Sākta gruvešu aizvākšana pie Zolitūdē sagruvušā veikala • IR.lv

Sākta gruvešu aizvākšana pie Zolitūdē sagruvušā veikala

27
Sniegs klāj gruvešu kaudzes pie lielveikala "Maxima", kur, iegrūstot jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Foto: Gunita Kļava, LETA

Policija vēl neatļauj novākt paša lielveikala gruvešus; iedzīvotāji sūdzas par žurkām un smaku

Rīgas pašvaldība ir sākusi gruvešu aizvākšanu ap Zolitūdē sagruvušo lielveikalu “Maxima”, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Valsts policija otrdien pašvaldībai ir devusi atļauju būvgružu savākšanai un teritorijas sakopšanai ap sagruvušo lielveikalu, tomēr paša lielveikala gruvešu novākšana būs iespējama tikai pēc ekspertīžu pabeigšanas. Tāpēc patlaban tehnika savāc tos gruvešus, kas atrodas blakus esošās dzīvojamās mājas tuvumā. Darbus uzrauga Valsts policija.

Sagruvušā lielveikala apkārtējo māju iemītnieki pašvaldībā sūdzējās par smaku, kas nāk no produktu atliekām, un žurku savairošanos. Tāpēc pašvaldība ir aicinājusi lielveikala īpašnieku arī pēc iespējas sakopt teritoriju.

Patlaban Valsts policija veic nepieciešamās izmeklēšanas darbības, tādēļ pilnīga drupu novākšana un teritorijas sakopšana būs iespējama tikai pēc ekspertīžu pabeigšanas.

21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (27)

gundega_heiberga 10.12.2013. 20.50

Bez bungu rīboņas un skaļiem saucieniem NACIONAĻIZM NEPPROIĢJOT teritoriju sakopt nevajadzētu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu