Laikmetīgās mākslas centrā atklās otro "Tulkojot atsauces" izstādi • IR.lv

Laikmetīgās mākslas centrā atklās otro “Tulkojot atsauces” izstādi

24
Latvijas mākslinieces Aija Bley darbs no cikla "Oldcool" 2012

Izstādē mākslinieki no dažadām valstīm tulkos padomju laika zīmes

Šovakar Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā tiks atklāta otrā izstāde no starptautisko izstāžu sērijas “Tulkojot atsauces II”, raksta aģentūra LETA. Izstādē piedalīsies starptautisku ievērību guvuši mākslinieki Kristina Normana no Igaunijas, Aija Bley no Latvijas, Indre Klimaite no Lietuvas, Marge Monko no Igaunijas, Igors un Ivans Buharovi no Ungārijas un Henriks Dunkers no Somijas. 

Izstādes atklāšana notiks plkst.18.30, bet pirms tās plkst.17.30 LMC aicinās uz sarunu ar darbu autoriem. “Tulkojot atsauces” otrajā daļā plašāk atspoguļotas šā brīža norises, padomju laika nospiedumi un to interpretācijas Baltijas valstu mākslinieku darbos. 

Mākslinieku prezentāciju laikā būs iespējams uzzināt vairāk par Normanas radošo darbību, kuras izstādē redzamā filma “Monolīts” iezīmē konfliktu, kas 2006.-2007.gadā veidojās ap Bronzas kareivja pieminekli Tallinā. Klimaite demonstrēs savu projektu par nepārtrauktu un sistemātisku pārtikas uzlabošanu, kas analizē padomju laika ēdnīcu kultūru kā vienu no šīs sistēmas fenomeniem un ideoloģijas mehānismiem, savukārt Aija Bley atklās, ka Latvijas nomaļu realitātei vizuāli līdzīgu var atrast ģeogrāfiski tik attālās vietās kā Centrālāzijas valstis. Dunkers stāstīs par savu ideju fotografēt padomju laika priekšmetus, ko joprojām glabā to īpašnieki, tos apvijot ar spilgtiem stāstiem. 

Izstāde “Tulkojot atsauces II” LMC Ofisa galerijā, Alberta ielas 13 septītajā stāvā, būs apskatāma bez ieejas maksas līdz 31.jūlijam, bet pāris dienas vēlāk izstāde sāks savu ceļojumu pa Latvijas reģioniem.

Vairāk informācijas Laikmetīgās mākslas centra mājas lapā

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu