Reformu partijā paliks ap 700 biedru • IR.lv

Reformu partijā paliks ap 700 biedru

28
Reformu partijas logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Vairāk nekā 240 partijas biedru brīdināti par izslēgšanu, ja nesamaksās biedra naudu

Lai Reformu partija (RP) saliedētos, RP valde ir pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas tos biedrus, kuri jau ilgstoši nav piedalījušies partijas darbā, informēja RP Saeimas frakcijas preses sekretārs Kaspars Odiņš. Pēc šīs procedūras RP rindās paliks ap 700 biedru, kuri aktīvi līdzdarbojas partijas dzīvē. Tādējādi tiks nodrošināta partijas saliedētāka un fokusētāka darbība visos Latvijas reģionos, norāda RP izpilddirektors Ivo Valdovskis.

“Partijai nav vajadzīgi biedri tikai “uz papīra”. Stājoties partijā, cilvēki deklarē, ka atbalsta noteiktas idejas un vērtības, un ir gatavi darboties, lai tās iedzīvinātu. Ja tas nenotiek, dalībai partijā nav jēgas,” saka Valdovskis. RP valdē, balsojot par attiecīgo lēmumu, neesot bijis vienprātības, liecina neoficiāla informācija, kas ir aģentūras LETA rīcībā.

Reformu partijai (RP) mierīgi un bez steigas jāizanalizē situācija un jāskatās, ar kuriem partneriem varētu sadarboties un iet kopā, aģentūrai LETA sacīja RP valdes loceklis Romualds Ražuks.

Viņš atbalsta politologu minēto politisko spēku konsolidāciju, taču “tas nebūt nenozīmē, ka vajag strēbt karstu un kaut ko darīt rīt pat”. RP esot “daži mēneši mierīgi jāpastrādā, lai ar viengabalainas partijas darbu novērstu spekulācijas par izklīšanu un šķelšanos, jo nekas tāds nenotiks”.

RP par iespējamo izslēgšanu paziņojusi vairākiem simtiem biedru, kuri vairāk nekā sešus mēnešus nav maksājuši biedra naudu. Ražuks apstiprināja, ka RP valde pieņēmusi lēmumu izslēgt partijas biedrus, kuriem biedra naudas parāds ir ilgāks par sešiem mēnešiem.

Vairāk nekā 240 adresātiem nosūtīta informācija, ka saskaņā ar partijas valdes lēmumu un RP statūtiem visi tie partijas biedri, kuriem ir biedra naudas parāds, ilgāks par sešiem mēnešiem, no 10.jūnija tiks izslēgti, liecina e-pasta vēstules teksts. RP biedriem norādīts – ja viņi uzskata, ka nav šajā parādnieku sarakstā un ir gadījusies kļūda no partijas biroja puses, tad viņi lūgti par to nekavējoties informēt partijas pārstāvjus.

Vairāku biedru atbildes e-pasta sarakstē politiskajam spēkam nav glaimojošas, jo viņi pauž atbalstu savai izslēgšanai no partijas, kuras darbībā ir vīlušies. Atsevišķi biedri norāda, ka politiskā spēka vēstule izskatās pēc parādu piedzinēja raksta. Kāds cits novēl panākumus mazefektīvā politiskā spēka likvidēšanā.

Ražuks norādīja, ka pagaidām konkrēts izslēdzamo biedru skaits gan neesot zināms, jo vēl turpinās informācijas apkopošana. Jautājums tiks skatīts nākamajā valdes sēdē. Šis lēmums brieda jau sen, jo partijas dibināšanas laikā bija liels biedru pieplūdums, taču liela politiskā spēka darbā daļa nepiedalījās no paša sākuma.

Ja mēs nopietni domājam par RP nākotni, tad par to būtu jālemj biedriem, kuri partijā ir “de facto”, uzskata Ražuks. Nepieciešamās darbības jāveic līdz 13.jūlijā gaidāmajam politiskā spēka kongresam, lai tas būtu lemttiesīgs ar tiem biedriem, kuri darbojas partijā.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu