Nacionālajā teātrī pirmizrāde „Nē Minskai 2014?" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde „Nē Minskai 2014?”

21
Izrādes veidotāji - Ivars Kļavinskis, Mārtiņš Brūveris un režisors Valters Sīlis. Publicitātes foto

Vai Saeimas deputātiem un valsts izlasei jābrauc uz Baltkrieviju spēlēt hokejs? Par to diskutēs izrādē

Pirmdien, 4.novembrī Latvijas Nacionālā teātra Okartes Jaunajā zālē pirmizrāde – „Nē Minskai 2014?” Iestudējums top izrāžu sērijas „Ārpus laba un ļauna” ietvaros. „Nē Minskai 2014?” režisors ir Valters Sīlis, izrādes pamatā Valtera Sīļa un Dmitrija Petrenko dramaturģiskais materiāls. Izrādē piedalās Ivars Kļavinskis, Mārtiņš Brūveris un Valters Sīlis. 

Jauno Nacionālā teātra izrāžu sēriju „Ārpus labā un ļaunā” veidos nelielas formas darbi. Tajos teātra mākslinieki pētīs, kāds var būt teātris ārpus ierastajiem nosacījumiem, ar kuriem skatītāji rēķinās ejot uz Nacionālo teātri, un runās par problēmām, kas Latvijā ir būtiskas tieši tajā brīdī. Tās var būt gan politiskas, gan sociālas, gan mākslinieciskas problēmas, tas būs atkarīgs no katra skatuves mākslinieka, kurš piedalīsies šajā projektā.

Izrādē „Nē Minskai 2014?” tiks runāts par hokeju. 2014. gadā Minskā notiks Pasaules hokeja čempionāts. Eiropas parlaments ir lūdzis Starptautiskajai hokeja federācijai pārcelt čempionātu uz kādu citu valsti, jo Baltkrievijā tiek pārkāptas cilvēktiesības, notiek izrēķināšanās ar opozīcijas spēkiem un tiek ierobežota vārda brīvība. Starptautiskā hokeja federācija izvēli boikotēt hokeja čempionātu ir atstājusi katras valsts hokeja federācijas ziņā, un daudzas valstis to apsver, jo neuzskata Baltkrieviju, kurā ir politiskie ieslodzītie un notiek represijas pret Lukašenko režīma pretiniekiem, par piemērotu vietu hokeja svētkiem.

Latvijas hokeja federācija ir devusi skaidru atbildi, ka Latvija piedalīsies šajā čempionātā, jo „nevajag jaukt politiku ar sportu”. Vai tiešām Baltkrievijā to ir tik viegli nodalīt? Galu galā Aleksandrs Lukašenko personīgi ir uzraudzījis vairāk nekā trīsdesmit hokeja haļļu būvniecību, pats ir kaislīgs hokejists ar savu Prezidenta komandu amatieru hokeja līmenī, un čempionāts notiek tieši tajā gadā, kad viņš svin divdesmit gadu jubileju, kopš ir Baltkrievijas prezidents?

Tagad atbildība par to, kā rīkoties, ir atstāta mums: hokeja faniem un Baltkrievijas kaimiņvalsts pilsoņiem. Vai mums, kas dzīvojam līdzās Baltkrievijai, var būt tikpat stingra nostāja kā valstīm, kurām ar Baltkrieviju nav nekādu saikņu?

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Nākamās izrādes 11.novembrī, 14. un 15.decembrī. Biļetes cena Ls5.97. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

 

Komentāri (21)

Aivars Krauklis 04.11.2013. 07.24

„….„nevajag jaukt politiku ar sportu”?! Kā tā labi nejaukt, paraugus zinām – PSRSā šī lieta bija pareizi nostādīta, mūsdienu Krievija neatpaliek.
Latvijā tikai mazliet sliktāk – kad jāatrod nenopelnīta nauda kādai sporta būvei vai politiķu turiādēm, tad sports ar politiku nesajūk nu nepavisam.
„…Tagad atbildība par to, kā rīkoties, ir atstāta mums: hokeja faniem…” Nuja, „fani” – tas taču nebūs no vārda „fanātisms”? Tad sagaidīsim tiešām atbilstošu rīcību, nu īstenu fanu cienīgu.

+1
0
Atbildēt

0

kkristaps 04.11.2013. 07.43

Pēc pāris stundām te sanāks plikvēderainie asteskaulnieki kuri kliegs, ka Baltkrievija ir viņu sapņu zeme, demokrātijas balsts un kā tur vēl teica “īstenais latvietis”Romāns Naudiņš ar austrumniecisko meitasuzvārdu….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu