"Vienotība" prezidentam iezīmējusi iespējamo valdības sastāvu (papild.) • IR.lv

“Vienotība” prezidentam iezīmējusi iespējamo valdības sastāvu (papild.)

161
Artis Pabriks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Prezidents savu viedokli paziņos trešdien

“Vienotības” izvirzītais premjera amata kandidāts Artis Pabriks (Vienotība) otrdien ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pārrunājis iespējamo valdības sastāvu, savukārt prezidents savu viedokli pēc konsultāciju otrās kārtas plāno sniegt trešdien.

Pabriks pēc tikšanās sacīja, ka ar prezidentu tika pārrunāts iespējamais Ministru kabineta sastāvs, taču sīkākas detaļas par šo jautājumu neatklāja. Prezidentam arī neesot bijis papildu jautājumu Pabrikam, jo viņš pietiekami labi pazīst pašreizējo aizsardzības ministru un viņa profesionālo darbību, ziņo LETA.

Savukārt demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) norādīja, ka prezidents savu viedokli sniegs trešdien, 11.decembrī, kad beigsies politisko konsultāciju otrā kārta.

“Vienotības” saruna ar prezidentu gan bija neierasti īsa salīdzinājumā ar pirmās kārtas sarunām – paredzēto 45 minūšu vietā tā ilga aptuveni 15 minūtes. “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa to skaidroja ar to, ka prezidentam nebija jautājumu.

Āboltiņa pastāstīja, ka prezidents tika informēts, ka “Vienotība” no trīs premjera amata kandidātiem izvēlējusies vienu – Pabriku, jo viņš guvis pārliecinošu frakcijas un valdes atbalstu.

Tāpat prezidents tika informēts par sarunām ar pārējiem potenciālās valdības partneriem, proti, Pabriks esot saņēmis 40 deputātu atbalstu no “Vienotības”, Reformu partijas un “olšteiniešiem”. Savukārt pārējo topošās koalīcijas partiju pārstāvji teikuši, ka viņiem nav iebildumu pret Pabrika kandidatūru gadījumā, ja kandidāts būs prezidenta nominēts.

“Uzskatām, ka tālākas sarunas ar partneriem varētu būt rezultatīvas tikai tad, ja ir konkrēts dotais mandāts,” sacīja Āboltiņa, skaidrojot, ka turpmāk ar potenciālajiem valdības partneriem būtu jārunā par darāmajiem darbiem un atbildības jomu sadali.

Tikmēr Saeimas opozīcijā esošā Saskaņas centra (SC) frakcija Valsts prezidentam pieteikusi vēl vienu premjera amata kandidātu, pēc tikšanās ar prezidentu teica SC frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins. SC pieteiktais premjera amata kandidāts neesot SC biedrs, taču Agešins neatklāja, vai premjera kandidāts ir no uzņēmēju vidus, vai kādas citas jomas, ziņo “Diena.lv”. “Prezidents ar viņu runā,” teica Agešins.

Nacionālās apvienības politiķi: liekas, ka trešdien nevienu nenosauks

Pēc sarunas ar Valsts prezidentu Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājam Raivim Dzintaram radies iespaids, ka trešdien premjera amata kandidāts vēl netiks nominēts un prezidents neizskata pašreizējā aizsardzības ministra Arta Pabrika kandidatūru šim amatam.

“Tas, ko mēs saklausījām, – prezidents neizskata Pabrika kunga kandidatūru,” sacīja Dzintars. Politiķis piebilda, ka VL-TB/LNNK pārstāvji vēlējās precīzāk saprast prezidenta argumentus, kāpēc ir noraidīts “Vienotības” virzītais kandidāts premjera amatam, tomēr prezidents paudis pārliecību, ka Pabriks nav stiprākais no iespējamiem kandidātiem. Prezidents arī esot teicis, kā redz šādus spēcīgus kandidātus gan “Vienotības” rindās, gan ārpus šīs partijas.

Vienlaikus Dzintars atzina, ka konkrētu argumentāciju neizdevās saklausīt, jo tā bija “pietiekami noslēpumaina”, apelējot arī pie neizpaužamās informācijas.

Prezidentam gan bija konkrēts uzstādījums – jaunajai valdībai un tās vadītājam jābūt rīcībspējīgākam salīdzinājumā ar pašreizējo valdību, bet, kamēr šis spēcīgākais modelis nav izveidots, darbu turpina pašreizējā valdība.

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš teica, ka, runājot par iespējamo valdības modeli, prezidents esot paudis, ka galvenais ir stabils vairākums un jaunajai valdībai būtu jānostrādā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Komentējot Pabrika iepriekš teikto, ka ar prezidentu pārrunātas iespējamās valdības aprises, Dzintars pauda viedokli, ka, visticamāk, netika runāts par pilnu valdības sastāvu vai ministriju sadalījumu, bet drīzāk par valdības veidošanas principiem.

Noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Valsts prezidents Andris Bērziņš decembra sākumā pieņēma lēmumu nevirzīt nevienu no pirmajās sarunās minētajiem “Vienotības” premjera amata kandidātiem.

Bērziņam sarunu gaitā nebija radusies pārliecība, ka trīs izvirzītie kandidāti Ministru prezidenta amatam ir stiprākie, ko “Vienotība” var piedāvāt. “Vienotība” premjera amatam piedāvāja aizsardzības ministru Arti Pabriku, premjera padomnieku Intu Dālderi un Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu.

Valsts prezidents Andris Bērziņš neoficiāli bija izteicis piedāvājumu uzņemties valdības vadīšanu Saeimas priekšsēdētājai “Vienotības” līderei Solvitai Āboltiņai, kura sarunā ar prezidentu noraidījusi šo piedāvājumu.

Pagājušās nedēļas piektdienā “Vienotības” frakcija un valde kopīgā sēdē vienojās atkārtoti par premjera amata kandidātu izvirzīt Pabriku un cer uz dialogu ar Valsts prezidentu.

(papildināta ar Nacionālās apvienības politiķu teikto)

Komentāri (161)

Sanšains 10.12.2013. 12.49

Tas man atgādina Pāvila Rozīša “Ceplī” izlasāmo avīžraksta virsrakstu “Cīņa ap vanckariem”, kur kāds gudrs žurnālists raksturoja situāciju “Ceplī”.

Līdz kam mēs esam nodzīvojušies, ja tagad pat kaut kāds Pabriks jāaizstāv kā “labākais kandidāts”. Rusofīlā Iveta Kažoka un Kristians Rozenvalds kritizē Pabriku kā “sabiedrību tracinošu” un “nacionālistisku”!

Imants Kalniņš paraksta Šlesera “nāciju izlīgumu”, arī Jānis Stradiņš sāk runāt tā, kā to vienmēr ir darījusi interfronte: “Zolitūdes traģēdijā gāja bojā daudzi krievu cilvēki, bet tur tautībai neviens nepievērsa uzmanību. Domāju, ka sabiedrībā pastāv iekšēja tendence vienoties, tuvināties. Tie, kas šķeļ, ir politiķi. Un, varbūt, angažēti žurnālisti. Tādi, kas sakūda un mēģina atrast problēmu, kur tās nav”.
http://www.apollo.lv/zinas/stradins-zolitudes-tragedija-paradija-kadas-slimibas-latviju-moka/626538

Tad nāk prātā vēl viens virsraksts – Sandras Kalnietes “Es lauzu, tu lauzi, mēs lauzām, viņi lūza”.
SC lauza, Puķina ekonomiskā, informatīvā un kultūras mašinērija lauza, kopā ar kažokām, šleseriem un kalniņiem lauza – viņi, latvieši, lūza. Vai precīzāk – pamazām samierinājās un pārveidojās.

+15
-2
Atbildēt

7

    Vineta > Sanšains 10.12.2013. 14.03

    Haris
    Pediņu morāle: nekādas morāles!
    Pediņu princips: nekādu principu!

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 10.12.2013. 13.43

    Bet
    Lai pierāda, ka strādā valsts labā.

    Mēs nedzīvojam miljons gadu, lai varētu atļauties dot iespējas tādiem mūdžiem paekskrementēt ar Latviju, kaut vienu stundu.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 10.12.2013. 17.27

    Bet
    Galīgi sajukusi esi vecā švabra, neredzi, ka es atsaucos uz Haris komentāru par čekas mūdzi, pederastijas sludinātāju, Pabriku.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > Sanšains 10.12.2013. 12.52

    Hari, lūdzu labāku pasaki! kurš Tev to liedz.
    Es arī svītroju savulaik Pabriku, bet tagad domāju par viņu labāk. Lai pierāda, ka strādā valsts labā.

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    austrisv > Sanšains 10.12.2013. 16.39

    deģenerāli, vai to tu par sevi.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > Sanšains 10.12.2013. 21.42

    Bet. Lai pierāda, ka strādā valsts labā.
    ____________
    Ja jau atbalsti mūsdienu Munteru, tad žēl, ka šinī pasaulē vairs nav Viļa Lāča. Varētu viņam piedāvāt iespēju pastrādāt Latvijas labā…lai pierāda:)))

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 10.12.2013. 13.16

    Pabriks, manuprāt, ir tikai paviegls vēja rādītājs. Atceros, ka vēl savas “akadēmiskās karjeras” laikā dziedāja dziesmiņu par to, cik labs ir “multikulturālisms”. Kad mainījās konjunktūra, vairs nav dzirdēts dziedam.

    Tad atcerēsimies viņa māžošanos ar Abreni. Ja pareizi atceros, sākumā brašojās, ka tādā veidā neparakstīs, pēc tam parakstīja kā mīļais.

    Savukārt pirms pāris gadiem Pabriks teica šo –

    SCP valdes loceklis Artis Pabriks aģentūrai BNS teica, ka partija aicinās premjeru Valdi Dombrovski vienoties ar SC un aicināt politisko spēku valdībā. Par to «Vienotības» valde spriedīs jau svētdienas vakarā. «Mēs saprotam, ka tā nav droša un laba izvēle, bet vienīgā kā situāciju var mainīt,» sacīja Pabriks.
    […]
    «Mēs apzināmies riskus, ko nozīmē SC aicināšana valdībā, mums ir dažādi viedokļi atsevišķos jautājumos, mums nav skaidra viņu nostāja par 2012.gada budžetu, bet es domāju, ka šie riski atmaksāsies, jo visa pasaule zina, ka Latvijas attīstībai traucē oligarhi,» teica Pabriks.
    http://www.apollo.lv/zinas/scp-sc-iesaiste-valdiba-vieniga-iespeja-saglabat-valsti-stabilitati/483719

    Kā noprotams, tagad “oligarhi” (ZZS) Latvijas attīstībai vairs netraucē. Varbūt “pasaule vairs to nezina”, un tad nu arī Pabriks vairs to nezina.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

buchamona 10.12.2013. 11.35

Diez, kas mūsu prezidenta juceklīgajā galvā šobrīd notiek? :)

+16
-6
Atbildēt

10

    aigarsaboltins > buchamona 10.12.2013. 11.48

    Traductrice, piedod manu nezināšanu, bet par kādu jubileju ir runa?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > buchamona 10.12.2013. 11.52

    nu, prezidenta CV teikts, ka viņš esot dzimis 1944.g.10.decembrī:)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 10.12.2013. 11.42

    Toties vecais demonstrē mugurkaulu :) :) :)

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 10.12.2013. 11.55

    Paldies par atbildi. Jā, es to nezināju, tiesa, es nezinu arī, kad mana kaimiņa kāmītim ir dzimšanas diena :(

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > buchamona 10.12.2013. 11.45

    vispār, es domāju, ka viņam galīgi nav laika nodarboties ar visām šīm muļķībām (ķipa, premjera kandidātu vērtēšanu), pēdējais laiks domāt par jubilejas kūku, kur svinēt, ko aicināt, cikos sākt … faktiski, šos jautājumus var iekļaut arī pašreizējā darba kārtībā, kā nekā visi stāv rindā uz audienci.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > buchamona 10.12.2013. 12.00

    … un arī nav jāzina. Galvenais, lai pie kūkas un šampja glāzes atkal neizmet ko tādu, ka nezini, raudāt vai smieties.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > buchamona 10.12.2013. 14.24

    par to nav ko praatu lauziit , ja atceraties , kad lembe premjera kreeslaa ieseedinaaja lielo Vili ? viņam aatri piegriezaas puzes ķeizara jaukšanaas valdiibas darbiibaa , braucot ik nedeeļu uz Ventspili atskaitiities saimniekam , tur saņemot assu kritiku ja ko bija sajaucis un pateicis ne taa kaa to licis skolotaajs , vienkaarši nodeeveeja te visu par muļķu zemi, pameta politiku un valsti , šoreiz lembe to ņeemis veeraa , iestuuma prezidenta kreeslaa patreiz sev ļoti labu un paklausiigu kadru , pie reizes atgaadinot ik riitu lai atceraas kas notika ar Zatleru

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 10.12.2013. 11.46

    Kādu nu tur mugurkaulu, izākstās kā pussprāgusi rudens muša uz loga rūts. Tiklīdz Hūte uzbrēks “Gana!”, tā mugurkauls pazudīs kā pērnais sniegs.

    +14
    -6
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 10.12.2013. 12.03

    Vairumā gadījumu gan nākas nosarkt aiz kauna un raudāt aiz žēluma par Latvijas kaunu

    +14
    -5
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 10.12.2013. 11.39

    Viņš noteikti jūtas lepns un apmierināts ar sevi, ka izdevies tikt vaļā no labākā ministru prezidenta, kāds mums ir bijis pēc neatkarības atjaunošanas, un tādējādi atstrādāt parādu Hūtei, ar kura gādību vecais televizoru meistars tagad var blamēt Latviju pa visu pasauli.

    +20
    -7
    Atbildēt

    0

garausiitis 10.12.2013. 12.21

Ko tur debatēt par sastāvu , ja –
“Nacionālajai Apvienībai (NA) otrdien tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu radies iespaids, ka prezidents neizskata vienīgā publiski nosauktā Ministru prezidenta amata pretendenta Arta Pabrika (V) kandidatūru premjera amatam.
To pēc nepilnu stundu ilgas tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sacīja NA līderis Raivis Dzintars, piebilstot, ka Bērziņa argumentācija par to, kādēļ valdības vadīšana netiks uzticēta Pabrikam, esot bijusi samērā neskaidra un mīklaina.

Bērziņš esot licis saprast, ka, viņaprāt, ir atrodami arī spēcīgāki kandidāti uz valdības vadītāja amatu – tādi esot gan Pabrika pārstāvētās “Vienotības” rindās, gan arī bezpartejisku cilvēku vidū. Konkrētus kandidātu uzvārdus prezidents gan neesot nosaucis, apgalvo Dzintars.”

+12
-3
Atbildēt

28

    austrisv > garausiitis 10.12.2013. 12.26

    Klusais, gan jau rīt redzēsim kāds “bezpartejiskais līderis” Bērziņam prātā.
    SC jau Agēšina personā to droši, ka zināja pirms Bērziņa, jo ne jau nu Bērziņš šo scenāriju izdomāja un V. D prasīja atkāpties.
    Te nu redzam, kas ir NA, ja tā nostāsies uz ZZS takas.

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 10.12.2013. 14.55

    Ko nu es, ja jau NA negrib redzēt to, kas tagad notiek darbos!

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 10.12.2013. 15.16

    Betij, Tu esi gudra meitene un ieklausies, ko sacījis Dzintars, ka viņi atbalstīs Pabrika kandidatūru, ja…… prezidents to izvirzīs!!!!
    Lūk, tas arī liecina, ka NA ir tikai atbalsts vārdos ne darbos, jo kā mēs visi zinām, tad Bērziņš Pabrika kandidatūru nenosauks.
    Kam vēl nav skaidrs tas, kas notiek pašlaik: ka sagrupējusie koalīcija ar V+olšteinieši+ RP, bet ZZS un NA ir vienās kurpēs, jo faktiksi neatbalsta pabriku, tā vienkāršā un skaidrā iemesla dēl, ka prezidents nenosauks Pabrika kandidatūru.
    Lūk, sen jau teicu, ka viss atkarīgs no NA patiesā atbalsta kā to izdarīja RP un olšteinieši. Baisās NA spēlītes. Interesanti, cik par to kāds samaksās.
    atvaino, bet redzu šo NA pilnīgi citā gais’mā diemžēl!

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 10.12.2013. 16.34

    Domāt vajag ar galvu, zirneklien, jo, ja neizvirzīs Pabriku tad protams, valdību sastādīt V+olšteinieši un RP nevar, jo NA un ZZS ir bloķējušies. Nu izskatās, ka abas ir Lemberga partijas, ja jau bloķējas savā starpā.
    Protams, var neredzēt un arī tas trakākais, ka var negribēt redzēt, kas notiek politikā, jo politika ir viena viltīga lieta, kā aizbergs, kam virspuse ir pavisam maza salīdzinot, kas notiek zem ūdens.
    Jā izskatās, ka veco tēvzemiešu pabiras ir pārņēmušas NA! Skumji, tad jau nav jābrīnās, ka valdība krita tieši NA dēl, kas pasludināja, ka koalīcija stai vairs nav.
    Laiks atmosties.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 10.12.2013. 12.43

    Tad kāpēc NA neatbalsts koalīciju V+olšteinieši un RP?
    Na var runāt visu ko, bet darbi , kur NA darbi?

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 10.12.2013. 14.23

    r_r
    Viss ir muļķības, ja to tā grib redzēt un NA ir svētā govs politikā( dažiem)

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 10.12.2013. 12.55

    Es vēlreiz saku, ka pateikt laikam ir par maz, bet kāpēc NA nav pievienojušies pie iespējamās koalīcijas, kā olšteinieši un RP?
    Kāpēc?
    Kāpēc Pabriks bija teicis šodien Bērziņam, ka V atbalsta tikai 40 deputāti? Tajā skaitā nav ieskaitīti NA!
    No NA ir atkarīgs tas, ka koalīcijai būtu 56 balsuis saeimā! Tātad vairākums. Vai tas nav pats svarīgākais, lai Bērziņa ieprogrammēto kandidātu atstātu Jaņos.
    Nu cik ilgi var izlikties par muļķi?

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.12.2013. 12.50

    Tulīt atraušos no faniem , bet vakar vienā sarunā ar cilvēciņiem, kas pozicionē sevi kā ZZS lietu kārtotājus dzirdēju stāstu kā šamiem ir izdevies VL galu piesaistīt un Parādnieku atstāt jaņos :)

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.12.2013. 13.32

    r_r – nu prezidents īpaši gudrs nav , to mēs tā kā būtu jau sapratuši :) NA pieslēgsies tad,kad vajadzēs , patreiz tādas lomu spēlītes :)
    Es uz laiku atslēdzos.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.12.2013. 12.58

    r_r – politikā reizēm gadās ,ka pasaka vienu un tad nāk jauni argumenti un var pateikt ko citu :)
    Vispār cik atceros , tad pirmā versija uzreiz pēc demisijas bija , ka :
    a) VD varētu atkārtoti uzticēt veidot valdību , bet viņš pats nogrieza šo ceļu ar savu paziņošanu par nekandidēšanu
    b) Bērziņš izvirza tehnisku MP ( ko atrod ZZS ) , kas tiek raustīts aiz striķīšiem un novada kabinetu 10 mēnešus

    Skatos , ka scenārijs arī tā sāk iezīmēties :) , kaut gan ļoti negribētos ticēt …

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 13.10

    klusais, tas ka teiktais var mainīties, es piekrītu, saprotu un zinu. Bet joprojām nesaprotu, kāds tam ZZS lietu bīdītājam ir labums teikt kaut ko tādu bezjēdzīgu kā par sarunāšanu ar NA VL galu, ja pagaidām vispār nav iespējams neko sarunāt, nio NA nekas nav atkarīgs šobrīd? Tāda runāšana neko gudru par to ZZS lietu bīdītāju neliecina, manuprāt.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.12.2013. 13.30

    koalīcijas izjukšanas pamatā ir Rīkojums Nr.2 :) , jo tieši procesa rezultātā radušās ZRP faktiskā sadalīšanās sačakarēja visu situāciju . Nevar uzbūvēt normālu partiju pāris mēnešos un dot tai tik lielu ietekmi.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 10.12.2013. 14.28

    Nē, Bei, nu kā tu tā. NA vainīga pie visa ļaunā, kas notiek Latvijas Republikā. Cik daudz laimīgāka būtu dzīve valstī, ja tikai nebūtu NA. Par svētām govīm tev skaisti sanāca. :D

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.12.2013. 13.17

    r_r – ja domā , ka ZZS lai arī nav koalīcijā ir ārpus spēles , ne vella . Kā domā kapēc koalīcija izjuka pa vīlēm un kam tas bija izdevīgi ?

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 12.55

    klusais, kā šobrīd izpaužas un priekš kam ir nepieciešama NA piesaistīšana, ja no NA nekas nav atkarīgs šobrīd?

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.12.2013. 12.59

    Bet – svētdien Pabriks bija salasijis 52 balsis … būs kur pazaudējis 12

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > garausiitis 10.12.2013. 14.36

    Bet Nu cik ilgi var izlikties par muļķi?
    ———————
    Tāpēc, Bet, padomā pirms runāšanas.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 13.05

    Bet: Es vēlreiz saku, ka pateikt laikam ir par maz, bet kāpēc NA nav pievienojušies pie iespējamās koalīcijas, kā olšteinieši un RP?
    ____________________

    Un kā tad šie – olšteinieši un RP – ir pievienojušies kau kādai koalīcijai?! Ne jau rakstiski ko apsolījuši, pateikuši tāpat mutiski. Es tik nesaprotu, kā var kāds apsolīt balsis par ministru kabinetu, ja nezina, kādas ministrijas dabūs? Jeb arī Pabriks olšteiniešiem un RP ir sasolījis jau kaut ko?

    Tik un tā, apsolīt balsis Ministru kabineta apstiprināšanai, nezinot tā sastāvu, ir populisms, tā kā olšteinieši un RP pagaidām ar populismu nodarbojas. NA ir atbildējuši loģiski – ka viņi atbalstīs Pabrika kandidatūru kā MP, ja viņš tiks izvirzīts. Viss, neko jau vairāk šobrīd vispār apsolīt nav iespējams.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > garausiitis 10.12.2013. 16.51

    Valdību nevar sastādīt ne V + RP + olšteinieši, ne arī NA + ZZS, jo nevienam no šiem potenciālajiem grupējumiem nav vairākuma. Varianta NA + ZZS + SC iespējamību NA noraidīja paši.

    “Jā izskatās, ka veco tēvzemiešu pabiras ir pārņēmušas NA! Skumji, tad jau nav jābrīnās, ka valdība krita tieši NA dēl, kas pasludināja, ka koalīcija stai vairs nav.
    Laiks atmosties.”

    Laiks beigt murgot – tu vēl pasaki, ka tieši NA deva prezim ideju nomest Dombrovski.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 12.51

    Bet, kādi darbi? NA tak pateica, ka viņiem nav nekas pretī pret Pabrika kandidatūru, ko vēl vajag?

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 12.31

    bet: “Te nu redzam, kas ir NA, ja tā nbostāsies uz ZZS takas.”

    Jūs vispār līdzi domājat?! Kādā sakarā uzbrauciens NA, ja tā atklāti pateica, ka Bērziņš nedomā par Pabriku, bet kādu citu? Ja jau NA būtu vienotā bariņā ar ZZSu, tad tā turētu muti un nekā publiski neteiktu par to, ka Bērziņš negrib Pabriku par MP un ka sarunās ar Bērziņu īsti nebija saprotams, par ko vispār ir runa.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 13.30

    klusais, es nedomāju, ka ZZS ir ārpus spēles. Domāju, ka šobrīd ZZS ir gandrīz visvairāk tai spēlē iekšā. Es tikai nesaprotu to izteicienu par NA piesaistīšanu. Kāda tādam izteikumam šobrīd jēga un ko vispār šobrīd ir iespējams sarunāt?

    Un ja kaut kas būtu sarunāts, tad diez vai Dzintars būtu lietojis tādus izteicienus pēc sarunām ar prezidentu, kad gandrīz vai izklausās, ka prezidents ir vai nu muļķis, vai kaut ko pilnīgi muhļī. Respektīvi, pēc Dzintara izteikumiem, prezidents ir dabūjis kārtējo sitienu pa savu reputāciju un arī diez vai tas palielinās publikas atbalstu tam kandidātam, kuru Bērziņš izvirzīs Pabrika vietā.

    Tā kā praksē neizskatās, ka ZZS kaut ko būtu ar NA sarunājuši, un pašlaik nekādai sarunāšanai arī nav jēga no loģiskā viedokļa. Tādēļ nesaprotu, ko tas ZZSietis ir gribējis pateikt.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 16.45

    bet: …ja neizvirzīs Pabriku tad protams, valdību sastādīt V+olšteinieši un RP nevar, jo NA un ZZS ir bloķējušies…
    _____________________

    Ja Pabriku nevirzīs, tad valdību nevar neviens sastādīt, jo nav MP kandidāta. kāds tam sakars ar NA?

    No kurienes jūs secināt, ka NA ir bloķējušies ar ZZS? Kā Bērziņa iespējamais lēmums nenominēt Pabriku liecina par NA un ZZS bloķēšanos?

    Tamlīdzīgus apgalvojumus par partijām varēsiet izteikt, kad tiks veidota valdība un kad būs redzams kā kurš balso. Pagaidām no publiski pieejamās informācijas un rīcības ir tikai izsecināms, ka NA bijuši pārsteigti, ka Bērziņš runā par citiem kandidātiem un negatavojas virzīt Pabriku, un ka NA nesaprot, ko Bērziņš īsti mahinē.

    Un kāds vispār NA sakars ar Bērziņa lēmumiem? varbūt tikai tik daudz, ka NA traucē Bērziņam izvirzīt īsto kandidātu, jo NA ir paziņojusi, ka neies valdībā, kurā būs SC vai SC nominēti cilvēki, pat ja tie nav SC biedri.

    Es drīzāk ceru, ka Bērziņš pēc šodienas NA atreferējumiem par tikšanos kaut drusciņ noraustīsies un pārdomās un nominēs Pabriku. Ne velti pēdējās konsultācijas Bērziņam ir ar ZZS, kad ar visiem pārējiem viss ir izrunāts – varēs kopīgi izlemt sarunu raunda rezultātu.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > garausiitis 10.12.2013. 13.44

    Visi pieslēgsies, kad notiks valdības sastādīšana. Bet pašlaik sarunātais, ja ir kas sarunāts, tad nevienai pusei makā nekrīt, jo jebkurā brīdī jebkura sarunājusī puse pateiks, ka ne tā bija sapratusi, vai arī sapratusi, ka solījums nāk komplektā vēl ar citu solījumu u.t.t.

    Tādēļ šobrīd kaut ko bazūnēt, ka esi ar kādu ko sarunājis, ir vistīrākā muļķība. Tādai lietu stāstīšanai šobrīd nav jēgas.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    gliters > garausiitis 10.12.2013. 15.43

    “ka viņi atbalstīs Pabrika kandidatūru, ja…… prezidents to izvirzīs!!!!”

    Kam citam, atšķirīgam no preža Kājbērziņa, ir tiesības izvirzīt premjera kandidātu? Ja prezis nevirzīs Pabriku, tad jautājums vai NA atbalsta Pabrika kandidatūru vai nē, zaudē aktualitāti. Toties NA solīja neatbalstīt nevienu “tehniskā” premjēra kandidātu, ja tas tiks virzīts no SC puses neatkarīgi no tā, vai šis cilvēks ir SC, vai arī nav.

    P.S. Manā skatījumā NA message bija – “vai nu prezis prātu izkūkojis, vai nu kaut ko muhļī”. Laikam neesmu tiktāl izmežģījusi smadzenes, lai NA paziņojumā saredzētu ko citu, piem. centienus atkratīties no Pabrika kandidatūras atbalsta.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 10.12.2013. 15.39

    Bet, es ieklausos visos, kas kautko saka. Es tikai mutē nevienam neskatos.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 10.12.2013. 13.25

    Es gan teiktu, ka koalīcijas izjukšanai nav viena galvenā iemesla. Es netaisos atgadināt, kurš uz kuru ne tā paskatījās un kurš kurā reizē kuru uzmeta. Tas ir neproduktīvi. Tikai nevajag visu primitivizēt, ka tikai un vienīgi ļaunie spēki ir vainīgi pie koalīcijas izjukšanas. Nav tur neviens politiskais spēks balts un pūkains.
    Arī tie personāži, kam tas ir izdevīgi, ir vairāki. Es teiktu – visi, kas nav pie varas.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.12.2013. 12.29

    Kā jau rakstīju pie cita raksta – cīņa aizkulisēs – kurš kuru vinnēs … Var jau gadīties ,ka Bērziņš izvirza , bet Saeima neapstiprina … vo cirks :)

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu