar ķiveri.

Iepriekš tika ziņots, ka Šūmahera veselības stāvoklis neapdraud viņa dzīvību.

Šūmaheram 3.janvārī paliks 45 gadi. Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot “Benetton” vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams “Ferrari”.

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu “Mercedes” komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers triumfējis 91 sacīkstē.

(papildināta ar ziņām pēc ārstu apsekojuma)

Komentāri (6)

oktaavs 30.12.2013. 17.50

Sūnaini :(

Tas tāpat it kā daudzkārtējs Everesta iekarotājs kristu majās no virtuves ķeblīša un lauztu mugurkaulu.

Bet, nu – liktenis..

Lai Dievs viņam palīdz un ārsti arī.

+8
0
Atbildēt

0

Victoria 30.12.2013. 22.11

ŠŪMĪTI, LAI PALĪDZ DIEVS ! ! ! MŪSU MĀJĀS TEV MŪŽĪGA P I E K R I Š A N A V Ē L J O P R O J Ā M ! ! ! ! TAVS LĪDZJUTĒJS UN FANS IVARS

+3
0
Atbildēt

0

Inese 30.12.2013. 10.41

Ticēsim, ka izķepurosies!

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu