"kim?" Laikmetīgās mākslas centrā atklāta Ievas Kraules personālizstāde • IR.lv

“kim?” Laikmetīgās mākslas centrā atklāta Ievas Kraules personālizstāde

29
Izstādes publicitātes foto

Jaunās mākslinieces Ievas Kraules izstādes pamatā ir ideja par vēstures interpretāciju daudzveidību un personīgo atmiņu saplūšanu

No šodienas līdz 4.augustam “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā būs apskatāma mākslinieces Ievas Kraules personālizstāde “11 no 10”, raksta aģentūra LETA. 

Mākslinieces ieceres pamatā ir ideja par vēstures interpretāciju daudzveidību un personīgo atmiņu saplūšanu, radot vienu kolektīvu un pēc iespējas objektīvu atmiņu. Mākslas darbi veidoti kā privātu atmiņu fragmenti, tie ir novietoti vietās, par kurām varētu teikt, ka tajās laiks ir apstājies: līdz šim brīdim neskartos padomju publiskās telpas interjeros vai vietās, kas šodienas vērotājam šķiet esam tik tālu no labas gaumes un modes, ka var tikt uzskatītas par pārlaicīgām. Darbi it kā nejauši piemirsti, tik vien kā fiksēti vienā fotouzņēmumā, atstāti apputēšanai kaut kur starp pagātnes liecībām.

Ieva Kraule patlaban studē Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā. Viņa strādā dažādos medijos. 2012.gadā galerijā “Bastejs” bija skatāma mākslinieces pirmā personālizstāde “Sengaidītas brīvdienas pie fiktīvu atmiņu bezdibeņa”.

Vairāk informācijas www.kim.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu