Tadžikistānas prezidenta vēlēšanas uzvar līdzšinējais valsts galva Rahmons • IR.lv

Tadžikistānas prezidenta vēlēšanas uzvar līdzšinējais valsts galva Rahmons

29
Tadžiks lūdzas pirms balsošanas prezidenta vēlēšanās. Foto: EPA/LETA

Nabadzīgākās postpadomju valsts prezidents valdīs jau ceturto termiņu pēc kārtas

Tadžikistānā trešdien aizvadītajās prezidenta vēlēšanas bez pārsteigumiem uzvarējis līdzšinējais valsts galva Emomali Rahmons, ceturtdien paziņojusi vēlēšanu komisija.

Rahmons ieguvis 83,6% balsu, atstājot aiz sevis pārējos piecus kandidātus uz prezidenta amatu, liecina vēlēšanu rezultāti pēc visu balsu saskaitīšanas, raksta LETA/AFP.

Rahmons, kurš pirmo reizi prezidenta amatā tika ievēlēts 1992.gadā, pārvēlēts uz ceturto pilnvaru termiņu, kas nozīmē, ka viņš pārvaldīs Tadžikistānu līdz 2020.gadam. Tadžikistānā prezidentu ievēl tauta tiešās vēlēšanās uz septiņu gadu termiņu.

Iepriekšējās prezidenta vēlēšanās, kas notika 2006.gadā, saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Rahmons uzvarēja ar 79,3% balsu.

Daudzi tadžiki pašreizējo prezidentu uzskata par valsts stabilitātes garantu, kas nepieļaušot jauna pilsoņu kara izcelšanos. Tajā pašā laikā valsts ekonomika ir nožēlojamā stāvoklī. Pasaules Bankas dati liecina, ka 47% Tadžikistānas iedzīvotāju dzīvo zem nabadzības sliekšņa, tādēļ aptuveni 1,2 miljoni darbspējīgo bijuši spiesti emigrēt.

 

Komentāri (29)

Vineta 07.11.2013. 09.37

Būtu izdevies Zatlera-Ušakova fašistiskais-neostaļiniskais valsts apvērsums, pie mums arī tā būtu. Skat Venecuēla, Baltkrievija, Uzbekistāna, Zimbabve…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu