FOTO: "Positivus" trijās dienās pulcējis 30 000 apmeklētāju (papild.) • IR.lv

FOTO: “Positivus” trijās dienās pulcējis 30 000 apmeklētāju (papild.)

30
Foto: Gatis Gierts, F64

 “Positivus” apmeklētāji par īpašu Latvijas iezīmi atzīst dziedāšanas mākslu

Mūzikas festivāls “Positivus”, kas šogad pirmo reizi Salacgrīvā notika trīs dienas, pulcējis 30 000 apmeklētāju, aģentūru LETA informēja “Positivus Music” sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Igolniece. Pērn divās dienās festivālu apmeklēja 25 000 interesentu. 

Festivāla “Positivus” apmeklētāji par īpašu Latvijas iezīmi Eiropas Savienībā (ES) atzinuši mūsu skanīgo balsi un dziedāšanas mākslu. Balsojumā, kas norisinājies ES informācijas tīkla “Europe Direct” atbalstītajā un ES jautājumiem veltītajā teltī, otro vietu ieguva Latvijas daba, bet trešajā vietā bija sportisti un alus.

Šī bija jau septītā vasara, kad Salacgrīvā notika festivāls “Positivus”. Kā vēsta rīkotāji, arī nākamvasar festivāls tiks rīkots trīs dienas, un jau drīzumā tiks sākta biļešu tirdzniecība uz nākamā gada festivālu.

Vairāki tūkstoši apmeklētāji uz Salacgrīvu devās jau ceturtdien, lai ieņemtu vietas telšu pilsētiņā. Piektdien, sestdien un svētdien norisinājās festivāla oficiālā programma.

Festivāla norisi atspoguļot bija ieradušies ap 300 žurnālistu no Islandes, Lielbritānijas, Krievijas, Austrālijas, Čehijas, Polijas, Itālijas, Somijas un Baltijas valstīm, pārstāvot tādus medijus kā NME, “Independent”, “The Sunday Telegraph”, “Kommersant” un citus.

Liels pagodinājums festivāla rīkotājiem bija arī Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa vizīte, kas, viņuprāt, pierāda, ka “Positivus” ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Baltijas mūzikas dzīvē un nākotnē var gaidīt vēl lielāku ārvalstu apmeklētāju pieplūdumu.

Festivāls Salacgrīvā noslēdzās naktī uz pirmdienu ar grupas “The xx” uzstāšanos. Šodien pirmo reizi festivāla vēsturē vairākas Eiropas radiostacijas sadarbībā ar Eiropas Raidorganizāciju savienību (EBU) pārraidīja “The xx” koncertu.

“Positivus” festivālā šovasar uzstājās daudzas pašmāju un ārvalstu grupas, bet lielākos koncertus sniedza grupas “Imagine Dragons”, “Two Door Cinema Club”, “Sigur Ros”, “Noah And The Whale”, “The xx”, kā arī pašmāju “Jauns mēness” un “Zodiaks”.

Lai gan festivāls “Positivus” kopumā aizvadīts bez būtiskiem sabiedriskās kārtības traucējumiem, policijā sākti vismaz 15 kriminālprocesi, – LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Artis Velšs. Puse kriminālprocesu sākti par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu un glabāšanu, pārējie – par dažāda veida zādzībām. Lielo kriminālprocesu skaitu Velšs skaidroja ar to, ka pirmo reizi festivāls notiek trīs dienas.

(papildināta)

 

 

Komentāri (30)

Andis 22.07.2013. 11.42

Šis forums kaut cik jēdzīgām diskusijām, viedokļu apmaiņām vairs neder, kopš to ir pārņēmuši tādi boti, kā Linux Mint 15 utml. Bye

+6
0
Atbildēt

2

    Uģis > Andis 22.07.2013. 12.45

    Gati, Tavs tekstiņš un tiem līdzīgie ir tie, kurus “boti” gaida.
    Ja nelasīsi botus, nereaģēsi uz tiem un t.sk. neliksi viņiem mīnusiņus, tad viņi būs nekaitīgi un ar laiku izzudīs.

    Pagaidām mēs ar Tevi botus “barojam”, kas veicina viņu pastāvēšanu.

    Ja kas, tad Tu aizmirsi uzrakstīt kaut ko labu par Positivus un par fotogrāfijām :)
    Un es arī :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 22.07.2013. 12.07

    Pievienojos! Es ar te arvien retāk parādos. Ja saimnieki nespēj uzturēt savā mājā kārtību, tad nu paši vien vainīgi.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Inese 21.07.2013. 12.35

Ar ko tieši šīs fočas ir tik svarīgas un būtiskas? ;) Un kāpēc nav vislatviskākā latviešu populārās mūzikas izpildītāja Ainara Mielava bildes? Viņa vakardienas uzstāšanās guva vislielāko publikas atzinību – atšķirībā no visādiem iebraukušajiem HIV pozitīvajiem gejiem ;) Lūk, Ainars vakar festivālā Salacgrīvā:

http://s1.bild.me/bilder/060112/334152745.jpg

+2
-10
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu