Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņai veltītajā koncertā saziedoti 103 tūkstoši • IR.lv

Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņai veltītajā koncertā saziedoti 103 tūkstoši

49
Intars Busulis dzied labdarības vakarā "Cerību un spēku meklējot", pieminot 21.novembra traģēdiju Zolitūdē, "Arēnā Rīga". Foto: Ieva Čīka, LETA

Kopumā saziedoti vairāk nekā 685 tūkstoši latu

Zolitūdes traģēdijas piemiņai veltītajā labdarības koncertā saziedoti 103 373 tūkstoši latu, informēja “Ziedot.lv” komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Saziedotos 103 tūkstošus latu veido ar tālruņa zvaniem koncerta laikā veiktie ziedojumi, portālā veiktie ziedojumi aptuveni 15 tūkstošu latu apmērā, kā arī maksa par ieejas biļetēm pasākumā.

Projektā “Atbalsts 21.novembra traģēdijā cietušajiem” tagad saziedoti vairāk nekā 685 tūkstoši latu, liecina informācija “Ziedot.lv” mājaslapā, taču šai summai vēl klāt nāks koncerta ziedojumi, paskaidroja Ošāne.

Koncerts “Arēnā Rīga” piektdienas vakarā “Cerību un spēku meklējot”, kas veltīts pagājušajā nedēļā notikušās Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņai, bija plaši apmeklēts, vēsta LETA.

Uz koncertu bija ieradušies gan jaunieši, gan gados vecāki ļaudis, gan arī ģimenes ar bērniem un atsevišķas valsts amatpersonas. Pasākums uz vienas skatuves pulcēja visdažādāko žarnu mūziķus – grupu “Dzelzs vilks”, Olgu Rajecku, Igo, “Instrumentus”, “A-Eiropu”, Intaru Busuli, Aiju Andrejevu, Sergeju Jēgeru, Inesi Galanti, Raimondu Paulu, Ieva Kerēvicu, Martu Kristianu Kalniņu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un daudzus citus mūziķus.

“Pār mūsu mīļo zemīti ir pārvēlusies melna migla, un šī migla ir aiznesusi 54 cilvēku dzīvības. Tā ir sakropļojusi daudzu cilvēku likteņus, un tas mūs sāpina. Mēs esam ievainoti gandrīz katrs, taču mums ir jārod spēks un cerība,” tā, atklājot labdarības pasākumu, sacīja “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

Viņa norādīja, ka šis koncerts ir kā piemiņa katram, kurš gāja bojā 21.novembrī. “Tas ir kā stiprinājums mirušo tuviniekiem, tas ir kā atbalsts cietušajiem, tas ir kā pagodinājums glābējiem, un tas ir kā paldies līdzcilvēkiem – tiem, kas atsaucās, ziedojot laiku un ziedojot naudu,” atzina Dimanta.

21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam “Maxima”, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (49)

janazakovica 01.12.2013. 00.09

negaiditi stauji PLL darbonu paenaa uzaudzis jauns bizness..ziedojumu vaksana..kas lemj talaak par sim summam..kas atpreco so naudu..

0
-1
Atbildēt

0

Inese 30.11.2013. 18.05

Spilgtākais priekšnesums bija Intara Busuļa dziedātā dziesma “Я люблю тебя больше природы”.

http://www.youtube.com/watch?v=BeNmP5fsz_k

0
-2
Atbildēt

12

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu