Kinoteātrī "Splendid Palace" sāksies Vudija Allena filmu vakari • IR.lv

Kinoteātrī “Splendid Palace” sāksies Vudija Allena filmu vakari

16
Pīters Sarsgārds un Keita Blanšeta filmā "Jasmīnas stāsts". Publicitātes foto

Režisora jaunāko filmu “Jasmīnas stāsts” kinoteātrī sāks rādīt no sestdienas, 14.septembra

No šodienas kinoteātra “Splendid Palace” jaunajā zālē ik vakaru būs iespēja baudīt Vudija Allena pēdējās desmitgades labāko filmu izlasi, raksta aģentūra LETA. 

Kinoteātris skatītājiem piedāvās tādas Allena filmas kā “Vikija. Kristīna. Barselona”, “Lai notiek kas notikdams”, “Tu satiksi slaidu nepazīstamu tumšmati”, “Pusnakts Parīzē”, “Romai – ar mīlestību”, kā arī režisora jaunākais veikums – kinolente “Jasmīnas stāsts”, kas “Splendid Palace” tiks rādīta no rītdienas, 14.septembra. 

Režisors Allens dēvēts gan par Ņujorkas intelektuālo komiķi, gan par Eiropas tūrisma filmu pastkartīšu veidotāju, gan par neirotiķi ar labu humora izjūtu. Režisors, kurš pievērsies kino veidošanai 60.gadu vidū, joprojām spēj uzņemt pa jaunai filmai ik gadu. 

“Viņa kontā ir gandrīz 50 filmu, kuras visas tā vai citādi ir uzlādētas ar humoru. Īstu Allena humoru. Pats apgalvo, ka 30 gadus apmeklējis psihoanalītiķi reizi nedēļā, līdz sapratis, ka tas neko nepalīdz, bet visās savās filmās šķetina vīriešu un sieviešu attiecības ar tik izsmalcinātu asprātību un sapratēja noslēpumainību! Viņš joko par neuzticīgiem vīriem un izlutinātām mājasmātēm, par paveciem ebrejiem, sagurušiem politiķiem un neveiksmīgiem scenāristiem. Un Allenam kino pasaule visu piedod, pat visdivdomīgākos un nekorektākos jokus, kas filmās ir iepakoti ar neapšaubāmu cilvēcisku šarmu,” par režisoru stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa. 

“Allens ir piedzīvojis arī atsalumu pret savām filmām – vismaz no amerikāņu publikas puses – pat 25 gadu garumā. Būdams ārpus ”Oskara” balvu pretendentiem, viņš jau sen ir pasludināts par amerikāņu kino leģendu, ar akcentu uz 70.gadu kultūru. Tomēr pēdējos gados, sākot savu Eiropas filmu kolekciju, viņš atkal ir virsotnē, atkal ir ”Oskari”, un viņš atkal ir “mīļākais” amerikāņu režisors, kurš zina visu par pilsētnieku neirozēm un tik jauki joko par veco Eiropu,” saka Āboliņa. 

Vudija Allena filmu vakari ik vakaru kinoteātrī “Splendid Palace” sāksies plkst.19, biļešu cena uz seansu būs trīs lati.

Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu