LTV ziņu dienesta vadītāja būs Iveta Elksne • IR.lv

LTV ziņu dienesta vadītāja būs Iveta Elksne

20
Foto: Edijs Palens, LETA

Elksne atzīta par labāko no četrām kandidatūrām

Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta vadītāja būs LTV žurnāliste Iveta Elksne, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja LTV pašreklāmas redaktore Laura Brokāne.

“Tā bija galvenā balva, uzticība no kolēģiem,” Elksne teica sarunā ar biznesa portālu “Nozare.lv” un piebilda, ka jaunais amats nozīmē atgriešanos pie kolēģiem, ar kuriem kopā strādāts un kuru stiprās puses un vājās puses viņa pazīstot.

Šodien konkursa rezultātā par jauno Ziņu dienesta vadītāju izvēlētā bijusī ziņu raidījuma “Panorāma” atbildīgā redaktore teica, ka galvenie darba uzdevumi tuvākajā laikā būs saistīti ar pašvaldību vēlēšanu procesu.

Elksne teica, ka viņai ir pieredze priekšvēlēšanu diskusiju un vēlēšanu dienas un vakara raidījumu organizēšanā un vadīšanā, taču viņa pati šoreiz šādos raidījumos tieši nepiedalīšoties. Cita starpā būs jāatrod otra priekšvēlēšanu diskusiju vadītāja, kura blakus raidījuma “Sastrēgumstunda” vadītājam Gundaram Rēderam vadīs diskusiju tiešraides vairākās Latvijas pilsētās. Jau ziņots, ka bijusī LTV žurnāliste Baiba Strautmane apsvēra, bet tomēr atteicās uzņemties šo lomu.

Jaunā ziņu dienesta vadītāja gan sacīja, ka vēl nav skaidrs, vai viņa sāks darbu pirms vai pēc pašvaldību vēlēšanām 1.jūnijā, taču, visticamāk, tas būšot pirms, lai nepaildzinātu Ziņu dienesta vadītājas pienākumu izpildītājas Dagnijas Neimanes darbošanos, vadot Ziņu dienestu.

Jau ziņots, ka konkursa uz ziņu dienesta vadītājas amatu otrajā kārtā iekļuva Elksne, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas lektore Olga Proskurova, iknedēļas žurnāla “Ir” redaktore, bijusī LTV ziņu dienesta producente un laikraksta “Diena” galvenā redaktore Anita Brauna, kā arī bijusī laikraksta “Diena” galvenā redaktora vietniece Vikija Valdmane-Rozenberga.

Medijos jau izskanējis, ka Elksnes kandidatūru ar vēstuli atbalstīja LTV Ziņu dienesta darbinieki. Vienlaikus parādījās informācija, ka saistībā ar Elksnes nozīmēšanu par LTV raidījuma “De facto” vadītāju 2007.gadā tika konstatēts, ka viņa paralēli savam žurnālistes darbam bija piedāvājusi tā sauktos mediju treniņus, kur uzņēmējus, politiķus un citas personas, kam var nākties saskarties ar žurnālistiem, apmāca, kā sagatavoties un atbildēt uz jautājumiem.

“Konkursa 2.kārtā pretendentiem bija jāsagatavo savs redzējums par LTV Ziņu dienesta attīstību, atbildot uz jautājumiem par šībrīža tendencēm televīzijas žurnālistikā un ziņu formātos, formu dažādošanu ziņu raidījumos un ziņu lomu sabiedriskajā televīzijā. Komisija uzklausīja kandidātus par šīm tēmām un secināja, ka Ivetas Elksnes redzējums par LTV Ziņu dienesta mērķiem un uzdevumiem, kā arī atbildes uz minētajiem jautājumiem vispārliecinošāk atbilst konkursa nolikuma kritērijiem,” teikts LTV paziņojumā medijiem par konkursa gala rezultātu.

Konkurss uz Ziņu dienesta vadītāja amatu tika izsludināts februārī, pēc tam, kad 2012.gada nogalē Ziņu dienesta vadītāja amatu pameta Dzintris Kolāts. Pārējas laikā Ziņu dienesta vadītāja pienākumus pildīja Dagnija Neimane, kura gan pati uz šo amatu nekandidēja, atsaucoties uz ģimenes apstākļiem.

Komentāri (20)

Ojārs 12.04.2013. 14.05

Bet Kota iesāktās tradīcijas joprojām dzīvo un uzvar! LTV turpinās stagnēt
——————-
mani arī uztrauc, ka līdzīgas pseidointervijas kā ar IeM Kozlovski pēc viņa izgāšanās 16. martā var atkārtoties. Beigās mums būs nevis godīgas informācijas un patiesības meklētāju, bet melu LTV,

+5
-1
Atbildēt

0

janazakovica 12.04.2013. 10.59

mammuku attack

+3
0
Atbildēt

0

Sandris Maziks 12.04.2013. 15.49

andrejs
Mani uztrauc, ka LTV intervējot Sedas skolēnus, kuri mācās valsts finansētā skolā, sarunājas ar tiem krieviski. Kādus fašistu izdzimteņus no tiem kucēniem valsts gatavojas izaudzināt?
Vai Ķīlim par to nevajadzētu visus kauliņus pārskaitīt? “Reformators”, alkašs jobanais.

+4
-1
Atbildēt

1

    Ojārs > Sandris Maziks 12.04.2013. 17.03

    Sedas skolēnus un ne tikai. LTV1 ir vairāk krievu valodas nekā LTV7 ziņās (par Latviju) latviešu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu