Tiesa ierosina "Liepājas metalurga" tiesiskās aizsardzības procesa lietu • IR.lv

Tiesa ierosina “Liepājas metalurga” tiesiskās aizsardzības procesa lietu

35
"Liepājas metalurgā". Foto: Jānis Vecbrālis, F64

Uzņēmuma zaudējumi gada pirmajā ceturksnī bija 10,1 miljons latu

Liepājas tiesa pirmdien nolēma ierosināt a/s “Liepājas metalurgs” tiesiskās aizsardzības procesa lietu, aģentūru LETA informēja tiesā. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam.

Tiesiskās aizsardzības procesa sākšana nav pareiza rīcība, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans. “Tas dod iespēju pārējiem akcionāriem – Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam – izņemt no uzņēmuma vēl vairāk līdzekļu. Tomēr, ja tā ir noticis, tad tur vairs neko nevar darīt,” sacīja Lipmans.

Viņš piebilda, ka daudz pareizāk būtu rosināt uzņēmuma maksātnespējas procesu, jo maksātnespējas process neradītu neparedzamas sekas uzņēmumam. “Tagad ne man, ne investoram nav nekādu iespēju vēl divus mēnešus tikt pie nepieciešamās informācijas, lai palīdzētu uzņēmumam,” piebilda Lipmans.

Jautāts, vai tiesiskās aizsardzības process mainīs Lipmana un viņa atrastā investora plānus attiecībā pret uzņēmumu, uzņēmējs norādīja, ka pagaidām plāni nemainās. “Investors man jau ir paudis savu viedokli, ka notikušo vērtē negatīvi, taču pagaidām viņam nav zudusi interese par uzņēmumu un joprojām ir vēlme investēt līdzekļus, lai glābtu uzņēmumu no finanšu problēmām,” sacīja Lipmans.

Viņš piebilda, ka pirmdien ticies arī ar “Liepājas metalurga” kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu “Prudentia”, kuram pauda savu viedokli, taču arī “Prudentia” esot norādījusi, ka process jau ir ierosināts. “Norādīju arī to, ka nav pareizi mani saistīt ar pārējiem akcionāriem – Zaharjinu un Segalu, jo es desmit gadus neesmu bijis klāt uzņēmumā notiekošajiem procesiem un nekādu atbildību par radušos situāciju nenesu,” piebilda Lipmans.

“Liepājas metalurgs” zaudējumi šī gada pirmajā ceturksnī bija 10,1 miljons latu pretstatā pērn pirmajā ceturksnī gūtajai 521 688 latu peļņai, liecina uzņēmuma finanšu pārskats, kas iesniegts “NASDAQ OMX Riga”.

“Liepājas metalurga” konsolidētais neto apgrozījums 2013.gada 1.ceturksnī bija 78,3 miljoni latu, kas ir par 11,5 miljoniem vairāk kā 2012.gada 1.ceturksnī, kad uzņēmuma konsolidētais apgrozījums bija 66,8 miljoni latu, raksta “Nozare.lv”.

Neto apgrozījuma pieaugumu un zaudējumu apmēru pirmajā ceturksnī noteica vispārēja krīzi metalurģijas nozarē gan Eiropā, gan visā pasaulē, apgrozāmo līdzekļu trūkums uzņēmumā, kā arī tas, ka “Liepājas metalurgs” pirmajā ceturksnī realizēja par 32 734 tonnām vairāk velmējumu, kā šajā periodā tika saražots, teikts finanšu pārskatā.

Jau ziņots, ka līdz 31.maijam a/s “Liepājas metalurgs” akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no “Liepājas metalurga” parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Kā 21.maijā pēc Ministru kabineta sēdes teica “Prudentia Advisers” partneris Kārlis Krastiņš, uzņēmuma akcionāriem kreditoru klubam ir vai nu par vienu latu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai katram jāiegulda “Liepājas metalurgā” pa desmit miljoniem latu, un viņi varēs palikt uzņēmumā, būt tā akcionāri kopā ar kreditoriem un turpināt atbalstīt un stabilizēt uzņēmumu.

(papildināta ar Kirova Lipmana viedokli)

Komentāri (35)

Una Grinberga 27.05.2013. 11.12

Brīžiem nesaprotu, ko Zaharjins un Segals vēlas panākt? Atdot biznesu negrib un ieguldīt arī negrib. Vai tas nozīmē, ka viss iespējamais vēl nav izzagts? Vai arī tas ir aizsardzības pasākums pret kriminālprocesu? Vai arī cer, ka pēc 2 gadiem pie varas būs SC?

+10
-2
Atbildēt

5

    dzintarz > Una Grinberga 27.05.2013. 12.24

    Un, kas ir peļņa?
    Tie vienkārši ir atliktie maksājumi nākošajām paaudzēm, ko grūtpipšu jurisķagas palīdzēs eleganti noformēt šībrīža šķielēm, farcovščikiem, laventiem, plikajiem, lakučiem, išakiem, amerikiem utt… polinomu rindai.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Egitazz > Una Grinberga 27.05.2013. 20.38

    Kāpēc SC? varbūt viņi cer, ka joprojām būs V un finanšu ministrs, kas gandrīz gadu nereaģēja uz brīdinājumiem

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > Una Grinberga 27.05.2013. 17.53

    Zaharjins un Segals vēlas panākt, lai pret viņiem netiktu uzsākta kriminālvajāšana. Tā teikt – mēs jums ļausim glābt uzņēmumu, jūs mums indulgenci pret visiem bijušajiem grēkiem, lai var mierīgi peldēties tālāk savos apšaubāmās izcelsmes miljonos.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 27.05.2013. 17.12

    @nulle
    Vismaz LM būs laba mācība, lai likvidētu valsts garantijas, kas ir tirgus un korporatīvās pārvaldības kropļojums. Kļūda, kas maksās milzīgu naudu!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Una Grinberga 27.05.2013. 11.30

    Dzīvot zaļi grib…tieši tāpat kā visi firmu izpumpētāji, tikai šiem ir stratēģisks svars. Zaharjins un Segals ir spožs piemērs jauno pseidouzņēmēju paaudzei – pēc iespējas izcelt no biznesa un pēc iespējas mazāk atlikt atpakaļ, starpību protams paturot sev un konvertējot īpašumos, mašīnās, ārzonās, citās firmās, utt.Lavents kā pionieris un Fliks kā celmlauzis šim virzienam lielos uzņēmumos ir samācījuši arī citiem kā tas jādara, tāpēc man bieži uznāk smīns, kad dažādi vietējie un ārzemju eksperti aizgūtnēm slavē privāto sektoru – cik efektīvs un rentabls, utt. Tikai cik mēsli ir bijuši jāizstrebj pasaulē dažādu “privāto” dēļ pēdējos gados neviens kaut kā nevēlās pieminēt ! Biznesa kultūra tagad ir maksimāli koncentrēta uz peļņu, nevis attīstību…

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 27.05.2013. 13.10

Atceros, kad visādi izdzimteņi bija sabraukuši uz Laventa rīkoto rautu Rundāles pilī, tā leģimitizējot viņa iedzīvotāju, uzņēmumu un pašvaldību aplaupīšanu. Analoģija ar Zaharjina dzīrēm acīmredzama.

+6
-1
Atbildēt

2

    Sandris Maziks > Sandris Maziks 28.05.2013. 09.34

    andrejs
    Rija čekas pederastu rīkotajās “lūgšanu brokastīs”, rija krievu fašistisko izdzimteņu, kara noziedznieku šabašā 9. maijā Maskavā, rija pie Lemberga, rija pie Zaharjina.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Sandris Maziks 27.05.2013. 23.55

    Analoģija ar Zaharjina dzīrēm acīmredzama.
    ———–
    Tu domā Ļiļkas vīru no ZRP? Nu bet viņš jau laikam ir visēdājs….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 27.05.2013. 17.00

kabanovs trukst ar savu nosaut..

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu