"Maxima" īpašnieki atzīst kļūdas • IR.lv

“Maxima” īpašnieki atzīst kļūdas

23
Veikalu tīkla "Maxima" īpašnieka - holdinga "Vilniaus prekyba" - akcionārs Igns Staškevičs preses konferencē. Foto: Ieva Lūka, LETA

Tiks mainīta uzņēmuma attīstības stratēģija

Pēc traģēdijas Zolitūdē mazumtirdzniecības kompānija SIA “Maxima Latvija” mainīs uzņēmuma attīstības stratēģiju, otrdien preses konferencē apstiprināja veikalu ķēdes “Maxima” īpašnieka – holdinga “Vilniaus prekyba” – akcionārs Igns Staškevičs.

Viņš norādīja, ka viņa kā līdzīpašnieka lielākā mācība šajā situācijā ir tā, ka “Maxima Grupa” auga pārāk strauji un izaugsmes gaitā “Maxima” īpašnieki ir aizmirsuši par būtiskiem darbības procesiem un svarīgām vērtībām. “Taču esmu pārliecināts, ka “Maxima” ir sākusi būtiskas pārmaiņas,” par Staškeviča teikto ziņo LETA

Staškevičs arī atzīst, ka “Maxima Latvija” nav darījusi visu iespējamo, lai novērstu ēkas sabrukšanu. Viņš pauda nožēlu, ka “Maximas” komanda nespēja izglābt uzņēmuma darbiniekus un pircējus, kā arī par bojāgājušajiem glābējiem.

“Es gribētu no sirds atvainoties par nepareizo rīcību, maldinošo komunikāciju un aizvainojošiem izteikumiem no “Maximas” pārstāvjiem pagājušajā nedēļā,” teica Staškevičs, uzsverot, ka “Maxima” ir ievērojami līdzatbildīga, tāpēc turpmāk tiks darīts viss, lai garantētu “Maxima” tirdzniecības telpu drošību un uzlabotu darbinieku apstākļus.

Tāpat Staškevičs solījās, ka personīgi uzraudzīs to, kā tiek mainīta uzņēmuma iekšējā kultūra – kā tiek kontrolēti procesi “Maxima” organizācijā un korporatīvā pārvaldība kopumā.

“Es ierados Rīgā, lai nodrošinātu “Maxima Latvija” vadības nomaiņu, atbalsta koordinēšanu cietušajiem, komunikāciju ar atbildīgajām institūcijām un informācijas sniegšanu sabiedrībai, kā arī iekšējās izmeklēšanas veikšanu, lai noskaidrotu traģisko kļūdu iemeslus, sadarbību ar ekspertiem un valsts institūcijām, lai saprastu patiesos jumta sabrukšanas iemeslus,” norādīja Staškevičs.

Kā ziņots, viena no pārmaiņām, kas sekos uzņēmumā “Maxima Latvija” pēc traģēdijas Zolitūdē, būs uzņēmuma saukļa maiņa. “Maxima Latvija” sauklis patlaban ir “Par visu padomāts!”.

30.novembrī Staškevičs ir uzņēmies vadīt “Vilniaus prekyba” izveidoto krīzes vadības grupu. Izveidotā grupa koordinēs palīdzības sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, saziņu ar iesaistītajām valsts institūcijām, kā arī informācijas sniegšanu sabiedrībai.

21.novembrī, iebrūkot lielveikala “Maxima” griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (23)

silvija_vitina 03.12.2013. 13.45

Droši vien “pilnīgs boikots” būtu netaisnīga rīcība pret tiem daudzajiem tūkstošiem, kas šajā uzņēmumā strādā, taču šobrīd es ar “savu maciņu” nepapildināšu maksimas kasi.

Es vaaaarbūuut atgriezīšos Maksimā tad, kad redzēšu, ka tās darbinieki ir smaidīgi. Nu, vismaz ne dusmīgi un aizkaitināti. Tātad, gaidu proaktīvu politikas maiņu attiecībā uz personālu.

+4
0
Atbildēt

0

aigarsaboltins 03.12.2013. 13.45

Nez ko tagad Twiterī rakstīs iesalnieks un cilinskis, kas pirms pāris dienām uz augšu palēkdamies slavēja Maximu?

+4
-2
Atbildēt

2

    lebronj2356 > aigarsaboltins 03.12.2013. 13.48

    pierādījumus studijā vai arī muti ciet !

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > aigarsaboltins 03.12.2013. 13.51

    Nomierinies kriksīti, aizver pats savu maujamo un paskaties pāris dienas vecus komentārus, Nulle bija iepeistojis abu NA mūjābeļu izteikumus. Brīnums, ka tu tos vairs neuzskati par pareiziem

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

aigarsaboltins 03.12.2013. 13.57

Pēkšņi ieraudzīju vēl vienu pērli:
«Es Saskaņas centru cienu vairāk nekā jebkuru no latviskajām partijām, ja neskaita Nacionālo apvienību,» atzinis politiķis Jānis Iesalnieks. http://www.db.lv/citas-zinas/iesalnieks-es-saskanas-centru-cienu-398696

+4
-4
Atbildēt

5

    Vineta > aigarsaboltins 03.12.2013. 15.06

    Krix
    Tipiski kr@tīni rīkojas tieši tā – izrauj vārdus no konteksta,

    Ko gaidīji no pederastiem, to izpratne par cieņu un taisnību stipri atšķirās. ABC viens no spigtākiem savas minoritātes pārstāvjiem, ar apelsīna diametra caurumu dirsā. Nekādi aizbāžņi vairs nelīdz.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > aigarsaboltins 03.12.2013. 14.12

    Tipiski kr@tīni rīkojas tieši tā – izrauj vārdus no konteksta, tie, kas palasīs, tie arī sapratīs kas tur tālāk rakstīts, bet infantīliem internacistiem un kosmopolītiem ar savu mazo iQ kā reiz super materiāks par ko pabļaustīties ! Vajadzētu Jūs visus pie Janukoviča aizsūtīt uz Ukrainu, jo tieši tas notiek, kad aizspēlējas…bet protams visādiem sedliniekiem, kažokām, muižniekiem kā arī mazajiem i-neta troļļiem tas prātiņā neienāk !

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > aigarsaboltins 03.12.2013. 14.24

    Ak, kriksīt, ne par mani, ne manu intelektu tu nu gan neesi kompetents spriest. Tavas “partijas” nelaime ir tādi mūlāpi, kas neprot turēt žaunas un mauj laukā pirmo, kas iešaujas īsajā prātiņā, un gatavi nosmērēt visus apkārtējos ar kakām, ja mamma nepaspēj laikus aizvākt piekrāmētās autiņbiksītes.
    Apjēguši, ko sabuldurējuši, viņi naivi domā, ka pietiks prasti izlamāties, lai visi nobītos un neuzdrošinātos kārtējo lažu pieminēt. Muahahaha, bērniņ.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Vineta > aigarsaboltins 03.12.2013. 21.05

    Pikaso
    Vēl viens parašņiks, zatļerasts!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > aigarsaboltins 03.12.2013. 15.19

    Jā, Petuh Opuščennij ar kļikuhu deģenerāļa Petena fanu klubs,, tavas zināšanas par caurumiem pakaļās ir plašas. Brīnos tikai par IR redakciju – vai neviens te neko nelasa un jebkuras cietuma lakstīgalas treļļi tiek uztverti par normu?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu