Video: Idejas Latvijai. Mārīte Seile • IR.lv

Video: Idejas Latvijai. Mārīte Seile

4
NULL

 

Galvenā nozīme izglītības kvalitātē ir skolotājiem. Valstīs, kur ir labākās izglītības sistēmas, par skolotājiem var kļūt tikai labākie skolu absolventi, saka „Iespējamās misijas” vadītāja Mārīte Seile. Viņas ideja – lai par skolotājiem kļūst mērķtiecīgākie, talantīgākie un izcilākie Latvijas jaunieši.

Topošajiem skolotājiem ir svarīgas ne tikai akadēmiskās, bet arī saskarsmes un līderības prasmes. Akadēmiskās zināšanas ir tikai pirmais nosacījums. Kādi cilvēki šodien grib kļūt par skolotājiem? Daļa, kas izvēlas studēt pedagoģiju, uzskata, ka tā ir iespēja viegli iegūt diplomu, daļa domā, ka tā ir iespēja ietekmēt cilvēku dzīvi. Savukārt „Iespējamai misijai” piesakās cilvēki, kuriem ir augstākā izglītība un ir vēlme strādāt ar cilvēkiem. Konkursu iztur viens no desmit pretendentiem. „Iespējamā misija” pierāda, ka cilvēki, kas strādājuši citās sfērās, var būt arī ļoti labi skolotāji.

#idejasLatvijai ir “Swedbank” rosināts sabiedrisks projekts. Tā mērķis ir pulcēt cilvēkus ar jaunām idejām Latvijas izaugsmei un sekmēt, lai šīs idejas nonāk sabiedrības, mediju un lēmumu pieņēmēju darba kārtībā.

 

Komentāri (4)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu